EUROLYGA 2023

R. Miniotas ištrūko iš Bilbao klubo ir „Žalgiriui“ jau nėra kliūčių pasikviesti jį į komandą

Atrodo, kad Kauno „Žalgiris“ turės naują žaidėją. Juo turėtų tapti aukštaūgis Regimantas Miniotas. Krepšininkas po gandų apie galimą sutartį su Kauno ekipa per tris dienas sugebėjo nutraukti sutartį su ispanų Bilbao „Basket“ ir dabar yra laisvasis agentas.

Gediminas Žalalis.<br>G.Šiupario nuotr.
Gediminas Žalalis.<br>G.Šiupario nuotr.
R.Miniotas.<br>G.Šiupario nuotr.
R.Miniotas.<br>G.Šiupario nuotr.
Regimantas Miniotas<br>G.Šiupario nuotr.
Regimantas Miniotas<br>G.Šiupario nuotr.
R.Miniotas kelia<br>LKL nuotr.
R.Miniotas kelia<br>LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 18, 2021, 10:49 AM, atnaujinta Nov 22, 2021, 10:55 AM

Šalies krepšinio žiniasklaidoje pirmadienio vakarą pasklido naujiena, jog Kauno „Žalgirio“ komandos priekinę liniją labai greitai sustiprins lietuvis Regimantas Miniotas, tai pirmasis paskelbė portalas basketnews.lt.

Buvo teigta, kad „Žalgiris“ su Bilbao „Basket“ aukštaūgiu sudarys ilgalaikę sutartį. Tačiau tuoj pat šią naujieną paneigė žaidėjo agentas Šarūnas Broga.

Vis dėlto aiškėja, kad ugnies be dūmų nebūna – jau ketvirtadienį R.Miniotas tapo laisvuoju agentu ir niekas jam netrukdo pasirašyti sutartį su žalgiriečiais.

„Kiekvieno lietuvio krepšininko svajonė yra atstovauti „Žalgiriui“. Neabejoju, kad Regimantas Miniotas nėra išimtis. Tikiu, jog vieną dieną Regimantas užsivilks „Žalgirio“ marškinėlius.

Tačiau šiandien realybė yra tokia, kad krepšininkas yra susaistytas garantuota sutartimi su Bilbao klubu iki 2021–2022 sezono pabaigos ir rytoj dalyvaus eilinėje komandos treniruotėje.

Neslėpsiu, po gandų pasirodymo sulaukiau skambučių iš Panevėžio ir Vilniaus krepšinio klubų atstovų, kuriems taip pat patvirtinau, kad Regimantas nėra laisvas agentas“, – portalui lrytas.lt pirmadienį po pasklidusios naujienos teigė „East Players“ agentūros atstovas.

25 metų 208 cm ūgio krepšininkas nuo praėjusio sezono vidurio žaidžia Bilbao „Basket“ komandos gretose, persikėlęs iš Prienų „Cbet“ ekipos.

Ispanijos lygoje aukštaūgis renka po 4,6 taško ir atkovoja po 3,9 kamuolio.

Tačiau jau ketvirtadienį buvo pranešta, kad Bilbao klubas atsisveikino su lietuviu.

„Norime padėkoti Regimantui už darbą, atsidavimą ir atkaklumą nuo pat atvykimo į klubą praėjusį sezoną, – rašoma pranešime. – Linkime žaidėjui sėkmės kitose komandose.“

Antradienį krepsinis.net pasidomėjus R.Minioto situacija Ispanijos klube, o jo šaltinis teigė, kad R.Miniotas vis dar yra „Basket“ nariu, bet nori išvykti. Apie tai jis informavo klubo vadovus

Kaip pranešė krepsinis.net, kontrakto nutraukimo sąlygose buvo numatyta, kad Lietuvos žaidėjas, nutaręs anksčiau laiko pasitraukti iš komandos, negaus atlygio už paskutinį ekipoje praleistą mėnesį, tačiau R.Miniotas derėjosi dėl galimybės jį gauti.

Galiausiai susitarimas buvo rastas ir atletas oficialiai atsisveikino su Bilbao ekipa.

R.Miniotas yra priklausęs „Žalgirio“ sistemai ir dublerių komandai atstovavo 2014–2016 m.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.