EUROLYGA 2023

Kvietimo į „Žalgirį“ nesulaukęs J. Mačiulis be gailesčio žeria kritiką P. Motiejūnui: pasakė, ką galvoja apie paskutinį interviu

Ilgametis Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės žaidėjas Jonas Mačiulis tikėjosi karjeros saulėlydyje vėl apsivilkti Kauno „Žalgirio“ marškinėlius, tačiau karjerą baigti turėjęs 36-erių puolėjas vietoj to turi tenkintis Kėdainių „Nevėžio“ konsultanto pareigomis.

 P.Motiejūnas nepakvietė J.Mačiulio.<br> lrytas.lt koliažas
 P.Motiejūnas nepakvietė J.Mačiulio.<br> lrytas.lt koliažas
Jonas Mačiulis.<br>G.Šiupario nuotr.
Jonas Mačiulis.<br>G.Šiupario nuotr.
Jonas Mačiulis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Jonas Mačiulis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Jonas Mačiulis ir Edgaras Ulanovas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Jonas Mačiulis ir Edgaras Ulanovas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Jonas Mačiulis.<br>M.Kulbio nuotr.
Jonas Mačiulis.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Nov 13, 2021, 4:57 PM

Buvęs žalgirietis neliko abejingas „Žalgirį“ ištikusiai krizei ir savo pastabomis pasidalijo „Delfi“ laidoje „Krepšinio zona“

Jis neslėpė nusivylimo „Žalgirio“ vadovo Pauliaus Motiejūno vykdoma žaidėjų pasirinkimo politika ir kritikavo neseniai jo paskelbtus pasiteisinimus.

„P.Motiejūnas toliau slapstosi ir įrašinėja konferencijas tik su suderintais klausimais. Man vienas žmogus parašė, kad „Žalgirio“ vadovas – kaip Vladimiras Putinas, nes atsako tik į iš anksto sutartus klausimus, tai net juokas paėmė. Jis tuos dalykus paaiškinti turėtų gyvoje konferencijoje“, – kalbėjo J.Mačiulis.

Kaune gimęs ir augęs buvęs rinktinės žaidėjas atstovavo „Žalgiriui“ karjeros pradžioje iki 2009 metų, todėl tikėjosi karjeros pabaigoje vėl grįžti į gimtojo miesto komandą kaip, pavyzdžiui, Mantas Kalnietis.

„Man skaudu ne dėl to, kas mano pozicijoje žaidžia, o dėl to, kad nebuvo suteikta proga „Žalgiryje“ užbaigti savo karjeros.

Kalbėjau su P. Motiejūnu ir tikiu, kad to kvietimo galėjau sulaukti, bet kažkodėl taip neįvyko. O matant, kokie žaidėjai dabar komandoje, net neviltis apima“, – laidoje kalbėjo J.Mačiulis.

Jis nepagailėjo kritikos ir dabartiniams „Žalgirio“ žaidėjams ir davė suprasti, kad pats galėtų būti naudiingas.

„Kai prasideda didelės blogybės, prireikia tų kietesnių charakterių, kurie sunkiu metu galėtų užrėkti, padėtų nusimesti psichologinę naštą ir atvestų į pergales.

Dabar gi yra vien tik geri charakteriai, visi stovi ir žiūri tomis kačiuko akytėmis, nė vienas nenori imtis atsakomybės. Ne geri vyrai žaidžia krepšinį, čia reikia truputėlį ir charakterio, o jo nė vieno nėra. Vasarą buvo padarytos ryškios komandos komplektacijos klaidos. Nežinau, kokiais kriterijais buvo pakviesti kai kurie žaidėjai“, – piktinosi J.Mačiulis.

Eurolygoje „Žalgiris“ penktadienį patyrė 9-ąją nesėkmę iš eilės, svečiuose 82:95 nusileidęs Madrido „Real“.

J.Mačiulis su „Real“ klubu laimėjo Eurolygą 2015 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.