EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai: šaltakraujis R. Jokubaitis, nekantrus M. Grigonis ir nerezultatyvūs žalgiriečiai

Rokas Jokubaitis penktadienį buvo vienas iš naudingiausių krepšininkų per Ispanijos milžinų mūšį, kuriame padėjo iškovoti pergalę „Barcelona“ komandai. Dar rezultatyviau 14-ajame Eurolygos ture žaidė Mindaugas Kuzminskas, tačiau jo klaidos ginantis buvo viena iš priežasčių, dėl kurių nelaimėjo Sankt Peterburgo „Zenit“. Kauno „Žalgirio“ lietuviai šią savaitę žaidė nerezultatyviai, o parodyti viską, ką moka, nesugebėjo ir pirmą kartą prieš „Žalgirį“ žaidęs Maskvos CSKA gynėjas Marius Grigonis.

 lrytas.lt koliažas
 lrytas.lt koliažas
Marekas Blaževičius<br>G. Bitvinsko nuotr.
Marekas Blaževičius<br>G. Bitvinsko nuotr.
Mantas Kalnietis<br>G. Bitvinsko nuotr.
Mantas Kalnietis<br>G. Bitvinsko nuotr.
M. Grigonis.<br>G. Bitvinsko nuotr.
M. Grigonis.<br>G. Bitvinsko nuotr.
Edgaras Ulanovas<br>G. Bitvinsko nuotr.
Edgaras Ulanovas<br>G. Bitvinsko nuotr.
Artūras Milaknis<br>G. Bitvinsko nuotr.
Artūras Milaknis<br>G. Bitvinsko nuotr.
Lukas Lekavičius<br>G. Bitvinsko nuotr.
Lukas Lekavičius<br>G. Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgiris“<br>G. Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgiris“<br>G. Bitvinsko nuotr.
 Rokas Giedraitis<br>G. Bitvinsko nuotr.
 Rokas Giedraitis<br>G. Bitvinsko nuotr.
 Mindaugas Kuzminskas<br>G. Bitvinsko nuotr.
 Mindaugas Kuzminskas<br>G. Bitvinsko nuotr.
 Artūras Gudaitis<br>G. Bitvinsko nuotr.
 Artūras Gudaitis<br>G. Bitvinsko nuotr.
 Donatas Motiejūnas<br>G. Bitvinsko nuotr.
 Donatas Motiejūnas<br>G. Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (13)

Lrytas.lt

Dec 11, 2021, 9:29 AM

Rokas Jokubaitis

R.Jokubaitis į aikštę įėjo 5-ąją min. „Barçai“ atsiliekant 4:9 ir pirmoje atakoje prarado kamuolį. Tačiau jau kitoje atakoje įžaidėjas ištaisė klaidą po prasiveržimo pelnęs du taškus su varžovo pražanga.

Jis gerai įvertindavo padėtį ir užtikrintai dirigavo puolimui, o kai antrojo kėlinio pradžioje buvo pakeistas, jo komanda jau pirmavo 31:24.

Po pertraukos R.Jokubaitis žaidė trumpai, bet puolant užduotis atliko patikimai. Vis dėlto ir antrajame, ir ketvirtajame kėlinyje jam trūko sumanumo stabdant S.Llullį, o žaidimo laiką sutrumpino ketvirtojo kėlinio viduryje gauta ketvirtoji pražanga.

R.Jokubaitis žaidė 14 min., pelnė 12 taškų (3/4 dvitaškių, 1/1 tritaškio, 3/3 baudų), atliko 4 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 3 pražangas ir prasižengė 4 kartus.

Eurolygos lyderių dvikovoje „Barcelona“ (12-2) namie nugalėjo „Real“ (11-3) klubą 93:80. Pirmajame kėlinyje rezultatą persvėrusi „Barcelona“ nuo tada visą laiką pirmavo, o skirtumas svyravo apie 10 taškų.

Dvyliktąją pergalę iškovojusi „Barça“ tapo vienvalde lydere. Vienu tašku atsilieka „Real“, trimis – „Olympiakos“, „Olimpia“ ir CSKA.

Rokas Giedraitis

„Baskonia“ puolėjas 15-ąją sekundę tritaškiu šaltakraujiškai atidarė rungtynių sąskaitą. Tačiau po antro jo tolimo metimo kamuolys net nelietė lanko ir treneris N.Spahija pasiūlė R.Giedraičiui pailsėti.

Lietuvio taikiklis liko išsiderinęs, bet jis pakeitė puolimo pobūdį ir antrajame bei trečiajame kėliniuose keliskart perskrodė varžovų gynybą aštriais prasiveržimais.

O ketvirtajame kėlinyje, kai rungtynių įtampa jau buvo atlėgusi, R.Giedraitis pagaliau prisitaikė ir pataikė du tritaškius.

R.Giedraitis žaidė 21 min., pelnė 15 taškų (1/1 dvitaškio, 3/7 tritaškių, 4/4 baudų) ir išprovokavo 4 pražangas.

„Baskonia“ (5-9) namie sutriuškino ASVEL (7-7) ekipą 91:66. Du kėlinius komandos žaidė lygiai (rezultatas buvo 45:44), bet po pertraukos vienas krepšys buvo beveik nereikalingas.

Mindaugas Kuzminskas

„Zenit“ puolėjas į aikštę buvo įleistas 8-ąją min. Jis labai agresyviai žaidė varžovų baudos aikštelėje, kurioje ir sėkmingai pralauždavo gynybą žaisdamas nusisukęs nuo krepšio, ir aktyviai kovojo dėl kamuolio.

M.Kuzminskas ne mažesnę grėsmę kėlė už tritaškio linijos ir vien per antrąjį kėlinį surinko 9 taškus. Ketvirtojo kėlinio viduryje M.Kuzminskas paskutinį kartą persvėrė rezultatą 72:71, bet kitoje atakoje nepasinaudojo galimybe tolimu metimu padidinti Sankt Peterburgo komandos persvarą.

Savoje aikštės pusėje lietuvis suteikė labai daug erdvės D.Pierre‘ui (ypač ketvirtajame kėlinyje), kuris pasiekė asmeninį sezono taškų rekordą.

M.Kuzminskas žaidė 25,5 min., pelnė 17 taškų (4/7 dvitaškių, 3/5 tritaškių) ir išprovokavo 3 pražangas. Puolėjas pasiekė asmeninį sezono rezultatyvumo rekordą. Jo karjeros rekordas – 23 taškai (pasiektas 2015 m. žaidžiant Malagos „Unicaja“ komandoje).

„Zenit“ (8-6) savo aikštėje pralaimėjo „Fenerbahçe“ (5-9) klubui 80:86. Lygioje ir permainingoje dvikovoje skirtumas nė karto nebuvo dviženklis, o pirmaujanti komanda keitėsi 14 kartų. Iki pertraukos priekyje ilgiau buvo „Zenit“, bet antroje mačo pusėje varžovus nedideliu žingsneliu dažniau lenkė „Fenerbahçe“.

Artūras Gudaitis

„Zenit“ starto penketo vidurio puolėjui vėl kilo didelių problemų ginantis. Iki 8-osios min. lietuvio tiesioginis varžovas J.Vesely pelnė visus 15 (!) savo komandos taškų.

Tiesa, čekas ne laimėdavo dvikovas vienas prieš vieną, bet pasinaudodavo tuo, kad A.Gudaitis išeidavo iš baudos aikštelės.

Puldamas A.Gudaitis kartais atsiskaitydavo arba taškais, arba pavojingais perdavimais. 23-iąją min. jis prasižengė trečiąjį kartą, o po pertraukos nepelnė nė taško ir nesutrukdė įsibėgėti kitam „Fenerbahçe“ aukštaūgiui D.Bookeriui.

A.Gudaitis žaidė 23,5 min., pelnė 7 taškus (3/5 dvitaškių, 1/2 baudų), atkovojo 7 kamuolius ir prasižengė 3 kartus. Jo varžovas J.Vesely pelnė 32 taškus ir pasiekė karjeros rekordą.

Artūras Milaknis

A.Milaknis buvo vienintelis lietuvis kiekvienose rungtynėse keičiamame „Žalgirio“ starto penkete ir antrąją minutę tolimu metimu pelnė pirmuosius šių rungtynių taškus.

A.Milaknis dar du tritaškius pataikė pirmojo kėlinio viduryje ir antrajame kėlinyje, bet po pertraukos taškų nepelnė, nors turėjo kelias neblogas progas.

A.Milaknis žaidė 30,5 min., pelnė 9 taškus (0/3 dvitaškių, 3/7 tritaškių) ir atkovojo 3 kamuolius.

„Žalgiris“ (3-11) namie pralaimėjo CSKA (9-5) komandai 51:73. Kauniečiai trumpai pirmavo tik rungtynių pradžioje.

Tačiau 6-ąją min. CSKA persvėrė rezultatą ir nuo tada visą laiką pirmavo. Iki pertraukos skirtumas buvo nedidelis, bet trečiojo kėlinio pirmoje pusėje svečiai pradėjo sparčiai tolti (nuo 30:28 iki 44:33) ir įtampos neliko.

Po šio pralaimėjimo paskutinę 18-ąją vietą užimantis „Žalgiris“ lentelės apačioje liko vienišas. Šiame ture laimėjęs „Panathinaikos“ turi 4 pergales, „Baskonia“, ALBA, „Monaco“ ir „Fenerbahçe“ – po 5.

Donatas Motiejūnas

„Monaco“ starto penketo puolėjas jau 6-ąją min. gavo antrąją pražangą (abi – stabdydamas varžovų gynėjus), o komandai puolant visą pirmąją pusę žaidė be kamuolio.

Tuo tarpu lietuvio dengiamas K.Hinesas antrajame kėlinyje taškus rinko kaip automatas. Po pertraukos D.Motiejūnas kamuolį gaudavo dažniau, bet turėdavo mesti iš sunkių padėčių, o 38-ąją min. pralaimėjęs kovą dėl pozicijos K.Hinesui, prasižengė penktąjį kartą.

D.Motiejūnas žaidė 25 min., pelnė 5 taškus (2/5 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 1/4 baudų), atkovojo 9 kamuolius ir prasižengė 5 kartus.

„Monaco“ (5-9) namie pralaimėjo „Olimpia“ (9-5) komandai 65:71. Monako krepšininkai jau pirmajame kėlinyje atsiliko dviženkliu skirtumu ir jį sumažino tik paskutinėmis minutėmis.

„Monaco“ bus kitas „Žalgirio“ varžovas. Rungtynės vyks trečiadienį Kaune.

Lukas Lekavičius

Įžaidėjas jau 4-ąją min. pakeitė J.Strėlnieką, bet ir L.Lekavičiaus rengiamos atakos pirmajame kėlinyje buvo padrikos ir varžovai lengvai jas užkardydavo.

Antrojo kėlinio viduryje žalgirietis rado kelius prie varžovų krepšio, bet bėda buvo taiklumas – L.Lekavičius nepataikė dviejų baudos metimų, pasišaipęs iš A.Švedo gynybos įgūdžių, laisvas nepataikė iš po krepšio. Po pertraukos „Žalgirio“ gynėjo žaidimas buvo lyg pirmojo kėlinio kopija ir jis didelės grėsmės varžovams nekėlė.

L.Lekavičius žaidė 24,5 min., pelnė 5 taškus (1/4 dvitaškių, 1/3 tritaškių, 0/2 baudų), atliko 5 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 4 pražangas ir 3 kartus suklydo.

Regimantas Miniotas

8-ąją min. į aikštę įleistas puolėjas iškart išgelbėjo komandos ataką, kai pagriebė atsitiktinai atlėkusį kamuolį ir įmetė iš po krepšio.

Puldamas jis gerai jautė, kurioje vietoje reikia atsidurti, bet nuojauta visai neveikė ginantis ir R.Miniotas labai greitai gavo dvi pražangas.

R.Miniotas žaidė 10,5 min. ir pelnė 6 taškus (3/3 dvitaškių, 0/1 tritaškio).

Edgaras Ulanovas

Po pirmojo kėlinio reklamos pertraukėlės į aikštę įėjęs puolėjas gerai kovojo dėl atšokusio kamuolio, bet varinėdamasis kamuolį žaidė ties klaidos riba ir kartais ją peržengdavo.

Puldamas E.Ulanovas tris kėlinius žaidė nelabai aktyviai, tačiau ėmėsi iniciatyvos ketvirtojo kėlinio pradžioje, kai komandinis puolimas vėl įstrigo.

E.Ulanovas žaidė net 33,5 min. (ilgiausiai komandoje), pelnė 4 taškus (1/1 dvitaškio, 0/1 tritaškio, 2/2 baudų), atkovojo 6 kamuolius ir suklydo 5 kartus.

Marius Grigonis

Buvęs „Žalgirio“ gynėjas, į Kauną pirmą kartą atvykęs su Maskvos komanda, į aikštę buvo įleistas 7-ąją min. Iš pradžių jis buvo atkirstas nuo komandos draugų ir greitai neteko kantrybės.

Vos gavęs kamuolį, M.Grigonis šveisdavo jį į krepšį ir antrojo kėlinio pradžioje per trumpą tarpsnį triskart nepataikė iš toli. CSKA gynėjas po pertraukos žaidė taip pat nepatikimai, nė karto neįmetė žaidžiant ir visus taškus surinko baudos metimais.

M.Grigonis žaidė 15,5 min., pelnė 6 taškus (0/4 tritaškių, 6/7 baudų) ir išprovokavo 3 pražangas.

Tadas Sedekerskis

„Baskonia“ starto penketo puolėjas tvirtai dengė savo baudos aikštelę ir pirmojo kėlinio viduryje į asmeninę sąskaitą įrašė taiklų dvitaškį. Po to T.Sedekerskis mesdavo vos gavęs progą, bet daugiau taškų nepelnė.

T.Sedekerskis žaidė 15 min., pelnė 2 taškus (1/2 dvitaškių, 0/1 tritaškio), atkovojo 7 kamuolius ir prasižengė 3 kartus.

Mantas Kalnietis

M.Kalnietis į aikštę buvo įleistas 7-ąją min. Jis bandė individualiais veiksmais gelbėti strigusias atakas, bet, kaip beveik visada, jo veiksmų pasekmės buvo permainingos.

Niekas nepasikeitė ir antroje rungtynių pusėje: tai tritaškis aidint atakos laiko sirenai ar varžovų gynybą perpjaunantis perdavimas, tai pražanga puolant ar metimas, nesiekiantis lanko.

„Žalgirio“ gynėjas žaidė 14 min., pelnė 5 taškus (1/3 dvitaškių, 1/1 tritaškio) ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Marekas Blaževičius

„Žalgirio“ vidurio puolėjas trumpai žaidė pirmojo kėlinio pabaigoje, bet nieko naudingo nenuveikė.

Trečiajame ir ketvirtajame kėliniuose M.Blaževičius taip pat žaidė trumpai, tačiau naudingiau ir komandos puolimui truputį pridėjo agresyvumo. Blogiau buvo ginantis – po savo krepšiu M.Blaževičius varžovų aukštaūgiams nesutrukdė.

Jis žaidė beveik 6 min., taškų nepelnė (0/2 dvitaškių) ir 3 kartus prasižengė.

Nežaidė

Paulius Jankūnas nuo lapkričio pradžios nežaidžia dėl traumos, o Karolis Lukošiūnas buvo „Žalgirio“ dvyliktuke, bet antrose iš eilės rungtynėse nebuvo įleistas į aikštę.

Savaitės skaičiai

0

Nė vieno „Žalgirio“ arenoje žaidusio lietuvio rezultatyvumas nebuvo dviženklis. Rezultatyviausiai žaidę CSKA gynėjas M.Grigonis ir žalgirietis A.Milaknis pelnė po 9 taškus. Tai buvo antrosios rungtynės, kuriose nė vienas „Žalgirio“ krepšininkas nepasiekė dviženklės ribos (pirmosios – pirmajame ture su ASVEL).

51

„Žalgiris“ penktadienį pelnė 51 tašką. Tai Kauno komandos šio sezono mažiausio rezultatyvumo rekordas. Iki šio turo kauniečiai blogiausiai puolė per rungtynes su „Anadolu Efes“, kuriam pralaimėjo 60:94.

12345

„Žalgirio“ arenoje penktadienį buvo 12345 žiūrovai. Tai – šio sezono rekordas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.