EUROLYGA 2023

Trileris Stambule: išvarytas E. Atamanas, fantastiškas R. Jokubaičio metimas ir „Barcelona“ pergalė po pratęsimo

Praėjusio Eurolygos sezono finalininkės – Stambulo „Andalou Efes“ (6/7) ir „Barcelona“ (11/2) surengė tikrą krepšinio spektaklį krepšinio gerbėjams. Šarūno Jasikevičiaus vadovaujama „Barcelona“ išvykoje 95:93 (20:25, 17:22, 25:21, 18:12, 15:13) sugebėjo įveikti Eurolygos čempionus.

 Trileris Stambule: išvarytas E. Atamanas, fantastiškas R. Jokubaičio metimas ir „Barcelona“ pergalė po pratęsimo.<br> AnadoluEfesSK twitter nuotr.
 Trileris Stambule: išvarytas E. Atamanas, fantastiškas R. Jokubaičio metimas ir „Barcelona“ pergalė po pratęsimo.<br> AnadoluEfesSK twitter nuotr.
 Š. Jasikevičius su „Barcelona“ siekia revanšo prieš Eurolygos čempionus  <br>Barca Basket twitter nuotr.
 Š. Jasikevičius su „Barcelona“ siekia revanšo prieš Eurolygos čempionus  <br>Barca Basket twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-12-03 19:16, atnaujinta 2021-12-03 23:08

Į lemiamą kėlinį šeimininkai žengė pirmaudami 68:62, tačiau Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ spurtavo 13:2 ir perėmė iniciatyvą į savo rankas. Čempionus ketvirtajame kėlinyje skandino praėjusį sezoną su „Anadolu Efes“ titulą iškovojęs Sertačas Šanli. Turkas per lemiamą ketvirtį surinko 13 taškų, o rezultatui esant 75:75 aukštaūgis penkis taškus paeiliui ir sukūrė svaresnę persvarą katalonams.

Likus rungtyniauti 20 sekundžių „Barcelona“ pirmavo 80:78, tačiau Nikola Mirotičius prasižengė prieš Shane’ą Larkiną. Gynėjas abi baudas pataikė, taip išlygindamas rezutlatą, o N.Mirotičius galėjo išplėšti pergalę, tačiau jo metimas paskutinę sekundę buvo netikslus.

Pratęsimas prasidėjo dar dviem Š.Šanli taškais, tačiau jau sekančioje katalonų atakoje penktą pražangą užsidirbo N.Mirotičius. Visgi, šeimininkai pataikė tik 1 baudos metimą, o vienas Stambulo lyderių – S.Larkinas besigindamas užsidirbo ir pats penktą pražangą.

Likus žaisti kiek mažiau nei tris minutes nepasitenkinimą teisėjo sprendimais pradėjo demonstruoti „Anadolu Efes“ treneris Erginas Atamanas ir turkas užsidirbęs dvi technines pražangas buvo išvarytas iš aikštelės, o „Barca“ po tikslių baudos metimų susikaupė 7 taškų persvarą.

Visgi, motyvuoti ir savo sirgalių karštai palaikomi čempionai rankų nenuleido. Likus rungtyniauti minutę laiko „Anadolu Efes“ sumažino skirtumą iki vieno taško, o reaguodamas į tai Š.Jasikevičius nusprendė į aikštę išleisti Roką Jokubaitį.

Sprendimas pasiteisino ir lietuvis atakuodamas pelnė 2 taškus su pražangą ir suteikė katalonams 4-rių taškų pranašumą. Tačiau likus rungtyniauti 9 sekundes lietuvis suklydo išsimetinėdamas iš užribio, o šeimininkai pataikė greitą tritaškį ir paliko minimalią persvarą „Barcai“.

S.Šanli likus žaisti 3 sekundes pataikė pirmąjį baudos metimą, o antrąjį šovė pro šalį. Kamuolį atsikovojęs Krunoslavas Simonsas bandė išplėšti pergalę metimu iš kitos aikštės pusės, tačiau bandymas buvo nesėkmingas.

„Barcelona“ ekipoje rungtyniaujantis Rokas Jokubaitis per 22 minutes pasižymėjo 9 taškais (2/5 dvit., 1/ 2 trit., 2/3 baudos), 2 atkovotais ir 2 perimtais kamuoliais, 4 rezultatyviais perdavimais, 3 klaidomis ir 10 naudingumo balų.

„Anadolu Efes“: Vasilije Micičius 26 (5 atk. kam.), Adrienas Moermanas 16 (6 atk. kam.), Shane’as Larkinas 14 (6 atk. kam., 5 pržg.), Tiboras Pleissas 13, Krunoslavas Simonas 10.

„Barcelona“: Sertačas Šanli 24, Nikola Mirotičius 18 (8 atk. kam.), Kyle’as Kuričius 16 (6 atk. kam.), Nicolas Laprovittola 14 (8 rez. per.), Rokas Jokubaitis 9.

Ypač nesėkmingai startavę „Anadolu Ees“ krepšininkai prieš rungtynes buvo iškovojusi keturias pergales paeiliui ir bando brautis į pirmąjį aštuntuką.

„Barcelona“ šiuo metu turi ilgiausią – 6 pergalių iš eilės seriją, o su 11 pergalių katalonai užima 1 vietą Eurolygoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.