EUROLYGA 2023

„Barcelona“ dvikovą su „Žalgiriu“ praleidęs B. Daviesas siautėjo Ugandos rinktinėje

Brandonas Daviesas buvo rezultatyviausias krepšininkas per pasaulio pirmenybių atrankos Afrikos zonos pirmąjį langą, tačiau Ugandos rinktinė, kuriai atstovauja buvęs žalgirietis, iškovojo tik vieną pergalę.

 B.Daviesas atstovauja Ugandos rinktinei.<br> FIBA nuotr.
 B.Daviesas atstovauja Ugandos rinktinei.<br> FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 29, 2021, 12:35 PM, atnaujinta Nov 29, 2021, 12:40 PM

Ugandos krepšinio rinktinė praėjusį savaitgalį dalyvavo pasaulio pirmenybių atrankos A grupės pirmojo rato turnyre, kuris buvo surengtas Angolos mieste Bengueloje.

Ugandos krepšininkai per trejas rungtynes iškovojo vieną pergalę. Jie nugalėjo Žaliąjį Kyšulį 77:74, bet pralaimėjo Maliui 66:76 ir Nigerijai 69:95.

Buvęs Kauno „Žalgirio“ vidurio puolėjas B.Daviesas per šias rungtynes pelnydavo 24,3 taško ir atkovodavo 10,7 kamuolio.

Nors „Barcelona“ penktadienį žaidė Eurolygos rungtynes su „Žalgiriu“, klubo vadovai išleido Ugandos pilietybę turintį B.Daviesą į atrankos turnyrą, kurio rungtynės buvo žaidžiamos nuo penktadienio iki sekmadienio.

A grupės varžybose po dvi pergales iškovojo Nigerija ir Malis, po vieną – Žaliasis Kyšulys ir Uganda.

Bengueloje taip pat įvyko C grupės varžybos. Šioje grupėje tris pergales pasiekė Dramblio Kaulo Krantas, dvi – Angola, vieną – Gvinėja, nė vienos – Centrinė Afrika.

Afrikos zonos atrankos turnyre kovoja 16 komandų. Jos suskirstytos į keturias grupes. Varžybos vyksta dviem ratais, tačiau ne išvykomis, kaip kituose žemynuose. Visos vienos grupės komandos susirenka viename mieste.

A ir C grupių komandos antrojo rato rungtynes žais 2022 metų liepą. B ir D grupėse pirmasis ratas vyks 2022 metų vasarį, antrasis – 2022 metų liepą. B grupėje žais Tunisas, Kamerūnas, Ruanda ir Pietų Sudanas, D grupėje – Egiptas, Senegalas, Kongo Demokratinė Respublika ir Kenija.

Afrikos žemyno komandos kovoja dėl penkių kelialapių į pasaulio pirmenybes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.