EUROLYGA 2023

Asmeninių apdovanojimų nesivaikantis „Šiaulių“ lyderis J. Elmore'as: „Norėčiau išbandyti save Eurolygoje ar NBA“

„Šiaulių“ krepšinio komandoje kiekvieną sezoną atsiranda sužimbančių perlų. Anksčiau jais buvo tokie žaidėjai kaip Donatas Sabeckis, Laurynas Birutis, praėjusį sezoną – Elvaras Fridrikssonas, o šį sezoną didelį žingsnį į priekį karjeroje padaryti norėtų Jonathanas Elmore’as.

Jonathanas Elmore'as.<br>G.Šiupario nuotr.
Jonathanas Elmore'as.<br>G.Šiupario nuotr.
Jonathanas Elmore'as.<br>G.Šiupario nuotr.
Jonathanas Elmore'as.<br>G.Šiupario nuotr.
Jonathanas Elmore'as.<br>LKL nuotr.
Jonathanas Elmore'as.<br>LKL nuotr.
Jonathanas Elmore'as.<br> BNS/LKL nuotr.
Jonathanas Elmore'as.<br> BNS/LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 27, 2021, 10:32 AM, atnaujinta Dec 27, 2021, 10:34 AM

26 metų 191 cm ūgio amerikietis kol kas yra vienas ekipos lyderių ir taip pat – vienas ryškiausių žaidėjų Lietuvos krepšinio lygoje. Bet svarbiausia – Lietuvoje jis jaučiasi atradęs laimę ir komfortą.

Profesionalo karjerą J.Elmore’as pradėjo neseniai: 2019 metais jis pirmąsyk pakėlė sparnus iš gimtinės ir vyko į Italiją. Vėliau jo karjera krypo į Graikiją ir Vengriją. Kol kas didelių pasiekimų savo kelyje amerikietis neturi, tačiau norėtų, kad šis sezonas taptų kitoks.

„Šiuo kalėdiniu metu mėgaujuosi laiku su šeima. Esu su žmona, dukra, jai paruošėme dovanų, bet svarbiausia – smagus laikas drauge.

Šeima yra su manimi nuo pat sezono pradžios, tai žymiai palengvina visą rutiną. Mums patinka gyventi Lietuvoje. Esu gyvenęs ir kitose šalyse, kiekviena jų yra skirtinga, bet savotiškai žavi. Man kaip žaidėjui nėra sudėtinga kasmet keisti gyvenimo vietas. Kiekvienoje šalyje yra ir kitoks krepšinis, tačiau džiaugiuosi, kad galiu jį žaisti, jis man patinka, leidžia uždirbti pinigus – man labai pasisekė“, – lkl.lt sakė J.Elmore’as.

Kuomet vasarą jis sulaukė skambučio iš agento ir sužinojo, kad juo domisi „Šiaulių“ klubas, J.Elmore’as ėmė ieškoti informacijos apie šį miestą, nes iki tol jo žinios apie Lietuvą ir jos krepšinį buvo kuklios.

„Buvau ganėtinai nustebęs. Lietuva – graži šalis, Šiauliai – geras, mažas miestas. Žiūriu į jūsų šalį kaip į gerą galimybę būti aukštame krepšinio lygyje.

„Šiaulių“ vadovybė susisiekė su mano agentu, aptarė, ką aš sugebu, ir visi nusprendėme, kad man tai bus gera vieta žaisti. Mano adaptacija čia buvo lengva. Turiu gerus komandos draugus, trenerius, visi jie tiki manimi. Džiaugiuosi, kad taip yra“, – kalbėjo amerikietis.

Per savo karjerą J.Elmore’as buvo sutikęs vos vieną lietuvį – juo buvo Tauras Jogėla, su kuriuo kartu jiedu gynė Šoprono KC klubo garbę.

„Žinojau, kad Lietuva turi didelę krepšinio istoriją, kad Sireika turi plačią biografiją, jis yra iškovojęs medalį su rinktine – jis tikra legenda. Taip pat žinojau lietuvių, žaidusių NBA, kaip, pavyzdžiui, Arvydą Sabonį. Tuo tarpu per savo karjerą buvau sutikęs tik vieną lietuvį – pernai Vengrijoje mano komandos draugu buvo Tauras Jogėla.

Pasikalbėjau su agentu, jis daug žinojo apie Lietuvą ir jos krepšinį, papasakojo man apie visą situaciją, kuri manęs laukia, apie trenerių štabą, žaidėjus, pats ieškojau nemažai informacijos apie vietą, kurioje gyvensiu. Nepamačiau jokių dalykų, kurie verstų galvoti „man tai nepatiks“. Viskas atrodė gerai, atvykus tai pasiteisino. Kol kas laimime, sezoną pradėjome gerai, tad nėra kuo skųstis“, – džiaugėsi J.Elmore’as.

Amerikietis, ieškodamas informacijos apie „Šiaulius“, pastebėjo ir dar vieną reikšmingą faktą – šioje komandoje šalia trenerio A.Sireikos atsiskleidęs yra ne vienas žaidėjas. Tai taip pat buvo vienas iš argumentų, vertusių tarti „taip“ šiauliečių pasiūlymui. Ir kol kas J.Elmore’as tikrai nėra nusivylęs.

„Treneris suteikia žaidėjams labai daug laisvės puolime. Kai turi trenerį, kuris tiki tavimi, tai iškart leidžia tau žaisti geriau. Tikėjimas yra labai svarbus dalykas. Taip pat turime daug gerų žmonių komandoje, kurie puikiai sutaria tarpusavyje, o tai mums visiems įneša darnos ir žaidime“, – mano jis.

LKL pirmenybėse jo statistika per 32 minutes siekia 16,3 taško, 3,5 atkovoto kamuolio, 5,9 rezultatyvaus perdavimo bei 17,2 naudingumo balo.

Karaliaus Mindaugo taurės turnyre legionierius per 33 minutes metė 19,4 taško, atkovojo 3,6 kamuolio, atliko 6,9 rezultatyvaus perdavimo bei rinko 23,6 naudingumo balo.

J.Elmore’as yra trečias rezultatyviausias „Betsafe-LKL“ žaidėjas, antras pagal atliktus perdavimus, pirmas pagal perimtus kamuolius (vid. 2,08).

Amerikietis šypsosi – būti lyderiu yra smagu, tačiau yra ir kita medalio pusė.

„Su tuo šalia eina ir didžiulė atsakomybė, tačiau komandos draugai ir treneriai stengiasi mane stumti į patogias padėtis ir taip išnaudoti mane kuo geriau. Prisitaikyti prie naujo trenerio braižo reikia šiek tiek laiko, tačiau vos tik ėmiau viską perprasti, viskas kaip mat pasidarė lengviau“, – LKL.lt sakė J.Elmore’as.

„Šiaulių“ sirgaliai pasižymi meile krepšiniui ir kartais išdrįsta užkalbinti gatvėje mėgstamos ekipos lyderį.

„Kartais žmonės prieina, tiesa, kadangi vis dar siaučia koronavirusas, stengiamės per daug nesiblaškyti po viešas vietas. Dažniau lankomės nebent įvairiuose prekybos centruose ar restoranuose“, – sako jis.

Tuo tarpu komandos draugai bandė plėsti J.Elmore’o lietuvių kalbos žinias, bet ir jos apsiribojo ne itin lietuviškais žodžiais.

„Geriausiai žinau žodį davai – to mane išmokė iškart, kol kas mokausi daugiau, tačiau net ir šis žodis nėra lietuviškas, jis yra kilęs iš rusų kalbos, ar ne?“, – juokėsi amerikietis.

Paprašytas įvardinti kol kas įdomiausius ir rimčiausius oponentus, amerikietis išskyrė žalgiriečius, taip pat – Ivaną Buvą, Patricką Millerį ir Panagiotį Kalaitzakį. Beje, būtent du pirmieji lenkia J.Elmore’ą rezultatyviausiųjų grafoje.

MVP tapęs E.Fridrikssonas – įkvepiantis pavyzdys, tačiau aklai individualių trofėjų amerikietis nenori vaikytis.

„Man būtų smagu tapti MVP, tačiau mano pagrindinis tikslas – pergalės. Kaip įmanoma daugiau pergalių. Gerai pradėjome sezoną, tačiau norime gerinti žaidimą dar labiau. Individualus apdovanojimas yra svarbu, tačiau esminis tikslas slypi ne jame.

Turime gerą veteranų ir jaunų žaidėjų derinį, visi jie rado darną žaidime, bet svarbiausia – turime didelę erdvę tobulėti dar labiau. Pralaimėjimai „Rytui“ ir „Žalgiriui“ man kol kas įsiminė labiausiai. Mes norime būti vienais iš lyderių, šios komandos žengia aukščiau mūsų, tad stengiamės pasisemti patirties iš šių mačų ir sezono pabaigoje norime sugebėti laimėti tokias rungtynes“, – komandinio žaidimo svarbą akcentavo jis.

Kol kas „Šiauliai“ yra iškovoję 8 pergales ir patyrę 5 pralaimėjimus, tad turnyro lentelėje dalijasi 3–5 vietas su Panevėžio „Lietkabeliu“ ir Utenos „Juventus“ klubais.

„Būčiau laimingas, jei patektume į atkrintamąsias kaip top 4 komanda, o ten laimėtume kuo daugiau mačų. Visi nori titulo, tai yra ir mano tikslas. Tikiuosi, sezono gale rodysime geriausią savo žaidimą“, – kalbėjo J.Elmore’as.

Tuo tarpu jis pats Kalėdų seneliui parašė paprastą norą – toliau mėgautis krepšiniu ir kilti karjeros laiptais dar aukščiau.

„Tikiuosi, kad mano kelyje dar laukia daug krepšinio, esu laimingas, kad galiu žaisti profesionaliai ir norėčiau kada nors išbandyti save Eurolygoje ar NBA. Stengsiuosi tobulėti, kad tai pasiekčiau“, – šypsojosi „Šiaulių“ vedlys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų