EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ treneris J. Zdovcas po dramatiškos pergalės prieš Prienus nevyniojo žodžių į vatą: norėjo, kad komanda pralaimėtų

„Betsafe-LKL“ lyderio ir autsaiderio akistatoje – netikėtai ilgai trukusi lygi kova, kurioje nugalėtojas paaiškėjo tik paskutinėmis mačo sekundėmis. Kauno „Žalgiris“ svečiuose po dramos 81:78 (20:21, 20:16, 20:16, 21:25) paliko be pergalių arti sensacijos buvusius Prienų „Labas GAS“ krepšininkus.

Jure Zdovcas<br>M.Patašiaus nuotr.
Jure Zdovcas<br>M.Patašiaus nuotr.
Jure Zdovcas<br>M.Patašiaus nuotr.
Jure Zdovcas<br>M.Patašiaus nuotr.
Jure Zdovcas<br>G. Bitvinsko nuotr.
Jure Zdovcas<br>G. Bitvinsko nuotr.
Jure Zdovcas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Jure Zdovcas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Jure Zdovcas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Jure Zdovcas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Jure Zdovcas<br>G. Bitvinsko nuotr.
Jure Zdovcas<br>G. Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Dec 12, 2021, 8:49 PM, atnaujinta Dec 12, 2021, 9:19 PM

Rungtynių herojumi tapo Tyleris Cavanaugh, kuris lemiamomis rungtynių akimirkomis pelnė penkis pergalingus „Žalgirio“ taškus. Amerikietis su 14 taškų nugalėtojų gretose žaidė rezultatyviausiai.

Pergalę išplėšusį tolimą metimą puolėjas pataikė likus žaisti tris sekundes.

„Komandos žaidėjai visuomet yra šiek tiek labiau atsipalaidavę prieš LKL rungtynes nei prieš Eurolygą. Bet tai žmogiška. Kitą vertus, per tokias dvikovas pamatai, kas kovoja neskirstydamas varžybas į LKL ir Eurolygą“, – kalbėjo „Žalgirio“ vairininkas Jure Zdovcas.

Ketvirtame kėlinyje Kauno ekipa buvo priekyje 72:58 ir atrodė, kad rungtynių baigtis jau yra aiški. Vis dėlto Vido Ginevičiaus treniruojami šeimininkai nepasidavė ir kovojo iki galo.

Eriko Venskaus vedami prieniškiai trijų minučių atkarpą įspūdingai laimėjo 16:2 bei likus žaisti kiek daugiau nei dvi minutes pasivijo varžovus 74:74.

Negana to, savo gyvenimo kėlinį žaidęs E. Venskus likus žaisti minutę smeigė ypatingai svarbų tritaškį ir išvedė savo komandą į priekį 76:78.

Vis dėlto iki susitikimo pabaigos likus 35 sekundėms T. Cavanaugh išlygino rezultatą, o likus žaisti 3 sekundes pataikė ir pergalingą tritaškį.

Spaudos konferencijoje „Žalgirio“ treneris Jure Zdovcas tikino, kad nepuolė rūbinėje iškart aiškintis su žaidėjais, o penkias minutes patylėjo. Taip pat jis patikino, kad tai, apie ką jis kalbėjo joje, turėtų likti paslaptimi.

„Nieko nesakiau per pirmąsias penkias minutes, kadangi norėjau, jog visi šiek tiek nurimtų, – po dramatiškos pergalės prieš autsaiderį sakė J.Zdovcas. – Bet pirmieji mano pasakyti žodžiai tegul lieka rūbinės paslaptimi.

Čia turi būti ir taip aišku, kad nebuvau patenkintas tuo, kaip mes žaidėme. Krepšinyje esu visą gyvenimą ir tikrai jaučiau nuoširdžiai, jog šiandien lauks sunkios rungtynės.

Dėl to ir aš buvau nervuotas ir todėl spaudžiau žaidėjus kovoti. Gaila, kad kai kurie žaidėjai vis dar nesupranta, kur jie randasi.

Sveikinimai varžovų treneriui ir žaidėjams. Jie buvo atsipalaidavę. Jie neturėjo ko prarasti. Tačiau jokiais būdais tai neturėtų būti mano ekipos pasiteisinimas.

Jei pirmauji 10 taškų, tai ir turi prispausti varžovą, o čia viskas atvirkščia. Mums pasisekė pabaigoje. Galbūt buvome nusipelnę pralaimėti ir tai būtų buvę dar geriau – kuriems žaidėjams tai būtų buvęs signalas prabusti.“

– Kokia situacija su Strelnieku, Milakniu ir Dragičiumi, kurie šiandien nežaidė?

– Taip, viskas su jais gerai. Janis visą savaitę sirgo. Jis jaučiasi geriau, bet nusprendėme šiandien patausoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.