EUROLYGA 2023

Po M. Budzinausko mirties – už širdies griebiantys jo buvusio trenerio žodžiai

Praėjusią savaitę Anapilin iškeliavo buvęs krepšininkas bei treneris Mindaugas Budzinauskas, eidamas 49-uosius metus jis pasaulį paliko po pralaimėtos kovos su nuo 2018-ųjų kamavusia onkologine liga.

M.Budzinauskas ir R.Paulauskas.<br>Lrytas.lt ir LKL nuotr. koliažas.
M.Budzinauskas ir R.Paulauskas.<br>Lrytas.lt ir LKL nuotr. koliažas.
Mirė M.Budzinauskas.<br>G.Šiupario nuotr.
Mirė M.Budzinauskas.<br>G.Šiupario nuotr.
Mirė M.Budzinauskas.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Mirė M.Budzinauskas.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Rūtenis Paulauskas.<br>SKM nuotr.
Rūtenis Paulauskas.<br>SKM nuotr.
Mirė M.Budzinauskas.<br>D.Umbraso nuotr.
Mirė M.Budzinauskas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2021-11-29 14:44

Per savo karjerą M.Budzinauskas rungtyniavo Vilniaus „Sakalų“, Vilniaus „Statybos“, Panevėžio „Techaso“ bei Novo Mesto „Krka“ ekipose.

Būnant treneriu jam teko stovėti prie Panevėžio „Lietkabelio“, Kėdainių „Nevėžio“, Starogardo „Polpharma“ ir Ščecino „King Wilki Morskie“ ekipų vairo.

Savo sėkmingiausius karjeros metus „Sakalų“ gretose praleidęs M.Budzinauskas neliko pamirštas ir buvusio sostinės klubo bendražygio.

Pirmadienį savo feisbuko paskyroje jautriais žodžiais į savo buvusį auklėtinį kreipėsi praeityje Vilniaus „Sakalų“ ekipą treniravęs krepšinio specialistas Rūtenis Paulauskas..

„Atsisveikinu su geriausiu krepšininku tarp muzikų ir geriausiu muziku tarp krepšininkų, su gabiu treneriu, nuostabiu draugu, bendraminčiu ir auklėtiniu.

Jaučiuosi kaltas, kad sugadinau Mindaugui karjerą profesionalioje muzikoje, kad kalbinau jį pereiti iš krepšinio mėgėjų į profesionalus, kad jo treniruočių marškinėlių užrašas Metaxa, tapo jo antruoju vardu krepšinio pasaulyje.

Esu dėkingas likimui už tokį draugą su kuriuo laiką leidau dėl to kas jis yra nuostabus draugas, kad jis turėjo tai ko aš norėjau išmokti: meniškai sielai būdingo humoro, sąžiningumo, kilnumo, jautrumo ir sportininkui reikšmingo pasitikėjimo, veržlumo, drąsos ir emocinio pastovumo...

Žavėjo jo atkaklumas siekiant pergalių ir jo aistra pačiam trenerio darbui. Žavėjo jo dvasinė jėga grumiantis su liga, kur Mindaugas ne tik skaičiavo pergalingus taškus, bet ir tikėjo galutine sėkme, norėdamas ją dedikuoti savo artimiesiems, draugams ir auklėtiniams.

Viename iš mūsų pokalbių paklausiau, gal pasveikęs atsiversi natas ir grįši prie muzikos, juk treniruojant patiri daug streso, kilimų ir nuopuolių?

Ilgai negalvojęs man atšovė – tą rytą kai pasijausiu geriau, grįšiu į trenerio darbą, kurio nepaprastai ilgiuosi... Supratau, kad pasišventimas krepšiniui buvo persipynęs su didžiule meile savo šeimai, žmonai Laimai, drauge ėjusiai, palaikiusiai ir nuo pat mokyklos suolo supratusiai, šio kuklaus ir nepaprasto žmogaus kelionės prasmę.

„Verčiau eičiau su draugu tamsoje, nei šviesoje vienas“ (H. Keller).

Keliauk, Mindaugai į šviesą, kur tavo siela suras amžiną atilsį...“, – savo feisbuke rašė R.Paulauskas.

Kartu su šia žinute krepšinio specialistas pasidalino ir vaizdo įrašu, kuriame M.Budzinauskas grojo pianinu po vienų iš pergalingai pasibaigusių dvikovų Lenkijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.