„Kibirkšties“ direktorius J. Jankauskas: „Paauglystėje formuojasi svarbiausios žmogaus savybės“

„Pažink sportą su Skills Academy“ pradėjo kelionę po Lietuvą. Projektas, kuris dalinai finansuojamas Sporto rėmimo fondo (SRF) lėšomis, skatina moksleivių fizinį aktyvumą ir pozityvių įpročių į sportą formavimą.

Justas Jankauskas.<br>SKM.lt nuotr.
Justas Jankauskas.<br>SKM.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 3, 2021, 11:50 AM

Pasitelkę krepšinį, kaip pagrindinį instrumentą. „Skills Academy“ per artimiausius du metus aplankys 48 Lietuvos miestus. Pagrindinis projekto tikslas – sveikos gyvensenos propagavimas ir dalijimasis gerąja praktika.

Pirmuoju „Skills Academy“ aplankytu miestu tapo Molėtai. Ežerų krašte įvairaus amžiaus moksleivius treniravo profesionalūs krepšinio treneriai, projekto dalyviai turėjo unikalią progą susipažinti su kineziterapijos pagrindais ir sužinoti, kaip reikia prižiūrėti savo kūną. Moksleiviai neformaliai bendravo su buvusiu Vilniaus „Ryto“, dabar Vilniaus „Kibirkšties“ klubo direktoriumi Justu Jankausku ir iš Molėtų kilusiu bei Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV) krepšinį žaidusiu ir ten gyvenusiu Kipru Pumpučiu.

„Apie šį projektą sužinojau iš savo trenerio Mindaugo Kildišiaus. Patiko viskas – išmokau labai daug naujų dalykų, o labai geri ir draugiški treneriai skatina tobulėti. Dar niekada nesu dirbęs su „Kamuolių šaudykle“ – ji labai padeda tobulinti metimą. Kineziterapijos pratimai gerai atpalaiduoja raumenis ir taip pat yra labai naudingi. Tikrai galėsiu daug ką pritaikyti ateityje. Taip pat buvo labai „faina“ pabendrauti su J. Jankausku ir K. Pumpučiu ir sužinoti daugiau apie sporto pasaulio virtuvę“, – kalbėjo vienas iš „Pažink sportą su Skills Academy“ dalyvių Titas Adulčikas.

Tuo metu projekto vadovas Vidas Svetikas džiaugėsi iniciatyvos startu ir ragino būti aktyviais visos Lietuvos moksleivius:

„Džiugu, kad pavyko suorganizuoti šventę Molėtų jaunimui. Moksleiviai 3 dienas lavino savo krepšinio ir socialinius įgūdžius – vieni pasisėmė praktinių žinių, kiti sužinojo apie sveikos gyvensenos kuriamas naudas kasdieniniame gyvenime. Manome, kad kineziterapijos pratimai ir betarpiški pokalbiai su žinomais žmonėmis projekto dalyviams suteiks dar daugiau įkvėpimo siekiant savo tikslų. Jau labai greitai pratęsime savo kelionę po Lietuvą, tad sekite informaciją ir būkite aktyvus!“

Molėtų jaunimu džiaugėsi ir renginyje dalyvavęs Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) čempionės Vilniaus „Kibirkšties“ klubo vadovas J. Jankauskas.

„Tokios treniruotes ir susitikimai yra labai reikšmingi Paauglystėje formuojasi svarbiausios žmogaus savybės, kurios itin pravers tolimesniame žmogaus gyvenimo kelyje. Labai rekomenduoju pasinaudoti kiekviena panašia galimybe ir aktyviai dalyvauti sveiką gyvenseną skatinančiuose renginiuose.“

„Pažink sportą su Skills Academy“ organizuota krepšinio šventė Molėtuose buvo vainikuota 1x1 krepšinio turnyru.

Projektas bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.