EUROLYGA 2023

J. Zdovcas – apie A. Milaknio traumą, santykius su A. Džordževičiumi ir R. Minioto privalumus

Pirmąją šio sezono Eurolygos pergalę antradienį nuskynęs Kauno „Žalgiris“ (1/9) dar vieną laimėjimą bandys sumedžioti penktadienį – savo žiūrovų akivaizdoje kauniečiai priims Turkijos krepšinio milžiną – Stambulo „Fenerbahce“ (3/7).

Jure Zdovcas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Jure Zdovcas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Jure Zdovcas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Jure Zdovcas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Jure Zdovcas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Jure Zdovcas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Jure Zdovcas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Jure Zdovcas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Jure Zdovcas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Jure Zdovcas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Nov 18, 2021, 3:44 PM, atnaujinta Nov 22, 2021, 10:55 AM

Net devynių iš eilės pralaimėjimų seriją nutraukęs „Žalgiris“ šį kartą surems ietis su taip pat teigiamomis emocijomis nespinduliuojančia Aleksandro Džordževičiaus treniruojama kariauna.

Eurolygos atkrintamosioms varžyboms konkurencingą sudėtį sukomplektavusi Stambulo ekipa per pirmuosius 10 šio turnyro turų iškovojo vos tris pergales ir rikiuojasi 15-oje lentelės pozicijoje.

Į Kauną „Fenerbahce“ atvyksta po patirto antausio Vokietijoje – antradienį A.Džordževičiaus auklėtiniai 63:71 turėjo pripažinti vietos Miuncheno „Bayern“ krepšininkų pranašumą.

„Priešininkai susidūrė su panašia situacija kaip ir Atėnų „Panathinaikos“ – jie jaučia didelį spaudimą ir čia atvyks kautis su pilna jėga. Puikiai pažįstų jų trenerį – jis nuolat spaudžia žaidėjus.

Jie pralaimėjo kai kurias rungtynes, tačiau prieš stiprias komandas ir tai buvo pralaimėjimai kelių taškų skirtumu. Ši komanda pasižymi kokybe visose pozicijose, bet mes žaisime namuose, prie savo sirgalių ir darysime viską, kad apsaugotume savo tvirtovę“, – prieš artėjančią dvikovą kalbėjo „Žalgirio“ strategas J.Zdovcas.

Tuo tarpu tą pačią dieną 76:69 Atėnų „Panathinaikos“ namuose įveikęs Kauno „Žalgiris“ tik tą akimirką atidarė savo pergalių sąskaitą Eurolygoje ir vis dar lieka paskutinėje, 18-oje vietoje.

Šį kartą Lietuvos čempionai į Eurolygos mūšį savo žiūrovų akivaizdoje stos neįprastu laiku – 20:45 val. Penktadienis taps neeiliniu Eurolygos vakaru, kuris bus skirtas Pasaulinei vaikų dienai.

Akistatos tarp „Žalgirio“ ir „Fenerbahce“ ekipų eigą tradiciškai galėsite sekti kartu su lrytas.lt portalu.

– Ką Regimantas Miniotas gali duoti „Žalgirio“ komandai? – buvo paklausta J.Zdovco.

– Pamatysime. Gerai nežinau šio žaidėjo. Svarbiausia, kad jis padėtų mums treniruočių metu. Taip pat jis gali praplėsti puolimą. Viskas priklausys nuo jo paties.

– Kada jis turėtų prisijungti prie komandos?

– Jis atvyks jau šiandien, tačiau dabar mano koncentracija yra ties artėjančiomis rungtynėmis. Bandysime jį į schemas integruoti kuo greičiau.

– Ar po iškovotos pergalės jaučiate kiek mažiau spaudimo?

– Ne. Dar nieko nepadarėme. Jaučiu tokį pat spaudimą kaip ir praėjusiose rungtynėse – turime laimėti kiekvieną dvikovą.

– Ar J.Nebo sulauks daugiau žaidybinio laiko penktadienį? Kokia jo būklė?

– Su juo viskas gerai, jis sveikas. Kol kas galbūt jis yra kiek iškritęs iš ritmo, jam svarbu gerai treniruotis. Šią akimirką Marekas taip pat atrodo gerai. Viskas priklausys nuo to kaip klostysis rungtynės.

– Kokia A.Milaknio situacija?

– Tikiuosi jį išvysti treniruotėje ir rungtynėse.

– „Fenerbahce“ yra antra geriausiai besiginanti Eurolygos komanda. Kur labiausiai galima atakuoti šią ekipą?

– Jie turi aukštą ir fizišką komandą, o žaidėjai vieni kitiems gerai padeda gynyboje. Turėsime stengtis kuo labiau praplėsti aikštelę, o svarbiausia – stabdyti priešininkų puolimą, nes jie žaidžia labai greitą krepšinį.

– Su A.Džordževičiumi buvote komandos draugai, kokie jūsų santykiai dabar? Galima viską sulyginti V.Divaco ir D.Petrovičiaus santykiais?

– Viskas kiek skiriasi, nes jis prie rinktinės prisijungė kiek vėliau. Atsiskyrus Jugoslavijai tapome oponentais aikštėje, tačiau esame geri draugai už jos ribų.

Panašiai viskas klostėsi ir klubinėje karjeroje – jis rungtyniavo „Partizan“, „Barcelona“ ekipose, o vėliau išvyko į NBA. Priešingai nei aš, jis norėjo save išbandyti ten, tačiau greitai sugrįžo į Europą.

Jo žaidėjo karjera buvo kur kas skambesnė nei mano.

– Ar jis buvo geresnis žaidėjas nei yra treneris?

– Jis yra puikus treneris, tiesa, treniruoti pradėjo kiek vėliau, o ne iškart baigęs karjerą. Puikus treneris buvo ir jo tėvas. Tai buvo logiškas žingsnis.

– Ar R.Miniotas yra Eurolygos lygio žaidėjas?

– Galima padiskutuoti, kas yra Eurolygos lygio žaidėjas. Jis bus papildomas žaidėjas, kuris mums galės padėti. Viskas priklausys nuo jo paties. Man svarbiausia yra gynyba. Žinau, kad jis nėra pats geriausias gynėjas, bet jis yra protingas krepšininkas ir stengsimės tai išnaudoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.