EUROLYGA 2023

Čekijos krepšinio rinktinės veteranas įvertino Lietuvą – pavadino Europos spygliu Specialiai lrytas.lt iš Opavos (Čekija)

Lietuvos krepšinio rinktinė pirmadienį privalės įveikti sužeistą žvėrį – Čekijos ekipą. Į 58 tūkst. gyventojų turintį Opavos miestą lietuviai atvyko įspūdingai startavę 2023-iųjų pasaulio čempionato pirmoje F grupės akistatoje – įveikę Bulgariją 89:69.

 lrytas.lt koliažas
 lrytas.lt koliažas
 Lietuvos krepšinio rinktinė<br> G.Šiupario nuotr.
 Lietuvos krepšinio rinktinė<br> G.Šiupario nuotr.
 Lietuvos krepšinio rinktinė<br> G.Šiupario nuotr.
 Lietuvos krepšinio rinktinė<br> G.Šiupario nuotr.
 Čekijos rinktinės veteranas Jakubas Širina<br> fiba.com nuotr.
 Čekijos rinktinės veteranas Jakubas Širina<br> fiba.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 29, 2021, 1:07 PM, atnaujinta Nov 29, 2021, 4:44 PM

Tuo tarpu į Bosniją ir Hercegoviną nuvykę Tokijo olimpiados dalyviai čekai nusvilo nagus, netikėtai pralaimėję šeimininkams 90:97.

Viską lėmė trečiasis kėlinys, kai šeimininkai, palaikomi tūkstantinės minios sirgalių jį laimėjo net 33:11. Po to Čekija pabandė atitaisyti klaidą, beveik prisivijo bosnius, bet vis tiek galiausiai krito.

„Kas ką besakytų, tačiau tai buvo kažkas neįtikėtino. Tokios atmosferos man dar nebuvo pavykę patirti. Bosnių sirgaliai užkūrė tokią atmosferą, kad galiu pasakyti, jog tokios nebuvo niekur ir niekada“, – „Denik“ dienraščiui kalbėjo Čekijos rinktinės senbuvis 34 metų Jakubas Širina.

13 metų „Opava“ klubui atstovaujantis krepšininkas galiausiai apsisprendė – dvikova su Lietuva jam bus paskutiniosios rungtynės, kai jis vilkės šalies rinktinės marškinėlius.

„Ilgai apie tai galvojau, bet galutinis sprendimas buvo priimtas vasaros turnyre Hamburge. Tada pasakiau Nenui – Ronenui Ginzburgui, kad atranka į olimpines žaidynes ir, galbūt, Tokijo žaidynes bus paskutinis mano pasirodymas nacionalinėje komandoje.

Bet tada sužinojau, kad per 2023-iųjų pasaulio kvalifikacijos langą rinktinė kovos Opavoje ir tai mane įtikino dar pasilikti. Savo karjerą rinktinėje baigsiu namuose. Tai vyšnia ant torto, kad būtent Opavoje žaidžiau visą savo karjerą ir užbaigsiu pasirodymą rinktinėje“, – tikino J.Širina.

Rungtynėse su Lietuva jis su Čekijos marškinėliais bus jubiliejinį 50-ąjį kartą.

Nacionalinėje rinktinėje čekas debiutavo dar 2011 metais.

„Kaip tikras senbuvis labai keistai jaučiuosi, tačiau kartu ir malonu, kad po treniruočių Opavos „Hala Opava“ arenoje aš važiuoju ne į viešbutį, o namo – per dešimtmetį tokio dalyko nebuvo“, – juokėsi „Opava“ ekipoje vis dar žaidžiantis krepšininkas.

Pirmadienį rungtynės su Lietuva vyks 17 valandą vietos laiku (Lietuvos laiku – 18 val.). Toks ankstyvas laikas numatytas dėl to, kad Čekijos vyriausybei įvedus ekstremalią situaciją dėl COVID-19, siekiama mažinti žmonių kontraktus, draudžiami tam tikri renginiai ir susibūrimai.

Iki 27 tūkstančių kasdien atrandant sergančių koronavirusu, Čekija penktadienį įvedė papildomų suvaržymų.

Tarp privalomų apribojimų atsirado draudimas rengti kalėdines muges, alkoholio vartojimas viešose vietose, baruose, restoranuose bei naktiniuose klubuose, o visi jie privalo užsidaryti ne vėliau kaip 22 valandą.

Draudimai palietė ir sporto renginius – aukšto meistriškumo kovas gali stebėti tik 1000 žmonių, tad pirmadienį „Hala Opava“ arenoje bus užima viena trečioji vietų – iš viso šioje arenoje yra 3006 sėdimos vietos.

„Tikėjausi, kad kažką panašaus į išprotėjusį bosnių sirgimą surengs ir Opavos aistruoliai, tačiau dabar pas mus ekstremali situacija, todėl tas šeštasis žaidėjas bus tylesnis. Bet mes sieksime įveikti varžovą ir su tūkstančiu sirgalių“, – dėstė mintis su nacionaline ekipa atsisveikinantis žaidėjas.

Paklaustas, kaip jis mato dvikovą su Lietuvos komanda, J.Širina buvo atviras.

„Manau, tai turėtų būti geriausia mūsų pastarųjų metų kova. Lietuva jau ilgus metus yra toks savotiškas Europos spyglys, kuris skaudžiai visiems duria.

Jie pastoviai yra Europos elite, tad nereikia sakyti, kad lietuviai yra dar geresni už bosnius. Tačiau mes žaisime namie ir tikiuosi, kad tas tūkstantis aistruolių sukurs nepakartojamą atmosferą ir prisidės prie mūsų siekio laimėti“, – konstatavo J.Širina.

Lietuvos rinktinės sudėtis

Tomas Dimša (Trevizo „NutriBullet“, Italija), Margiris Normantas, Mindaugas Girdžiūnas (abu – Vilniaus „Rytas“), Vytenis Čižauskas (Kėdainių „Nevėžis“), Mindaugas Kuzminskas (Sankt Peterburgo „Zenit“, Rusija), Eigirdas Žukauskas (Permės „Parma“, Rusija), Osvaldas Olisevičius (Emilijos Redžo „UnaHotels“, Italija), Gytis Masiulis (Bilbao „Surne“, Ispanija), Arnas Butkevičius („Rytas“), Deividas Gailius (Klaipėdos „Neptūnas“), Laurynas Birutis (Santjago de Kompostelos „Obradoiro“, Ispanija), Martynas Echodas (Venecijos „Umana Reyer“).

Čekijos rinktinės sudėtis:

Jaromiras Bohačikas (Strasbūro SIG), Petras Bohačikas (Ostravos „Ostrava“), Janas Šterba ir Tomašas Kyzlinkas (abu Prahos USK), Vojtechas Hrubanas, Lubošas Kovaras, Martinas Križas ir Lubošas Palyza (visi Nymburko ERA), Davidas Jelinekas (Andoros „MoraBanc“), Martinas Peterka ir Ondrejus Senhalas (abu Braušveigo „Lowen“), Šimonas Puršlas (Brno „Basket“), Jakubas Širina (Opavos „Opava“) ir Tomašas Vyoralas (Pardubicės JIP).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: prasideda „Eurovizija“ – kas laimės ir kur bus Lietuva?