EUROLYGA 2023

D. Blattas prabilo apie kovą su sunkia liga: „Gyvenimas tuo nesibaigia. Tai – iššūkis, kurį turi priimti“

Prieš porą metų legendiniam krepšinio treneriui 62-ejų Davidui Blattui buvo diagnozuotos kelios sklerozės atmainos ir tuo metu Pirėjaus „Olympiakos“ ekipą treniravęs strategas iš Izraelio nusprendė atsitraukti nuo krepšinio.

D. Blattas prabilo apie kovą su sunkia liga: „Gyvenimas tuo nesibaigia. Tai – iššūkis, kurį turi priimti“.<br>G.Bitvinsko nuotr.
D. Blattas prabilo apie kovą su sunkia liga: „Gyvenimas tuo nesibaigia. Tai – iššūkis, kurį turi priimti“.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2021, 4:46 PM, atnaujinta Dec 1, 2021, 10:07 PM

Kalbėdamas su DAZN portalu buvęs treneris nevengė kalbėti apie savo ligą ir skaitytojams persiuntė žinutę apie motyvaciją ir tobulėjimą.

„Pirmiausiai – niekada nepasiduokite. Atsikeldamas ryte supranti, kad ne kiekviena diena tokia pati ir ne kiekviena diena bus gera. Bet su tuo kovoji būdamas atviras bei sąžiningas dėl to, ką tu gali padaryti ir ko negali, arba stumdamas save padaryti daugiau, būdamas pozityviu ir iniciatyviu žiūrint į gydymą ir pagalbą kurią gali gauti.

Yra daugybė skirtingų sklerozės rūšių ir galiu pasakyti, kad su nei viena iš jų nėra lengva susitaikyti. Bet daugybė dalykų nutinka žmogaus gyvenime, ne tik ši sunki liga. O atsakymas visados tas pats – kaip su tuo taikysiesi“, – kalbėjo krepšinio specialistas.

D.Blattas teigia, kad reguliariai eina į baseiną ir darbo įvairiausius pratimus, kad išliktų fiziškai stiprus.

„Nėra užtikrinto būdo išsigydyti nuo šios ligos. Reikia turėti daug motyvacijos ir stengtis būti geriausia savęs versija. Kaip treneris, visados prašydavau to žaidėjų, o dabar prašau savęs“.

Stipriais žodžiais pokalbį pradėjęs strategas, tokiais jį ir baigė.

„Tavo gyvenimas nesibaigia su sklerozėmis. Tai tik dar vienas iššūkis su kuriuo turi susitikti ir priimti šią galimybę įrodyti savo stiprumą ir būti geriausia savo versija“, – kalbėjo D.Blattas.

62-ejų strategas kaip treneris yra tapęs Eurolygos ir Eurocup čempionų, o su Rusijos rinktine laimėjo vieną Europos čempionatą, viename pasikabino bronzos medaliais, o 2012 metų Londono olimpinėse žaidynėse iškovojo taip pat bronzos medalius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.