EUROLYGA 2023

Buvusi NBA žvaigždė Sh. O'Nealas paaiškino, kodėl nelepina vaikų: aš esu turtingas, o ne jie

Buvęs garsus NBA žaidėjas Shaquille O'Nealas turi šimtus milijonų dolerių, tačiau kol kas nesidalija jais su savo šešiais vaikais ir nori, kad jie patys išmoktų uždirbti.

 Shaquille'as O'Nealas.<br> Imago/Scanpix nuotr.
 Shaquille'as O'Nealas.<br> Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-11-02 14:22

„Mano vaikai ant manęs šiek tiek pyksta“, – sakė 49 metų buvusi NBA žvaigždė tinklalaidėje „Earn Your Leisure“ ir paaiškino, kodėl ji nesidalina savo turtais su vaikais.

Turtingų tėvų vaikai dažnai auga prabangoje. Jiems nereikia jaudintis dėl savo finansinės ateities. Tačiau kalbant apie buvusią NBA žvaigždę Shaquille'ą O'Nealą ir jo vaikus, viskas labai skiriasi.

Per 19 savo profesinės karjeros metų 216 cm ūgio Sh.O'Nealas uždirbo maždaug 286 mln. dolerių. Po to, kai jis pasitraukė iš sporto, jo turtas dar išaugo iki daugiau nei pusės milijardo dolerių, pasirašant pelningas reklamos sutartis.

Shaqas paaiškino, kodėl jis nesidalija turtais su savo vaikais, kuriems dabar nuo 15 iki 25 metų.

„Aš jiems nuolat sakau: mes nesame turtingi. Aš esu turtingas, – pabrėžė Sh.O'Nealas. – Jie kažkodėl ant manęs pyksta. Jie nėra labai blogi, bet jie to nesupranta.“

Buvusi NBA žvaigždė nurodė paprastą priežastį, kodėl jis nesidalija savo turtais.

„Yra tik viena taisyklė: išsilavinimas. Turiu šešis vaikus. Norėčiau gydytojo, rizikos draudimo fondo valdytojo, vaistininko, teisininko, žmogaus, kuris vadovauja verslui. Bet aš jiems sakau, kad to neduosiu. Jie turi to nusipelnyti“, – kalbėjo buvęs NBA krepšininkas.

Toks požiūris neatsitiktinis, nes anksčiau jis pats augo skurde ir nieko nebuvo gavęs ant padėklo – viską turėjo padaryti pats.

„Nieko neturėjau. Tačiau tai, kad man sekasi ir turiu pinigų, dar nereiškia, kad esu geresnis ar protingesnis už tave. Niekada taip nesielgiau ir toks nebūsiu“, – sakė legendinis krepšininkas.

Per savo karjerą Sh.O'Nealas žaidė „Orlando Magic“, „Los Angeles Lakers“, „Miami Heat“, „Phoenix Suns“, „Cleveland Cavaliers“ ir „Boston Celtics“ komandose.

Jis yra pasaulio čempionas, olimpinis čempionas, keturis kartus NBA čempionas, tris kartus išrinktas naudingiausiu lygos žaidėju.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.