EUROLYGA 2023

Apie lietuvių krepšininkus paklaustas V. Gomelskis vienam iš jų nepagailėjo krūvos kritikos strėlių

Kas iš Kauno „Žalgirio“ jaunųjų krepšininkų yra geresnis – į „Barcelona“ šį sezoną pasukęs 21-erių 193 cm ūgio Rokas Jokubaitis ar dar po Kauno ekipos sparnu esantis 24-erių 195 cm ūgio Karolis Lukošiūnas? Toks klausimas kilo keliems Rusijos krepšinio aistruoliams.

 V.Gomelskis, K.Lukošiūnas ir R.Jokubaitis<br> lrytas.lt koliažas
 V.Gomelskis, K.Lukošiūnas ir R.Jokubaitis<br> lrytas.lt koliažas
 Rokas Jokubaitis<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Rokas Jokubaitis<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Karolis Lukošiūnas<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Karolis Lukošiūnas<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Vladimiras Gomelskis
 Vladimiras Gomelskis
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 30, 2021, 2:50 PM

Vienas garsiausių Rusijos krepšinio komentatorių ir apžvalgininkų Vladimiras Gomelskis savo interneto svetainėje išsakė savo nuomonę apie šiuos du Lietuvos krepšininkus.

Šiame Eurolygos sezone R.Lukošiūnas iš viso pasirodė aikštėje beveik 22 minutes, per kurias pelnė 4 taškus, atsikovojo vieną kamuolį, tiek pat atliko rezultatyvių perdavimų.

R.Jokubaičio statistika kur kas įspūdingesnė – „Barcelona“ treneris Šarūnas Jasikevičius lietuviui leidžia aikštėje per 17 dvikovų kaskart vidutiniškai žaisti po 18 minučių, per kurias jis pelno po 7,6 taško, atsikovoja po 1,9 kamuolio, atlieka 3,4 rezultatyvaus perdavimo ir renka po 8,4 naudingumo balo.

„Jūs žinote „Žalgirio“ žaidėją Karolį Lukošiūną, – skambėjo klausimas V.Gomeskiui. – Jis turi gerą tolimą metimą.

Atrodo, kad jis talentas, tačiau pastoviai sėdi ant atsarginių žaidėjų suolo. Man atrodė, kad jo augimo potencialas buvo ne ką mažesnis nei pas R.Jokubaitį. Ką galvojate?“.

Garsiojo SSRS rinktinės trenerio ir Seulo olimpiados laimėtojo Aleksandro Gomelskio sūnus nepašykštėjo K.Lukošiūnui kritikos strėlių: „R.Jokubaitis gerai žaidžia gynyboje, o K.Lukošiūnas – blogai. R.Jokubaitis turi matymą ir sugeba pats sau susikurti momentą metimui, o K.Lukošiūnas – ne.

Jam reikia numesti kamuolį metimui, kad jis dar ir neturėtų metant pasipriešinimo. Štai ir visas jo puolamasis potencialas“.

Paklaustas, kodėl tuomet skiriasi du vienos lietuviškos krepšinio mokyklos atstovai – juk treneriai tie patys, ar K.Lukošiūnui trūksta talento, o gal ir pastangų, V.Gomelskis komentavo konkrečiai: „Skiriasi šių žaidėjų pirminiai fiziniai duomenys. O kas ką treniravo, kokie jų treneriai, aš nežinau“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.