EUROLYGA 2023

LKL prezidentas R. Milašius: „Buvusi garsi idėja dėl „Žalgirio“ numarinta ir palaidota – jos neliko“

Lietuvos krepšinio lygos čempionate šiemet kaunasi 11 klubų, tačiau dar praėjusiais metais sklido rimtos kalbos, kad Kauno „Žalgiris“ turi aiškių minčių pasitraukti iš LKL dėl padidėjusio krūvio Eurolygoje.

 R.Milašius.<br> lrytas.lt koliažas.
 R.Milašius.<br> lrytas.lt koliažas.
 R.Milašius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 R.Milašius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 R.Milašius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 R.Milašius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 R.Milašius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 R.Milašius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 8, 2021, 9:04 AM, atnaujinta Nov 8, 2021, 9:08 AM

„Mes vieni prieš traukinį nebūsime, eisime su dauguma. O dalis klubų apie tai kalba“, – taip į klausimą, ar Kauno „Žalgiris“ svarstytų pasitraukimą iš Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ir dalyvavimą vien Eurolygoje tąkart kalbėjo Paulius Motiejūnas.

Žalgiriečių netenkino situacija, kad dėl padidėjusio rungtynių skaičiaus Eurolygoje ir keturių ratų šalies lygoje ekipa turėjo žaisti beveik 83 mačus per sezoną.

Tąkart prieš LKL sezoną apie galimą „Žalgirio“ pasitraukimą lygos prezidentas Remigijus Milašius kalbėjo atsargiai.

„Tokios kalbos yra, jos girdimos, tačiau nereikia užbėgti įvykiams už akių“, – praėjusių metų rudenį kalbėjo R.Milašius.

Tačiau jau šiemet jis buvo ramus – šnekos apie „Žalgirio“ pasitraukimą iš lygos „mirė“ sava mirtimi.

„Tema jau palaidota ir užmiršta, – prieš mačą tarp stipriausių šalies klubų Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Ryto“ tikino LKL vadovas R. Milašius. – Mes padirbome pagrindiniais klausimai – padėjome ekipai sumažinti dvikovų skaičių: LKL bus žaidžiami trys ratai. Tad krūvis sumažėjo.

Ir pačioje Eurolygoje dar praėjusiais metais vyravusi idėja trauktis iš savo šalių pirmenybių jau taip pat laidojama: tai pamatė visi, kad tas pats Pirėjo „Olympiakos“, kuris pradžioje traukėsi, o galiausiai sugrįžo į Graikijos čempionatą – neužtenka jiems rungtynių. Ką, Eurolygoje sužaidi 34 mačus ir viskas...“.

– Tai turėjote šiuo klausimu pokalbius su „Žalgirio“ vadovais?

– Ši tema jau nediskutuojama. Mes ją uždarėme su Pauliumi Motiejūnu. Na, nebent atsirado tokių minčių šnekose su žiniasklaida.

– Jei su „Žalgiriu“ neliko klausimų, tai su kitais LKL klubais šį sezoną lyg ir nėra taip gerai – sklinda kaskart gandai, kad komandos turi finansinių problemų. Jų turi ne stipriausios, bet tos, kurios yra arčiau turnyro lentelės pabaigos.

– Šiuo metu su finansais jau pradėjo tvarkytis Prienų komanda. Tačiau ji mane, kaip vadovą, netenkina – prieniškiai neatitinka LKL įvaizdžio. Tai yra problema.

Aš bendrauju su Nacionalinės krepšinio lygos klubais ir manau, kad kitais metais mes turėsime tuos klubus, kurie nori atitikti LKL formatą ir įvaizdį.

Kaip pavyzdį, galiu įvardinti Gargždų klubą – jis itin veržiasi į LKL. Dėl arenos jie turi sprendimų, tad tai aiškus pretendentas pasirodyti LKL turnyre.

– Šiuo atveju kalbame apie 12 komandų ar scenarijų, kai paskutinė LKL komanda krenta į NKL.

– Manau, kalbame apie antrąjį variantą, jog po šio sezono kris blogiausia ekipa į NKL, o iš ten ateis geriausias klubas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.