EUROLYGA 2023

Po pergalės Atėnuose – Š. Jasikevičiaus padėkos komandai už charakterį ir sveikinimai N. Hayesui

„Barcelona“ ekipa, kuriai vadovauja Šarūnas Jasikevičius Eurolygoje dvigubą savaitę užbaigė sunkia pergale 85:82 išvykoje prieš Atėnų „Panathinaikos“.

 Šarūnas Jasikevičius.<br> Barca Basket twitter nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius.<br> Barca Basket twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-12-17 11:55, atnaujinta 2021-12-17 11:57

Lemiamame ketvirtyje graikai atsiliko 68:74 ir jiems sunkiai sekėsi mažinti skirtumą. Priešpaskutinę minutę Barselonos ekipa pirmavo 79:70, bet šeimininkai pradėjo spausti ir tai davė naudos – likus kovoti 30 sek. Atėnų komanda sumažino atsilikimą 81:77.

Maža to – perėmę kamuolį graikai likus 20 sek. aptirpdė skirtumą iki 79:81. Nikola Mirotičiaus įmetė baudos metimus, tačiau Nemanja Nedovičius iš aikštės vidurio pataikė tritaškį. Vis dėlto Kyle'as Kuričiaus baudos metimais padėjo tašką.

Po pergalės Š.Jasikevičius džiaugėsi komandos pademonstruotu charakteriu ir tuo, kad komandai pavyko įgyvendinti jo iškeltus tikslus.

„Noriu pasveikinti savo žaidėjus ir fanus su pergale. Eilinį kartą mano vaikinai parodė puikų charakterį puikiai sureaguodami į prastą pirmą rungtynių pusę. Turėčiau pasakyt labai prastos gynybine prasme pirmosios pusės, per kurią praleidome 49 taškus, leidome daug prasiveržimų, padarėme daug beprasmių pražangų. Išsikėlėme sau tikslą turėti gerą kėlinį gynyboje ir tai mums pavyko. Leidome jiems pelnyti tik 15 taškų ir aišku padeda kai pats pelnai 27. Bendrai turėtume būti šiek tiek protingesni, tačiau suprantu savo vaikinus. Turėjome ilgas keliones ir tai yra sunki situacija, tačiau nepaisant to jie laimėjo“, – spaudos konferencijoje situaciją aiškino „Barcelona“ strategas.

Š.Jasikevičius taip pat nepamiršo ir savo buvusios ekipos aistruolių palaikymo.

„Nuo savęs, kaip ir visada, norėčiau padėkoti „Panathinaikos“ fanams už šiltą sutikimą. Myliu juos tiek pat, kiek ir jaučiu meilę iš jų puses. Tikiuosi tai niekada nepasikeis“, – varžovų fanams dėkojo lietuvis.

„Barcelona“ ekipai padėti negalėjo Nigelas Hayesas. Amerikietis atvykęs į Atėnus gavo teigiamą COVID-19 testo rezultatą ir krepšininkui teko izoliuotis nuo komandos. Po rungtynių Eurolygai interviu duodamas Šaras prisiminė ir šį gimtadienį švenčianti buvusį „žalgirietį“.

„Mūsų charakteris skina pergales. Kiekvienas žaidėjas puikiai atsistoja į traumuoto žaidėjo vietą, arba kaip šiuo atveju, į žaidėjo kuris pasiliko Atėnų viešbutyje švęsdamas gimtadienį. Tikiuosi Nigelas dabar mus žiūri ir viliuosi, kad mums pavyko jį nudžiuginti“, – iškart po rungtynių kalbėjo Š.Jasikevičius.

Po rungtynių visa „Barcelona“ ekipa virtualiu būdu pasveikino amerikietį. N.Hayeso komandos draugam šiam buvo paruošę tortą, o krepšininkas šmaikštaudamas bandė užpusti degančias žvakutes per ekraną

27-erių metų sulaukęs puolėjas teigė laukiantis sugrįžimo į komandą ir skundėsi, kad jam per ilgą laiko tarpą teks praleisti be draugų.

Sveikinimą užbaigė Šaro trumpa žinutė savo auklėtiniui: „Gerų 10-ies dienų Atėnuose“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.