EUROLYGA 2023

NBA funkcionierius: „LeBronas kaip visada susirinko tuos, su kuriais nori, o ne su kuriais turėtų žaisti“

NBA žvaigždynas – „Los Angeles Lakers“ klubas šį sezoną itin buksuoja: prasidėjusiame čempionate „Lakers“ su 36 metų LeBronu Jamesu, 28-erių Anthony Davisu, 32 metų Russellu Westbrooku, 37-erių Carmelo Anthony, 35-erių Dwightu Howardu, 36-erių Trevoru Ariza kol kas net nepatenka į geriausiųjų Vakarų konferencijos aštuntuką.

LeBronas Jamesas.<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
LeBronas Jamesas.<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
LeBronas Jamesas.<br>AP/Scanpix nuotr.
LeBronas Jamesas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 10, 2021, 4:26 PM

Los Andželas savo sąskaitoje turi 6 pergales ir 5 pralaimėjimus. Net penkias pergales „Lakers“ iškovojo namie – nuo spalį startavusių pirmenybių Los Andželas pagal tvarkaraštis savo arenoje sužaidė 8 mačus, tuo tarpu išvykoje – vos 3.

Tad prasidėjus išvykų metui, „Lakers“ su 36-erių L.Jamesu gali nugarmėti dar labiau į turnyrinės lentelės dugną.

„CBS Sports“ apklausė dalį komandų vadovų, skautų ir buvusių „Lakers“ žaidėjų, kurie žaidė su LeBronu Jamesu, kad suprastų, kaip NBA bendruomenė vertina tokį nesėkmingą „Lakers“ sezono startą.

„Sąžiningai? Komanda nelabai gerai žaidžia. Ji neatitinka LeBrono ir „Lakers“ standartų. Viskas paprasta – žaidėjai per seni.

Kaip komanda, visi žaidėjai parinkti nevykusiai. LeBronas, kaip visada, surinko krūva vyrukų, su kuriais jis nori žaisti, o ne su kuriais turėtų žaisti.

Istorija kartojasi. Šią komandą būrė ne „Lakers“ generalinis direktorius Robas Pelinka, o LeBronas“, – sakė vienas iš NBA lygos pareigūnų.

„Jie nėra tokie geri, kaip daug kas tikėjosi. Ir ar žinote, kur slypi problema? Tai yra LeBronas Jamesas. Galbūt jis ateityje bus panašus į amerikietiškojo futbolo žvaigždę Tomą Brady, bet aš tuo tikrai netikiu.

Manau, kad LeBronas tiesiog jau paseno", – cituojamas kitas NBA funkcionierius, kuris nenorėjo būti įvardintas.

„Mano nuomone, „Lakers“ šiek tiek pasikeitė, bet galvojant apie tolimą ateitį aš vis dar tikiu, kad LeBronas išspręs problemas, žinoma, jei įdės visas savo pastangas.

Tačiau ir dabar matosi, kad komandos lubos yra daug žemesnės, nei aš maniau. Juolab, kad Vakarų konferencijoje ir taip mažai gerai atrodančių klubų“, – tikino su „Lakers“ klubu susijęs skautas.

„Lakers“ nežaidžia taip, kaip reikia, kad toks žaidėjas kaip Russellas Westbrookas būtų naudingas ekipai. Todėl aš labai nerimauju dėl „Lakers“ ateities. Norint vertinti Los Andželą kaip komandą, reikia leisti jai sužaisti bent 20 rungtynių, tačiau jau dabar matau priežasčių nerimauti.

„Lakers“ nėra komanda, kurios dabar reikia bijoti ir tai yra LeBrono problema. Jis vis dar yra puikus, bet jis negali būti tuo pačiu LeBronu 98 rungtynes ​iš eilės​“, – atviravo buvęs „Lakers“ krepšininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.