EUROLYGA 2023

Dvi lietuvių ekipos tapo Europos taurės grupių nugalėtojomis

Į moterų krepšinio Europos taurės atkrintamąsias varžybas pateko keturios iš šešių komandų, kurioms atstovauja lietuvės, o Ankaros „Nesibe Aydin“ su Kamile Nacickaite ir Liono ASVEL su Juste Jocyte tapo pirmojo etapo grupių nugalėtojomis. Kelialapius į kitą etapą taip pat gavo Brno „Žabiny“ su Monika Grigalauskyte ir „Gernika“ su Gabija Meškonyte, kuri negali žaisti dėl sunkios traumos.

Justė Veronika Jocytė.<br>fiba com nuotr.
Justė Veronika Jocytė.<br>fiba com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 3, 2021, 11:41 AM

Europos taurės grupėse 48 komandos kovojo dėl 32 kelialapių į atkrintamąsias varžybas. Komandos rungtyniavo dvylikoje grupių. Į kitą etapą pateko po dvi stipriausias visų grupių komandas ir aštuonios geriausios trečiąją vietą užėmusios ekipos.

Visas šešerias rungtynes laimėjo tik trys komandos: „Mersin“ (Turkija), Buržo „Tango“ (Prancūzija) ir „Valencia“ (Ispanija).

Tarp komandų, kurios iškovojo po penkias pergales ir tapo grupių nugalėtojomis, buvo Ankaros „Nesibe Aydin“ (Turkija) su Kamile Nacickaite ir Liono ASVEL (Prancūzija) su Juste Jocyte.

K.Nacickaitės indėlis į „Nesibe Aydin“ pergales buvo labai didelis. Lietuvė pelnydavo vidutiniškai 16 taškų ir buvo rezultatyviausia Ankaros komandos žaidėja.

16-metė J.Jocytė atliko ne tokį žymų vaidmenį. Tačiau ASVEL kelis mačus laimėjo triuškinamu skirtumu, todėl nemažai žaidė ir jaunoji Lietuvos rinktinės gynėja, kurios vidurkis buvo 5,4 taško.

Tarp Lietuvos krepšininkių galingiausiai pirmajame etape rungtyniavo „Kayseri“ (Turkija) vidurio puolėja Eglė Šventoraitė. Ji pasiekė du dvigubus dviženklius, pelnydavo 18,2 taško ir atkovodavo 8,2 kamuolio, bet „Kayseri“ laimėjo tik vienerias rungtynes, D grupėje užėmė paskutinę ketvirtąją vietą ir į atkrintamąsias varžybas nepateko.

Nė vienos pergalės E grupėje neiškovojo Bydgoščiaus „Astoria“ (Lenkija), kuriai labai trūko Lauros Miškinienės. „Astoria“ lyderė per pirmąsias rungtynes pelnė 8 taškus ir atkovojo 10 kamuolių, bet patyrė sunkią traumą ir nuo antrojo turo padėti savo komandai negalėjo.

Dėl traumos nė vienerių Europos taurės rungtynių nežaidė „Gernika“ (Ispanija) krepšininkė Gabija Meškonytė. Gernikos komanda iškovojo 2 pergales ir H grupėje užėmė trečiąją vietą, o paskui sulaukė gerų žinių iš kitų grupių ir pateko į atkrintamąsias varžybas kaip viena iš geriausių trečiąją vietą užėmusių komandų.

Brno „Žabiny“ (Čekija), kurios aprangą vilki Monika Grigalauskytė, laimėjo ketverias rungtynes ir K grupėje užtikrintai užėmė antrąją vietą. M.Grigalauskytė pelnydavo 6,5 taško ir atkovodavo 5,3 kamuolio.

Atkrintamųjų varžybų pirmajame etape „Nesibe Aydin“ dar kartą susitiks su Pėčo PEAC (Vengrija), su kuria žaidė vienoje grupėje. ASVEL ekipos varžovė bus „Hatay“ (Turkija), „Žabiny“ – „Miskolc“ (Vengrija), „Gernika“ – „Mersin“ (Turkija). Atkrintamosios varžybos prasidės gruodžio 15 d.

Europos taurė

6 turas

D grupė

Ramlos „Elicur“ – „Kayseri“ 89:71. E.Šventoraitė („Kayseri“) – 31 tšk. (12/23 dvitaškių, 1/2 tritaškių, 4/5 baudų), 12 atk.kam., 3 kl., 36 min.

Ankaros „Nesibe Aydin“ – Pėčo PEAC 96:62. K.Nacickaitė („Nesibe Aydin“) – 15 tšk. (1/2 dvitaškių, 3/4 tritaškių, 4/6 baudų), 28,5 min.

Lentelė: „Nesibe Aydin“ – 5, PEAC – 3, Ramlos „Elicur“ – 2, „Kayseri“ – 1.

E grupė

Belgrado „Crvena Zvezda“ – Bydgoščiaus „Astoria“ 73:69. L.Miškinienė („Astoria“) traumuota.

Lentelė: Orenburgo „Nadežda“ – 5, Pirėjo „Olympiakos“ – 5, „Crvena Zvezda“ – 2, „Astoria“ – 0.

H grupė

„Gernika“ – Šarlvilio-Mezjero „Flammes“ 56:58. G.Meškonytė („Gernika“) traumuota.

Lentelė: „Roche-Vendee“ – 5, „Flammes“ – 3, „Gernika“ – 2, Bolonijos „Virtus“ – 2.

J grupė

Liono ASVEL – Lježo „Panthers“ 89:31. J.Jocytė (ASVEL) – 4 tšk. (2/3 dvitaškių), 22 min.

Lentelė: ASVEL – 5, Madrido „Estudiantes“ – 4, „Ružomberok“ – 3, „Panthers“ – 0.

K grupė

Kelterno „Rutronik Stars“ – Brno „Žabiny“ 77:78. M.Grigalauskytė („Žabiny“) – 11 tšk. (5/7 dvitaškių, 1/3 baudų), 4 atk.kam., 25 min.

Lentelė: Breno „Castors“ – 5, „Žabiny“ – 4, Londono „Lions“ – 2, „Rutronik Stars“ –

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.