EUROLYGA 2023

G. Petronytės komanda įveikė autsaideres, D. Šarauskaitės ekipa nusileido Eurolygos lyderėms

Dvi komandos, kurioms atstovauja Lietuvos krepšininkės, trečiadienį Eurolygos aštuntojo turo rungtynes žaidė išvykose. Tačiau varžovės buvo skirtingo kalibro. Skirtingi buvo ir rezultatai: Venecijos „Reyer“ ir Gintarė Petronytė šventė pergalę, Rygos TTT ir Daugilė Šarauskaitė patyrė pralaimėjimo kartėlį.

Gintarė Petronytė.<br>FIBA nuotr.
Gintarė Petronytė.<br>FIBA nuotr.
Daugilė Šarauskaitė<br>A.Didžgalvio nuotr.
Daugilė Šarauskaitė<br>A.Didžgalvio nuotr.
Gintarė Petronytė<br>G.Šiupario nuotr.
Gintarė Petronytė<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 9, 2021, 11:53 PM

Venecijos „Reyer“ krepšininkės keliavo į Vengriją, kur įtikinamai nugalėjo vienintelę taškų neturinčią Eurolygos komandą „Szekszard“ 65:51. Gintarė Petronytė prie pergalės prisidėjo 7 taškais ir 3 atkovotais kamuoliais.

„Reyer“ nė karto neleido varžovėms išsiveržti į priekį, antrajame kėlinyje įgijo dviženklę persvarą ir ramiai pabaigė rungtynes.

Rygos TTT komanda smarkiai priešinosi Eurolygos čempionės vardą ginančiai Jekaterinburgo UGMK ekipai, kuriai išvykoje nusileido 60:75. TTT vidurio puolėja Daugilė Šarauskaitė pelnė 6 taškus ir atkovojo 9 kamuolius.

Stipriausia Baltijos šalių komanda privertė paplušėti favorites. Iki antrojo kėlinio vidurio komandos žengė koja kojon, o ir paskui UGMK persvara buvo nedidelė (ketvirtojo kėlinio pradžioje varžoves skyrė 6 taškai 55:49). Jekaterinburgo krepšininkės skirtumą padidino tik paskutinėmis minutėmis.

UGMK laimėjo visas 8 rungtynes ir yra vienvaldė A grupės lyderė. Po 6 pergales pasiekė Prahos USK ir Salamankos „Perfumerias Avenida“, 4 – „Lattes-Montpellier“.

„Reyer“ ir TTT iškovojo po 3 pergales ir dalijasi penktąją vietą.

Antradienį Eurolygos sezono rezultatyvumo rekordą pagerino „Perfumerias Avenida“ puolėja Kahleah Copper. 27 metų amerikietė per rungtynes išvykoje su Maskvos MBA komanda pelnė 35 taškus, o Ispanijos čempionės nugalėjo 77:69.

Šiais metais WNBA finalo naudingiausia krepšininke išrinkta K.Copper prie Salamankos komandos prisidėjo sezonui jau įsibėgėjus (taip elgiasi daug pajėgiausių amerikiečių, kurios į Europą atvyksta kelias savaites pailsėjusios po WNBA turnyro). Kol kas užlūrio žvaigždė žaidė tik trejas Eurolygos rungtynes, per kurias jos vidurkis yra 31,3 taško.

Kadangi K.Copper žaidė per mažai rungtynių, ji neįtraukta į oficialius statistikos lyderių sąrašus. O rezultatyviausių žaidėjų lentelėje kol kas pirmauja kitos amerikietės: Stambulo „Fenerbahçe“ puolėja Kayla McBride (21,1 tšk.) ir Žeronos „Spar“ gynėja Kennedy Burke (20,6 tšk.).

8 turas

A grupė

„Szekszard“ – Venecijos „Reyer“ 51:65. G.Petronytė („Reyer“) – 7 tšk. (2/2 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 3/4 baudų), 3 atk.kam., 3 kl.

Jekaterinburgo UGMK – Rygos TTT 75:60. D.Šarauskaitė (TTT) – 6 tšk. (3/4 dvitaškių), 9 atk.kam., 3 bl., 3 praž.

Prahos USK – „Lattes-Montpellier“ 89:54, Maskvos MBA – Salamankos „Perfumerias Avenida“ (K.Copper 35) 69:77.

Lentelė: UGMK – 8, USK ir „Perfumerias Avenida“ – po 6, „Lattes-Montpellier“ – 4, TTT ir „Reyer“ – po 3, MBA – 2, „Szekszard“ – 0.

B grupė

Stambulo „Fenerbahçe“ – Stambulo „Galatasaray“ 107:62, Gdynės „Arka“ – Kursko „Dinamo“ 64:67.

„Sopron“ – Žeronos „Spar“ (G.Labuckienė) ir „Landes“ – Skijaus „Famila“ žais ketvirtadienį.

Lentelė: „Sopron“ ir „Fenerbahçe“ – po 5, „Spar“, „Famila“, „Galatasaray“ ir „Dinamo“ – po 4, „Landes“ – 3, „Arka“ – 1.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.