EUROLYGA 2023

Ispanai trimituoja sau palankią istoriją: „Vienintelį kartą pergalingą „Žalgirį“ matėme tik su Šaru“ Specialiai lrytas.lt, Madridas

Rakto į pergales vis dar nerandantis Kauno „Žalgiris“ (0/8) savo pralaimėjimų prakeiksmo sieks atsikratyti Ispanijos sostinėje Madride. Vakariausiame Eurolygos taške Lietuvos čempionai penktadienį surems ietis su labiausiai tituluotu Senojo žemyno klubu Madrido „Real“ (6/2).

Vienintelį kartą „Žalgiris“ šventė pergalę Madride, kai prie komandos vairo stovėjo Š.Jasikevičius (dešinėje).<br>Lrytas.lt nuotr.
Vienintelį kartą „Žalgiris“ šventė pergalę Madride, kai prie komandos vairo stovėjo Š.Jasikevičius (dešinėje).<br>Lrytas.lt nuotr.
J.Zdovcas.<br>M.Patašiaus nuotr.
J.Zdovcas.<br>M.Patašiaus nuotr.
P.Laso.<br>G.Bitvinsko nuotr.
P.Laso.<br>G.Bitvinsko nuotr.
W.Tavaresas.<br>G.Šiupario nuotr.
W.Tavaresas.<br>G.Šiupario nuotr.
J.Zdovcas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
J.Zdovcas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
J.Zdovcas.<br>M.Patašiaus nuotr.
J.Zdovcas.<br>M.Patašiaus nuotr.
P.Laso.<br>G.Bitvinsko nuotr.
P.Laso.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Kalnietis ir E.Ulanovas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Kalnietis ir E.Ulanovas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Specialiai lrytas.lt, Madridas (Ispanija)

Nov 12, 2021, 10:12 AM

Karališkasis klubas šiame Eurolygos sezone suklupo dukart – išvykose nusileido Pirėjo „Olympiakos“ (68:74) bei Kazanės „Uniks“ (58:65).

Vis dėlto paskutinė nesėkmė Kazanės mieste jau liko užmarštyje – Pablo Laso kariauna sėkmingai grįžo į pergalių kelią ir šiuo metu yra iškovojusi tris laimėjimus paeiliui (Ispanijoje įveikė „Baskonia“ ir „Bilbao“, o Eurolygoje palaužė „Bayern“).

„Patys suprantate – „Real“ yra „Real“. Tai labai stipri komanda, su itin stipria sudėtimi, labai profesionaliais ir puikiais žaidėjais, kurie moka skaityti žaidimą, su treneriu, kuris Madrido komandą treniruoja jau ilgus metus.

Jie turi ginklų visose pozicijose ir yra labai pavojingi“, – prieš artėjančią dvikovą Ispanijos sostinėje kalbėjo „Žalgirio“ treneris Jure Zdovcas.

Ir nesutikti su slovėnu yra sunku.

Galingai „Real“ atrodo ne tik Eurolygoje, bet ir vietos pirmenybėse, kuriose per devynerias žaistas rungtynes Madrido klubas suklupo vos kartą.

Pralaimi „į vienus vartus“

Kauno „Žalgiris“ savo būsimiems varžovams skaudžiai nusileidžia ne tik pagal turnyrinės lentelės poziciją, bet ir pagal visas statistikos išraiškas.

Naudingumo balai:

„Žalgiris“: 63,2 (18 vieta) – „Real“: 89,7 (5 vieta)

Pelnomi taškai:

„Žalgiris“: 66,8 (18 vieta) – „Real“: 76,8 (9 vieta)

Atkovoti kamuoliai:

„Žalgiris“: 32,7 (14 vieta) – „Real“: 36,3 (4 vieta)

Rezultatyvūs perdavimai:

„Žalgiris“: 14,6 (14 vieta) – „Real“: 18,7 (1 vieta)

Perimti kamuoliai:

„Žalgiris“: 4,2 (18 vieta) – „Real“: 7,8 (3 vieta)

Blokuoti metimai:

„Žalgiris“: 1,8 (12 vieta) – „Real“: 2,8 (4 vieta)

Išskyrė „Žalgirio“ gynėjus

Prieš artėjančias rungtynes su Lietuvos čempionais Madrido „Real“ ekipos treneris P.Laso negailėjo šiltų žodžių savo varžovams. 54-erių krepšinio specialistas įvardino „Žalgirį“ kaip gerą krepšinį žaidžiančią komandą.

„Turėjome dvi labai intensyvias savaites, tačiau po jų atsistatėme gerai.

„Žalgiris“ yra gerai sukomplektuota komanda, kuri pasižymi sėkmingais gynėjais – Luku Lekavičiumi ir Mantu Kalniečiu. Prie ekipos taip pat prisijungė ir Tai Webseris, kuris gali prisidėti pelnomais taškais.

Tai itin stipriu charakteriu pasižyminti sudėtis.

Negalime pamiršti ir Josho Nebo, kuris yra labai atletiškas, greitas ir energingas žaidėjas.

Turime gerbti „Žalgirį“, nes jis žaidžia gerą krepšinį, tai privers mus būti susikaupusiais nuo pat pirmųjų rungtynių minučių“, – prieš penktadienio akistatą samprotavo P.Laso.

Prisiminė Šarą

„Žalgirį“ pasitinkantys ispanai pirštu dūrė į sau dėkingą istorijos tarpsnį – vietos naujienų portalas „europapress“ pabrėžia, kad moderniosios Eurolygos eroje kauniečiai „Real“ ekipą yra įveikę vos tris kartus per 24-erias žaistas rungtynes.

Dar dėkingesnį rezultatą ispanai pabrėžia, kai Madrido klubas priima kauniečius savo aikštėje.

Per 12 žaistų rungtynių Ispanijos sostinėje „Žalgiris“ pergalę iškovojo vos kartą – 2019-ųjų balandžio 4-ąją dieną. Tąsyk Šarūno Jasikevičiaus vadovaujamas Kauno klubas ne tik įveikė tituluotus varžovus, bet ir po šios pergalės antrus metus paeiliui iškovojo vietą Eurolygos atkrintamosiose varžybose.

Tąsyk „Žalgiris“ ispanus palaužė 93:86 (25:27, 21:10, 20:23, 27:26).

„Savo pergalingą kelionę „Real“ tikisi pratęsti ir rungtynėse prieš „Žalgirį“, kuris nuo pat Eurolygos sukūrimo per dvylika vizitų Madride laimėjo tik vieną kartą.

Tuomet vienintelį kartą pergalingą „Žalgirį“ matėme tik kai komandai vadovavo Š.Jasikevičius, o jos lyderiu buvo Brandonas Daviesas“, – pabrėžia „europapress“.

Ispanijos naujienų portalas taip pat atkreipė dėmesį ir į juodą žalgiriečių sezono startą.

„Prieš „Real“ jie („Žalgiris“ – red.) laimėjo tik trejas Eurolygos rungtynes, o šiuo metu svečius kamuoja ir itin nesėkminga tarptautinio sezono pradžia.

„Žalgiris“ vis dar nežino, ką reiškia laimėti rungtynes Eurolygoje. Jie pralaimėjo visas aštuonias žaistas dvikovas.

Šio scenarijaus nepakeitė ir permainos tiek sudėtyje, tiek ir trenerių poste, kai vairą iš Martino Schillerio perėmė J.Zdovcas.

Slovėnas pralaimėjo visas šešerias Eurolygos rungtynes, o komanda vis dar nepasižymi geru žaidimu, ypač gynyboje“, – pirštu į „Žalgirio“ skaudulį dūrė ispanai.

Lyderiai ir netektys

Į Eurolygos penktadienio dvikovą abi komandos stos išretėjusia sudėtimi.

Kauno „Žalgiriui“ vis dar negali padėti po peties operacijos sveikstantis Joffrey Lauvergne'as. Komanda verčiasi ir be kapitono Pauliaus Jankūno.

Tuo tarpu Madrido „Real“ prieš Lietuvos čempionus kovos be Anthony Randolpho, Trey'aus Thompkinso, Nigelo Williamso-Gosso ir Carloso Aloceno.

Vis dar nėra aišku, ar rungtynėse prieš „Žalgirį“ ant parketo pasirodys paskutines rungtynes praleidęs Rudy Fernandezas.

Kaip jau tapo įprasta Madrido klube pirmuoju smuiku griežia komandos vidurio puolėjas Walteris Tavaresas.

221 cm ūgio milžinas yra naudingiausias žaidėjas savo komandoje ir per 24 ant parketo praleistas minutes įmeta po 12,9 taško, atkovoja po 7,4 kamuolio, blokuoja po 1,4 metimo bei renka po 20,9 naudingumo balo.

„Žalgirio“ ekipoje šiame Eurolygos sezone naudingiausiai žaidžia J.Nebo.

24-erių 206 cm ūgio puolėjas vidutiniškai per rungtynes įmeta po 9,5 taško, atkovoja po 6,8 kamuolio ir renka po 13,5 naudingumo balo.

Palaikymas

Madrido „Real“ savo namų rungtynes žaidžia „WiZink Center“ arenoje, kuri talpina kiek daugiau nei 15 tūkst. sirgalių.

Vis dėlto siautėjant koronaviruso pandemijai tokie skaičiai pagrindinėje Ispanijos sostinės arenoje yra sunkiai įsivaizduojami. Dėl šios priežasties yra leidžiama užpildyti tik 40 proc. arenos tribūnų.

Summa summarum – maksimaliai „WiZink Center“ gali būti užpildyta beveik 7 tūkst. sėdimų vietų.

Lrytas.lt šaltinių duomenimis dvikovą prieš „Žalgirį“ gyvai žada stebėti apie 5 tūkst. sirgalių.

Dvikovos tarp Madrido „Real“ ir Kauno „Žalgirio“ ekipų eigą penktadienį kviečiame sekti kartu su portalu lrytas.lt. Akistata vyks 21 val. 45 min. Lietuvos laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.