EUROLYGA 2023

Iš Lietuvos atskriejusį provokuojantį klausimą apie M. Grigonį Rusijos krepšinio guru V. Gomelskis atsakė įžvalgiai: apgynė žaidėją

Tris sezonus Kauno „Žalgirio“ garbę gynęs Marius Grigonis nuo vasaros vilki kadaise didžiausio kauniečių ekipos priešo Maskvos CSKA klubo marškinėlius. Tiesa, Kauno klube lyderiu buvęs 27-erių 198 cm ūgio krepšininkas Rusijos komandoje neblizga – M.Grigonis turėjo kelias traumas ir bando atsikratyti jų pasekmių. Tačiau kritikos žaidėjui Rusijoje nestinga.

 V.Gomelskis ir M.Grigonis<br> lrytas.lt koliažas
 V.Gomelskis ir M.Grigonis<br> lrytas.lt koliažas
 Rusijos krepšinio komentatorius Vladimiras Gomelskis<br> facebook.com nuotr.
 Rusijos krepšinio komentatorius Vladimiras Gomelskis<br> facebook.com nuotr.
 M.Grigonis<br> A.Pliadžio nuotr.
 M.Grigonis<br> A.Pliadžio nuotr.
 M.Grigonis<br> G.Bitvinsko nuotr.
 M.Grigonis<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 22, 2021, 2:37 PM

„Užsitęsė ilgai situacija ir dar reikės laiko, kol išbrisiu iš to ir galėsiu duoti sau didesnius krūvius ir dirbsiu su didesniais svoriais. Čia yra procesas, – apie pirmajame Eurolygos ture patirtą nugaros traumą zalgiris.lt kalbėjo M.Grigonis. – Nugara yra toks dalykas, kurį naudoji kiekviename judesyje. Viskas užtrunka.

Manau, kad su nugara problemų turi kas antras trečias krepšininkas. Taip, nugara trukdo, bet atsigavimas būna po kiekvienų rungtynių iki kitų. Viskas užtrunka žymiai daugiau, bet šiaip viskas gerai. Kol galiu lakstyti, negaliu niekuo skųstis.“

Tuo tarpu savąją kritiką M.Grigonio atžvilgiu reiškia ir Lietuvos sirgaliai, kurie savo nuomonę pateikia rusų viešoje krepšinio erdvėje.

Vienas garsiausių Rusijos komentatorių ir krepšinio apžvalgininkų Vladimiras Gomelskis savo interneto svetainėje turėjo atsakyti į klausimą apie M.Grigonį, kurį uždavė Lietuvos krepšinio sirgalius, pasivadinęs „Saša“ vardu.

Jis pabandė paerzinti garsiojo SSRS krepšinio rinktinės trenerio Aleksandro Gomelskio sūnų paklausdamas, ar M.Grigonis yra geras pirkinys Maskvos CSKA klubui.

V. Gomelskis yra aršus CSKA sirgalius ir visada eina į šios komandos rungtynes, kai nereikia komentuoti Eurolygos akistatų.

„Sveiki Vladimirai Aleksandrovičiau, – rašė iš Lietuvos „Saša“. – Kokia jūsų nuomonė: kas yra naudingesnis CSKA klubui – M.Grigonis ar Darrunas Hilliardas. Aš manau, kad M.Grigonio gynyba yra visiškai silpna, o D.Hilliardas puolime turi kur kas platesnį pasirinkimą. Tik baudų metimus M.Grigonis geriau meta. Mano manymu, tai buvo ne komandos sustiprinimas. Žinoma, pradėjo dar mažai laiko po traumos, bet prisiminkime Edgarą Ulanovą, kuris iš „Žalgirio“ perėjo į Stambulo „Fenerbahce“... Kažkas panašaus bus ir su M.Grigoniu?“.

V.Gomelskis suskubo apginti Lietuvos rinktinės žaidėją M.Grigonį.

„Bet kuriam žaidėjui reikia laiko, kad suvoktų savo vaidmenį naujoje komandoje. Skirtingiems krepšininkams šis procesas užima skirtingą laiko tarpą. Man atrodo, kad M.Grigonis yra protingas žaidėjas ir jo adaptacijos procesas ekipoje artėja pabaigos link“, – parašė V.Gomelskis.

Šiame Eurolygos sezone M.Grigonis vidutiniškai per 17 minučių renka 6,4 taško, sugriebia 1,2 kamuolio, atlieka 1,3 rezultatyvaus perdavimo ir renka 5,9 naudingumo balo.

VTB Jungtinėje lygoje lietuvio skaičiai kur kas geresni – per du sužaistus mačus jis vidutiniškai pelnė po 10,5 taško.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.