EUROLYGA 2023

Rokas Jokubaitis atsargiai po mačo ėjo į persirengimo kambarį – šventimas persikėlė į Vilerbano viešbutį

„Barcelona“ penktadienį Eurolygoje šventė pergalę Vilerbane, kur sutriuškino ASVEL atstovus 80:60. Po šios pergalės bendraklubių akys nukrypo į Roką Jokubaitį – jis ne tik pelnė į Prancūzijos klubo krepšį 8 taškus, tačiau tądien šventė savo 21-ąjį gimtadienį.

 Rokas Jokubaitis šventė savo 21-ąjį gimtadienį.<br> twitter.com nuotr.
 Rokas Jokubaitis šventė savo 21-ąjį gimtadienį.<br> twitter.com nuotr.
 Rokas Jokubaitis šventė savo 21-ąjį gimtadienį.<br> twitter.com nuotr.
 Rokas Jokubaitis šventė savo 21-ąjį gimtadienį.<br> twitter.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 20, 2021, 1:02 PM

Nors „Barça“ žaidė be praėjusiose rungtynėse susižeidusio N.Calatheso, 21-erių 193 cm ūgio R.Jokubaitis į starto penketą nepateko.

Treneris Š.Jasikevičius jį į aikštę įleido įprastu metu pirmojo kėlinio viduryje. Įžaidėjas nepataikė pirmojo metimo, o pirmuosius taškus pelnė paskutinėje pirmojo kėlinio atakoje įsiveržęs į baudos aikštelę.

Beje, tą patį triuką jis pakartojo ir paskutinėmis antrojo kėlinio sekundėmis. R.Jokubaitis ramiai vadovavo komandos puolimui, bet, žaidžiant su aiškiai silpnesniais varžovais, buvo gal net pernelyg atsipalaidavęs ir neišvengė klaidų.

Po pertraukos R.Jokubaitis net būdamas aikštėje beveik neturėjo ką veikti, nes nekasdienį įkvėpimą pajuto komandos draugas N.Laprovittola, kuris ir pradėdavo, ir pabaigdavo komandos atakas (argentinietis pelnė 25 taškus).

„Per pertrauką treneris akcentavo, kad turime žaisti greičiau. Tą ir darėme – pataikėme daug tritaškių ir sunkių metimų.

Eurolygos sezonas yra ilgas – kol kas sužaidėme tik 11 rungtynių, tačiau smagu būti pirmiems. Sunkiai dirbame, o mūsų mentalitetas yra formuojamas galvojant tik apie pergales. Einame tik laimėti. Manau, teisingu keliu einame“, – tikino R.Jokubaitis.

Jo po rungtynių laukė tradicinė gimtadienį „Barcelona“ ekipoje švenčiančio žaidėjo procedūra. Atėjęs į rūbinę jis jau nujautė, jog bendraklubiai jam surengs šiokį tokį „gimtadieninį dušą“. Krepšininkas buvo apipiltas vandeniu iš buteliukų.

Tuo šventimas nepasibaigė. Sugrįžus į Vilerbano viešbutį, vyko šventinė vakarienė, per kurią buvo pateiktas ir gimtadienio tortas.

Prie trenerių stalo sėdėjęs „Barcelona“ strategas Šarūnas Jasikevičius pajuokavo, siūlydamas kairiarankio Roko tortą pjauti dešine ranka ir pažiūrėti, ar pavyks tai padaryti.

Po to lietuvis turėjo tarti padėkos žodį: prakalbo, kad geriausia dovana yra laimėti. N.Calathesas pašmaikštavo, jog jis taip pat padarė dovaną, nes leido lietuviui būti aikštėje.

„Barcelona“ Eurolygoje dalijasi pirmąją vietą su „Real“ klubu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.