EUROLYGA 2023

Netektis: kovą su onkologine liga pralaimėjo buvęs krepšininkas ir treneris M. Budzinauskas

Lietuvos krepšinio bendruomenę sukrėtė skaudi netektis. Eidamas 49-uosius metus Anapilin iškeliavo buvęs krepšininkas bei treneris Mindaugas Budzinauskas (1973-2021).

M.Budzinauskas<br>D.Umbraso nuotr.
M.Budzinauskas<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 26, 2021, 10:55 PM, atnaujinta Nov 26, 2021, 11:31 PM

Krepšinio specialistas pralaimėjo kovą onkologinei ligai, kuria sirgo nuo 2018-ųjų.

Per savo karjerą M.Budzinauskas rungtyniavo Vilniaus „Sakalų“, Vilniaus „Statybos“, Panevėžio „Techaso“ bei Novo Mesto „Krka“ ekipose.

Būnant treneriu jam teko stovėti prie Panevėžio „Lietkabelio“, Kėdainių „Nevėžio“, Starogardo „Polpharma“ ir Ščecino „King Wilki Morskie“ ekipų vairo.

Dėl onkologinės ligos M.Budzinauskui teko amputuoti koją.

„Tiesą sakant, kai išgirdau, kad reikalinga amputacija, netgi apsidžiaugiau, nes gyventi su tokia koja, kokia buvo pastaruoju metu, net sunkiau, nei dabar gyventi be kojos“, – 2020-ųjų spalį duodamas interviu portalui lrytas.lt kalbėjo patikino buvęs krepšininkas.

Dešinė koja kartą jau buvo operuota. Po osteosarkomos diagnozės 2018 metų rugsėjį buvo išpjautas ant blauzdikaulio ties keliu išvešėjęs auglys ir įdėtas dirbtinis kelio sąnarys. Tačiau piktybinis navikas atsinaujino, tad jį teko švitinti. Didelis ir agresyvus auglys pradėjo irti, tačiau kojoje atsivėrė gilios negyjančios žaizdos, jos vis didėjo.

„Tą koją nuolat skaudėjo, negalėjau ja remtis – tik nešiojau su savimi. Tad net palengvėjo, kai ją nupjovė, – pasakojo M.Budzinauskas. – Džiaugiausi, kad nebematau to auglio, ir viskas turėtų tik gerėti.

Tikrai nebuvo panikos ar streso, kad nėra kojos, nes buvau susitaikęs su šia mintimi.“

Visą pokalbį su buvusiu krepšininku galite skaityti čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.