EUROLYGA 2023

Ž. Urbonas prabilo apie komandos naujoką Adreianą Payne’ą: „Dėliosime šachmatėlius jo galvytėje“

Pirmadienį vykusiose Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse Utenos „Juventus“ namuose tik po pratęsimo nusileido 71:78 nusileido Kauno „Žalgirio“ ekipai.

Žydrūnas Urbonas<br>M.Patašiaus nuotr.
Žydrūnas Urbonas<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 27, 2021, 11:26 PM

Įtempta kova vyko iki paskutiniųjų sekundžių. Likus žaisti 46 sekundes Patrickas Milleris pataikė dvitaškį ir Utenos komanda vėl pirmavo – 66:64, tačiau jau sekančioje atakoje rezultatą išlygino Egaras Ulanovas.

„Juventus“ ekipai buvo likusi 21 sekundė ir iniciatyvos ėmėsi komandos lyderis P.Milleris. Šeimininkų nelaimei, amerikiečio metimas su sirena buvo netikslus ir komandoms santykius teko aiškintis pratęsime. Pratęsimo metu savo pranašumą įrodė Lietuvos čempionai.

„Juventus“ vyriausiasis treneris Žydrūnas Urbonas spaudos konferencijoje teigė, kad liko patenkintas jo žaidėjų pademonstruotu kovingumu, tačiau ir pasakė, ką lemiamomis akimirkomis jo krepšininkai galėjo daryti geriau.

„Už kovą vyrams reikia padėkoti, negaliu to nepadaryti, bet taško nėra. Kas, kad žaidėme aštuoniose. Puikias rungtynes vėl sužaidė Ernestas, šiandien jis ir vėl mums padėjo. Vienas neatkovotas kamuolys po pramesto metimo. Rokas ten traukėsi, kažkur bėgo, aišku taip gavosi ir nekaltinu jo, bet pasiimk tą kamuoliuką... Dar Ulanovas nuėjo į kairę, tai dvi tokios klaidelės. Čia vienas momentas, o kitas – Patricko neįmetė savo metimo iš vidutinio nuotolio.

Mes štabe kėlėme klausimą – kaip jis atrodys po 2 savaičių pertraukos, kiek išsimušęs rungtyniaus. Manyčiau, kad šiandien jis nebuvo geriausios savo formos, nebuvo tikras generolas. Darė kažkokių klaidų, bet su juo visai kitas žaidimas. Bet galime neturėti kitų žaidėjų, bet be įžaidėjo negalime žaisti. Jaylinas irgi sužaidė gerai, bet jis net toks įžaidėjas, kokio reikia ir noriu. Aišku, Patrickas ir prametė tą lemiamą metimą. Galėjo, kaip koks Jordanas vieną iš daugelio kartų atlikti perdavimą, kaip vienam finale atliko Steve’ui Kerrui. Bet tai yra ne priekaištas ir tai buvo jo metimas“, – kalbėjo Ž.Urbonas.

– Susidarė įspūdis, kad rungtynių metu Patrickas Milleris patyrė traumą ir žaidė šlubčiodamas.

– Jis čiurną patempė. Labai skaudu, bet taip yra. Galvojau reikės jį keisti, bet kažkaip išjudėjo. Tai tik baisu, kaip rytoj atrodys. Neduok Dieve jis vėl iškristų. Šiandien labai trūko rotacijos, pratęsime labai jautėsi nuovargis .Su „Žalgiriu“ žaisti tokiam intensyvume... pagarba žaidėjams.

– Ar prieš rungtynes buvo tikėjimas be Vaitkaus, be Gecevičiaus ir kitų žaidėjų lygiai žaisite su „Žalgiriu“?

– Mano tikslas šiandien buvo kovą duoti, kad išsilaikyti kovoje iki galo, kad galėtume kabintis vėliau pergalę. Tas ir pavyko. Bet svarbiausia, man grįžo tas vaizdas, kad esame komanda, kuri kažką gali. Net ir su nedidele rotacija galime kažką įveikti šioje lygoje. Kai susirinksime visi, tada galėsime būti galingi, šiai dienai nėra taip paprasta.

– Adreianas Payne’as panašu nėra pačios geriausios sportinės formos?

– Taip. Jam reikia laiko, jam reikia darbo, jam reikia supratimo. Jis daug šneka, „trenerį, gal čia reikia taip, gal anaip“ ir turiu atsakyti: ne, reikės daryti taip ir ne kitaip. Dabar dėliosime šachmatėlius jo galvytėje taip, kaip turi būti.

Kaip ir neblogai, bet kaip sakau: iš NBA lygio į RKL lygį, iš RKL, vėl į NBA, tada vėl į RKL. Kažkaip tokiame lygmenyje sprendimų prasme jis dabar. Bet jis daro tai nepiktybiškai, tiesiog jam taip atrodo. Penkis prieš penkis dar nesitreniravome, tai sunku kažką gauti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.