EUROLYGA 2023

M. Jordano tėvo žudikui be jokių paaiškinimų kalėjimo durų atidarymas atidedamas

2024 metų rugpjūtį planuotas vieno iš dviejų vyrų, nuteistų už 1993 metais įvykdytą NBA legendos Michaelo Jordano tėvo nužudymą, lygtinis paleidimas buvo tiesiog atšauktas be didesnių komentarų, skelbia AP News.

Michaelas Jordanas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Michaelas Jordanas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 1, 2022, 11:12 AM

2020 m. JAV lygtinio paleidimo taryba paskelbė, kad Larry M. Demery'is bus paleistas pagal susitarimą – kalinys bus įtrauktas į švietimo ir profesinę programą, skirtą pasirengti gyvenimui už kalėjimo ribų. Nuteisto vyro išleidimo data buvo nustatyta 2023-iųjų rugpjūtį., tačiau vėliau ji buvo atidėta 12 mėnesių.

Antradienį tarnybos komisija be jokių konkretesnių paaiškinimų atšaukė Larry M. Demery'io paleidimą iš kalėjimo numatytą datą. Išplatintame pranešime teigiama, kad L.M.Demery'io byla, atliekančio bausmę iki gyvos galvos už 1993 metais įvykdytą Jameso Jordano nužudymą, bus pakartotinai išnagrinėta 2023 metų gruodžio 15 dieną. Tuomet ir paaiškės, ar kalinys turės galimybę palikti įkalinimo įstaigą dėl lygtinio paleidimo sprendimo.

56-erių Jamesas Jordanas buvo nužudytas 1993-ųjų liepos mėnesį. Atlikus tyrimą, paaiškėjo, kad krepšininko tėvą nužudė anksčiau teisti paaugliai Danielis Greenas ir Larry M. Demery'is.

Nusikaltėliai pastebėjo naujutėlaitį „Lexus“ automobilį, kurį neseniai buvo įsigijęs M.Jordanas. Tą dieną automobiliu važiavęs J.Jordanas žaidė golfą, o vėliau nusprendė nusnausti pakelėje. Paaugliai krepšininko tėvą nušovė tiesiog miegantį, išmetė jį iš automobilio.

Vėliau nusprendė pasivažinėti automobiliu, kol galiausiai sudaužė ir paliko jį pamiškėje. Tai buvo skausmingas dūris M.Jordanui, kuris ir taip pat jautė žiniasklaidos dėmesį dėl lošimų skandalo, kuomet kartu su tėvu prieš Vakarų konferencijos finalą su „New York Knicks“ klubu nusprendė nuvykti į kazino, kuriame praleido vakarą.

Maža to, buvęs M.Jordano golfo varžovas Richardas Esquinas savo knygoje „Michaelas ir Aš“ parašė, kad NBA žvaigždė jam pralošė daugiau nei 1 mln. JAV dolerių. Tai sukėlė papildomą žiniasklaidos dėmesį. Sirgaliai ėmė tikėti, kad krepšininkas yra priklausomas azartiniams lošimams.

„Aš negaliu nustoti lošti, – tada kalbėjo M.Jordanas. – Aš turiu konkurencijos problemų, varžymosi problemą.“

JAV žiniasklaidoje pasirodė gausybė spekuliacijų, susijusių su M.Jordano priklausomybe. „Tai buvo labai negerai, labai neteisinga, – kalbėjo „The Jordan Rules“ knygos autorius Samas Smithas. – Įsivaizduokite, nužudo jūsų tėvą, o dėl to kaltina jus. Tai yra labai negražu.“

M.Jordanas negalėjo pakęsti piktų antraščių ir pilamo purvo. „Tai sklinda ne iš tų žmonių, kuriuos aš myliu, kurie mane pažįsta ir gerbia. Tai sklinda iš tų žmonių, kuriems atsibodo, kad esu viršūnėje“, – atsakė krepšininkas.

Žurnalistas Colinas Cowherdas bandė paaiškinti situaciją. „Nužudymą atliko du iškrypėliai. Du nusikaltėliai, kurie buvo teisti dėl banko apiplėšimo.

Norite pasakyti, kad M.Jordanas kažkam buvo skolingas 35 tūkst. JAV dolerių, ir tas kažkas susirado tuos niekšus, kurie žinojo, kad M.Jordano tėvas bus atsitiktiniame kelyje, miegos? Jie sekė jį? Juk tais laikais nebuvo jokių GPS prietaisų.

Konspiracijos teorija apie M.Jordano tėvo mirtį yra didžiausia nesąmonė“, – kalbėjo C.Cowherdas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.