EUROLYGA 2023

Lietuvos krepšinio rinktinė pakeitė kelionės planus į Čekiją

Lietuvos krepšinio rinktinė penktadienį pradeda savo kelionę 2023-ųjų pasaulio čempionato link, pirmajame turnyro atrankos mače Klaipėdoje egzaminuodama Bulgarijos ekipą. Pirmadienį mūsų šalies komanda jau turi žaisti atrankos rungtynes su Čekijos atstovais Opavos mieste, tačiau COVID-19 pandemija gali pristabdyti šiuos planus. Mat šioje šalyje paskelbta ekstremalioji padėtis.

Lietuvos krepšinio rinktinė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Lietuvos krepšinio rinktinė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Lietuvos krepšinio rinktinė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Lietuvos krepšinio rinktinė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Lietuvos krepšinio rinktinė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Lietuvos krepšinio rinktinė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 26, 2021, 5:00 PM

Ketvirtadienį Čekijos vyriausybė paskelbė 30 dienų ekstremaliąją padėtį ir įvedė papildomų suvaržymų, iki rekordinio lygio padidėjus sergamumui koronavirusine infekcija. Per dieną Čekijoje COVID-19 suserga daugiau kaip 26 tūkst. žmonių.

Tarp privalomų apribojimų: uždraustos visos kalėdinės mugės ir alkoholio vartojimas viešose vietose, barai, restoranai, naktiniai klubai, diskotekos ir lošimo namai privalės užsidaryti ne vėliau kaip 22 valandą.

Kultūros ir sporto renginiuose vienu metu galės dalyvauti ne daugiau kaip 1 000 žmonių, jie turės būti pasiskiepiję nuo COVID-19 arba neseniai persirgę šia liga.

„Kol kas iš Čekijos pusės ar FIBA nesame gavę jokių žinių, kad dėl ekstremalios situacijos būtų atšauktos Lietuvos ir Čekijos nacionalinių komandų rungtynės“, – tikino Lietuvos krepšinio federacijos komunikacijos atstovas Žygimantas Vingelis.

Lietuvos krepšininkai 58 tūkst. gyventojų turintį Opavos miestą turėtų pasiekti sekmadienį dieną, o jau vakare pradėti treniruotis.

Nors pradžioje buvo sudėliotas vienas komandos maršrutas, galiausiai po derybų su Čekijos puse sutarta dėl kito.

Pagal pirminį planą lietuviai turėjo vykti iš Vilniaus į Frankfurtą, o jau iš ten į Praha ir autobusu iki Opavos vykti 375 kilometrus. Tai būtų užtrukę daugiau kaip 5 val.

„Čekų pusė galiausiai sutiko, kad tai labai tolimas kelias ir išskirs autobusą kelionei iš Katovicų. Iki Opavos iš šio Lenkijos miesto – 120 kilometrų“, – sakė Ž.Vingelis.

Tad pagal naujai sudarytą maršrutą, Lietuvos krepšininkai iš Vilniaus skris į Varšuvą, ten persės į kitą lėktuvą ir nusileis Katovicuose.

Opavoje Lietuvos ir Čekijos komandos turėtų kovoti „Opava“ krepšinio klubo salėje, kuri talpina 3000 sirgalių. Tačiau, jei dvikova bus neatidėta, į areną bus įleista 1000 sirgalių.

Per 7 dienas šiame pasienio su Lenkija mieste COVD-19 susirgo 2541 žmogus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.