EUROLYGA 2023

Eurolygoje „Zenit“ vos nepaslydo mače jau su septynis pralaimėjimus iš eilės turinčiu „Maccabi“ – viską lėmė vienas metimas

Eurolygoje Artūro Gudaičio ir Mindaugo Kuzminsko atstovaujamas Sankt Peterburgo „Zenit“ klubas penktadienį jėgas išbandė su į nemenką nesėkmių duobę patekusia Tel Avivo „Maccavi“ ekipa. Ir mačo pradžioje atrodė, kad rusai sumindys svečius, tačiau dvikovos pabaiga tapo trileriu ir „Zenit“ šiaip ne taip laimėjo 73:71 (25:10, 16:16, 15:21, 17:24).

Artūras Gudaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Artūras Gudaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Zenit“ puolėjas M.Kuzminskas<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Zenit“ puolėjas M.Kuzminskas<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Zenit“ puolėjas M.Kuzminskas<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Zenit“ puolėjas M.Kuzminskas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 23, 2021, 6:54 PM, atnaujinta Dec 23, 2021, 10:57 PM

Tarp lyderių žygiuojanti Rusijos komanda siekė atsigauti po trijų pralaimėjimų serijos ir dabar jau turi taip pat iš eilės tris laimėtas akistatas.

Mačo pradžioje šeimininkai tiesiog šlavė „Maccabi“ – pirmame kėlinyje pirmavo 21:6.

Po dviejų kėlinių „Zenit“ buvo ramus – 15 taškų atotrūkis leido būti ramiam. Viskas apsivertė aukšty kojomis trečio kėlinio pabaigoje, kai Tel Avivo krepšininkai po truputį pradėjo artėti, o įpusėjus ketvirtame kėlinyje iš solidžios Sankt Peterburgo persvaros liko vos 5 taškai – 60:55.

Tuomet iniciatyvos ėmėsi praėjusiame sezone be klubo buvęs Ditrijus Kulaginas, jis pelnė 7 taškus iš eilės ir leido ramiau kvėpuoti Rusijos komandai.

Vis dėlto priešpaskutinę minutę „Zenit“ skirtumas sumenko iki vieno tolimo metimo – 67:64, o paskutinę minutę – 68:67.

Lemiamu momentu Scottie Wilbekinas perėmė kamuolį ir Derreckas Williamsas įkrovė kamuolį į krepšį bei pirmą kartą išvedė „Maccabi“ į priekį 71:70.

Rusams buvo likę 17 sekundžių sėkmingai atakai, tačiau Billy Baronas nelaukė ir įsūdė tritaškį, palikdamas jau Tel Avivui 8 sek.

Iniciatyvos ėmėsi S.Wilbekinas, tačiau jo svarbiausias ir rezultatą galėjęs išlyginti metimas buvo netikslus.

Artūras Gudaitis per 25 minutes pelnė 10 taškų (5/6 dvit., 0/1 baud.), atkovojo 3 kamuolius, blokavo metimą ir surinko 12 naudingumo balų.

Mindaugas Kuzminskas per 13 minučių prametė dvitaškį ir 2 tritaškius, atkovojo 3 kamuolius ir surinko 0 naudingumo balų.

„Zenit“: Alexas Poythressas 14, Billy Baronas 12, Artūras Gudaitis ir Dmitrijus Kulaginas – po 10, Andrejus Zubkovas 9.

„Maccabi“: Jalenas Reynoldsas 24 (11 atk. kam.), Derrickas Williamsas 14, Scottie Wilbekinas 8 (8 rez. perd.), Jamesas Nunnally 7.

Praėjusiame ture Sankt Peterburgo krepšininkai 85:74 susitvarkė su „Monaco“ atstovais.

Tuo tarpu „Maccabi“ yra įklimpęs į pralaimėjimų pelkę ir niekaip nesugeba išbristi – Izraelio ekipa turi jau 7 pralaimėjimus iš eilės, o praėjusią savaitę neatsilaikė prieš Eurolygos čempionus Stambulo „Anadolu Efes“ 78:92.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.