EUROLYGA 2023

Stambulo pragarą išgyvenęs Šaras pasigedo brandos, o išvaryto E. Atamano asistentas dūrė į R. Jokubaitį

Penktadienį vykusiame Eurolygos milžinų trileryje Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ ekipa, kurioje rungtyniauja Rokas Jokubaitis, po pratęsimo pareikalavusios kovos 95:93 pranoko vietos Stambulo „Anadolu Efes“ krepšininkus.

R.Jokubaitis (kairėje) ir Š.Jasikevičius išnešė sveiką kailį iš Stambulo.<br>Imago/Scanpix nuotr.
R.Jokubaitis (kairėje) ir Š.Jasikevičius išnešė sveiką kailį iš Stambulo.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 4, 2021, 9:11 AM, atnaujinta Dec 4, 2021, 9:28 AM

Akistatos metu netrūko emocijų – antrajame kėlinyje technine pražanga buvo nubaustas Katalonijos klubo strategas Š.Jasikevičius, o pratęsimo metu „Anadolu Efes“ treneris Erginas Atamanas sulaukė diskvalifikacinės pražangos už ginčus su rungtynių arbitrais.

Pasibaigus dvikovai ir nurimus emocijoms Šaras vardino pergalės priežastis ir teigė rungtynių metu pasigedęs savo auklėtinių brandos.

„Manau, kad po pertraukos kur kas labiau pagerinome gynybą, ypač antrajame kėlinyje. Kontroliavome žaidimą ir sugebėjome priversti varžovus supanikuoti.

Kelis kartus įgijome penkių taškų pranašumą, tačiau vėl atidavėme iniciatyvą varžovams, leisdami jiems pataikyti tritaškius ir prasižengdami. Jau atrodė, kad laimėjome rungtynes, tačiau tada teko keliauti į pratęsime, o jame iškovojome pergalę.

Turime būti labiau brandesni ir užbaigti pradėtą darbą, nes tokios galingos komandos kaip „Anadolu Efes“ daug antrųjų galimybių nesuteiks.

Gerbiu savo žaidėjus. Daugelis dalykų mums nesiklostė gerai, tačiau ir toliau siekėme užsibrėžto tikslo. Atrodė, kad kontroliavome rungtynių pabaigą, tačiau dėl rotacijos svarbiais momentas teko labai daug remtis jaunimu.

Ir jaunimas tikrai darys klaidų – prasižengs, susipainios gynybos schemose ir dėl to praleisime tolimus metimus, bet kartu, įgaudami patirties, jauni krepšininkai vis labiau tobulėja. Tai mums taip pat yra labai svarbu“, – po rungtynių kalbėjo Š.Jasikevičius.

Tuo tarpu išvaryto E.Atamano asistentas Yakupas Sekizkokas gyrė rezultatyviausias karjeros rungtynes sužaidusį buvusį Stambulo klubo aukštaūgį Sertačą Šanli bei užsiminė apie suspindusį Roką Jokubaitį.

„Skaudus pralaimėjimas. Žengėme į aikštę norėdami iškovoti pergalę. Gerai pradėjome rungtynes, sėkmingai žaidėme pirmoje jų dalyje, tačiau po pertraukos „Barcelona“ aukštu penketu sustiprino gynybą ir tai išmušė iš vėžių mūsų puolimą.

Mus labiausiai baudė atkovoti kamuoliai, ypač puolime, jie virto tolimais šūviais, kurie mus baudė.

S.Šanli stipriai praplėtė puolimą – šį vakarą jis buvo geros formos ir pataikė aukštu procentu.

Pratęsimo metu K.Kuricas sėkmingai išnaudojo techninių pražangų virtinės atkarpą ir tai mums labai pakentė. Taip pat negalėjome sustabdyti R.Jokubaičio prasivežimų.

Pabaigoje pritrūkome laiko paskutiniam metimui, bet šios rungtynės jau baigėsi. Dabar turėsime vykti į Barseloną ir atsirevanšuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.