EUROLYGA 2023

LSKL aikštėje pateikė staigmenų: į taurės finalus pateko trys Kauno komandos

Po metų pertraukos Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) komandos į aikštę grįžo pasikeitusios. Be pralaimėjimų pusfinalį pasiekė Klaipėdos universiteto (KU) vaikinai, o tarptautinėse arenose spindėję Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai vos išsigelbėjo.

LSU krepšininkai (raudoni marškinėliai) iššvaistė įspūdingą persvarą ir pralaimėjo Klaipėdos universtiteto studentams.<br>G.Bitvinsko nuotr.
LSU krepšininkai (raudoni marškinėliai) iššvaistė įspūdingą persvarą ir pralaimėjo Klaipėdos universtiteto studentams.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Aikštėje netrūko įtemptos kovos.
Aikštėje netrūko įtemptos kovos.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 11, 2021, 10:10 PM

Paaiškėjo keturios LSKL komandos, kurios tęs kovą dėl pagrindinio 2021–2022 metų sezono trofėjaus – LSKL Didžiosios taurės.

Šį etapą pasiekė net 3 Kauno aukštojo mokslo įstaigų studentų komandos – Lietuvos sporto universitetas (LSU), Kauno technologijos universitetas (KTU) ir daugybę trofėjų nuskynę VDU krepšininkai.

Reguliariajame sezone sublizgėjo Klaipėdos universiteto krepšininkai, kurie per šešerias rungtynes nepatyrė nė vieno pralaimėjimo.

Kitoms keturioms LSKL komandos – Vilniaus universitetui (VU), Klaipėdos LCC tarptautiniam universitetui (LCC), Kauno kolegijai (KK) ir „Vilnius Tech“ belieka paguodos turnyras dėl LSKL Mažosios taurės.

Išgelbėjo paskutinė pergalė

Iki paskutinio turo Rytų divizione tvyrojo nežinia, mat blankiai startavusiai VDU komandai būtinai reikėjo pergalės prieš VU krepšininkus.

Pastariesiems taip pat netrūko motyvacijos kovoti, mat įveikę varžovus iš Kauno būtent jie galėjo prasibrauti į pusfinalį.

Atkakli kova vyko iki paskutinių minučių. Iki rungtynių pabaigos likus 5 minutėms komandas skyrė vos 1 taškas – 73:74.

Tuomet kauniečiai pakilo į lemiamą šturmą, per likusį laiką susikrovė dviženklę persvarą ir šventė pergalę – 94:83 (26:24, 22:23, 19:15, 27:21).

VDU komandą į pergalę vedė 18 taškų surinkęs Vitalijus Kozys. Jis dar atkovojo 16 kamuolių, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko net 33 naudingumo balus. Kauniečius išgelbėjo laimėta kova po krepšiais – 55:35. Antrieji bandymai labai padėjo susikrauti persvarą.

VU gretose sunkiai sulaikomas buvo Vytautas Saulis, kurio sąskaitoje – 27 taškai.

Neišsaugojo persvaros

Vakarų divizione paskutinio turo rungtynės nieko nelėmė – vietas pusfinalyje jau anksčiau užsitikrino lyderiai KU ir LSU krepšininkai.

Abi šios komandos susitiko Kaune, o klaipėdiečiai sugebėjo panaikinti net 21 taško atsilikimą ir 81:78 (21:28, 19:23, 26:16, 15:11) palaužė šeimininkus.

22 rungtynių minutę LSU pirmavo 61:40, tačiau klaipėdiečiai pakeitė gynybos sistemą, ir Ramūno Butauto auklėtiniai įkrito į gilią duobę.

KU laimėjo atkarpą 26:6, ir komandas skyrė vos 1 taškas – 67:66. Klaipėdiečiai sėkmingiau sužaidė dvikovos pabaigą, lėmusią pergalę.

Komandą sudrebino pokyčiai

Daugkartinės šalies ir Europos čempionės VDU komandos vyriausiasis treneris Arūnas Juknevičius pernelyg nesistebėjo, kad auklėtiniams sunkiai sekėsi įsibėgėti.

„Komanda smarkiai pasikeitė, kilo sunkumų surinkti visus geriausius studentus, rungtyniaujančius aukštesnėse lygose“, – vardijo A.Juknevičius.

Pasak trenerio, tik paskutinėse rungtynėse su VU jis jau galėjo remtis pajėgiais krepšininkais įvairiose pozicijose, tačiau tai – dar ne visi geriausieji.

KU studentų sėkmė trenerio nenustebino – komandos gretose jis mato gerai pažįstamų veidų. Kita vertus, Vakarų divizione buvo silpnesnių varžovų.

„Sunku kalbėti apie Klaipėdos komandos galimybes, nes kol kas su ja aikštėje nesusidūrėme“, – svarstė A.Juknevičius. Abi šios komandos susitiktų tik finale, jeigu sėkmingai įveiktų pusfinalį.

Dabar VDU komandos trenerių ir krepšininkų mintyse – dvikova su LSU vaikinais.

„Galime šią komandą įveikti net ir tuomet, jeigu prie jos prisijungtų Marekas Blaževičius iš Kauno „Žalgirio“, – šypsojosi A.Juknevičius.

Treneris šio varžovo nenuvertina, nes LSU gretose žaidžiantys vaikinai pasiryžę gyvenimą susieti su krepšiniu ir motyvacijos kovoti jiems niekada nestinga.

Nugalėtojas paaiškės vasario pabaigoje

Pusfinalyje susitiks skirtingų divizionų komandos, todėl Vakarų diviziono nugalėtojai klaipėdiečiai išbandys jėgas su KTU, o VDU vaikinai mes iššūkį LSU penketukui.

Pirmosios rungtynės numatytos sausio 25 dieną, atsakomosios dvikovos – vasario 1-ąją, o jeigu prireiks trečiųjų rungtynių, jos vyks vasario 8 dieną.

LSKL kovos dėl bronzos medalių ir Didžiosios taurės vyks vasario 22 dieną.

Už pusfinalio ribos likusioms komandoms sezonas taip pat nesibaigė – jos kovos dėl Mažosios taurės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.