EUROLYGA 2023

FIBA meta šešėlį ant Eurolygos klubų: „Jie praleido progą parodyti gerą valią“

„Tai nėra geri signalai, norint parodyti, kad gali būti partneriu“, – tokiais žodžiais apie Eurolygos klubų elgesį lapkričio mėnesio rinktinių lango metu atsiliepė Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) generalinis sekretorius Andreas Zagklis.

 Andreas Zagklis.<br> FIBA nuotr.
 Andreas Zagklis.<br> FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 20, 2021, 6:02 PM, atnaujinta Dec 20, 2021, 6:19 PM

Metų gale FIBA tradiciškai surengė spaudos konferencijoje, kurioje atsakė į svarbiausius krepšinio pasaulio klausimus. Panašu, kad per du dešimtmečius vykstantis FIBA ir Eurolygos konfliktas vis dar nekvepia taikos sutartimi, tačiau A.Zagklis teigia, kad pozityvo yra.

„Mūsų santykiams su Eurolyga dar yra vietos augti. Vasarą ėmėmės iniciatyvos derybose, pajautę, kad turime lankstumo. Išliekame pozityvūs, nes mūsų iniciatyvos sutinkamos pozityviai tiek visų klubų, tiek NBA“, – kalbėjo FIBA generalinis sekretorius.

Bene didžiausia šių dienų problema yra ta, kad rinktinių langų tvarkaraštis kertasi su Eurolygos tvarkaraščiu, o tai neleidžia į nacionalines rinktines pasikviesti geriausius Europos krepšininkus, tad sirgaliams tenka stebėti žemesnio lygio kovas. Tačiau FIBA laikosi pozicijos, kad bėdų yra daugiau nei tik tvarkaraštis.

„Mūsų problemos yra susijusios ne tik su kalendoriumi, tačiau ir krepšinio augimu Europoje. Tai nėra lengvas darbas. Mūsų manymu, klubai visuose lygose turėtų uždirbti daugiau, gaudami didesnę pyrago dalį. Taip pat būtina, kad krepšinio federacijos bei nacionalinės lygos sulaukti pelnytos pagarbos. Mūsų tikslas – stiprios nacionalinės lygos ir rinktinės“, – FIBA poziciją perteikė A.Zagklis.

Lapkritį vykusio rinktinių lango metu Stambulo ekipų - „Fenerbahce“ ir „Anadolu Efes“ - dvikova vyko tuo pačiu metu, kaip ir Turkijos rinktinės rungtynės su Baltarusijos nacionaline ekipa, o Vilerbano ASVEL mačas su „Monaco“ vyko tuo metu, kai Prancūzijos krepšininkai grūmėsi su Juodkalnija.

„Per lapkričio mėnesio rinktinių langą Eurolygos klubų prarado galimybę parodyti gerą valią. Su visa pagarba jų tvarkaraščiui – netikiu, kad jei abi komandos būtų norėjusios pakeisti rungtynių datą – jos negalėtų to padaryti. Man tai buvo aiški žinutė. Kaip galima kitaip suprasti, kai tą pačią dieną žaidžia du vienos šalies klubai ir tuo pačiu metu dar kovoja ir nacionalinė rinktinė.

Tai nėra geri signalai norint parodyti, kad galima būti partneriais. Tiesa, galiu pasakyti, kad viskas lyg ir juda gera linkme, vis daugiau kalbamės tarpusavyje, bet yra akivaizdu, kad krepšinio federacijos nori sulaukti daugiau pagarbos iš Eurolygos klubų“, – nepasitenkinimą išreiškė generalinis sekretorius.

Pasak A.Zagklio, bėdos kyla tik su Eurolyga, tačiau FIBA generalinis sekretorius patikino, kad turi daugybę būdų kaip rasti bendrą kompromisą.

„Turėjome apie 30 išleistų žaidėjų iš Eurolygos į FIBA langus, o tai kur kas mažiau, nei federacijos prašė. Pasikartosiu, mūsų tikslas nėra tik prisitaikyti prie  tvarkaraščių. Norime, kad augtų ir lygos.

Visame likusiame pasaulyje tokių problemų neturime. Tai parodo, kad mes esame lankstūs ir dėliojamės daugybę modelių, kad surastume visus tenkinantį sprendimą.

Laukiame kito pokalbių etapo, į kurį žengsime siekdami pasiekti susitarimą“, – pozityviai kalbą užbaigė FIBA generalinis sekretorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?