EUROLYGA 2023

Pozityviai rungtynes su „Bayern“ pasitinkantis J. Zdovcas: „Nebeverkiu, kad neturime kažkokių žaidėjų“

„Mėgstu savo komandą. Nebeverkiu, kad neturime kažkokių žaidėjų ar esame per lėti“, – prieš Eurolygos rungtynes kalbėjo Kauno „Žalgirio“ strategas Jure Zdovcas.

Jure Zdovc, Kauno Žalgiris, trenerio pristatymas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Jure Zdovc, Kauno Žalgiris, trenerio pristatymas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 10, 2022, 1:51 PM, atnaujinta Jan 10, 2022, 1:54 PM

Kauno „Žalgiris“ sausio 11-tą dieną, antradienį Miunchene stos į dvikovą su vietos „Bayern klubu. Pirmąsias tarpusavio rungtynes Lietuvoje laimėjo Vokietijos klubas rezultatu 85:83.

Kauniečių vyriausiasis treneris Jure Zdovcas prisiminė praėjusias rungtynes ir teigė, kad reikės žaisti panašiame lygyje, kaip tai darė ir Kaune, jeigu nori tikėtis pergalės. Tačiau pirmiausiai strategas tikisi sulaukti rungtynių su „Bayern“, mat paskutinės kauniečių rungtynės vyko dar praėjusių metų gruodžio 17-tą dieną.

„Tikiuosi sulauksime sekančių rungtynių, kurios bus mums labai svarbios. Pirmose rungtynėse prieš „Bayern“, pirmą mačo pusę žaidėme vienu iš geriausių šio sezono lygiu. Jei Miunchene norėsime juos įveikti, mums tai teks pakartoti. Vakar Vokietijoje jie pralaimėjo rungtynes, tačiau nacionalinėje lygoje jie žaidžia visiškai kitokia sudėtis. Esame pasiruošę rytoj sužaisti geras rungtynes“, – kalbėjo slovėnas.

– Kas jūsų neramina labiausiai prieš rytojaus rungtynes?

– Tai ta pati komanda kaip ir prieš tai, tik su KC Rivers vietoje traumuoto kito žaidėjo. Kas manęs neramina – jų keitimasis ginamaisiais gynyboje, mes nesame pakankamai stiprių individualiai žaidėjų prieš tokią gynybą. Po krepšiu reikės sustabdyti Deshauną Thomasą, jie jam kuria daug progų ir aišku Vladimiras Lucičius.

– Ką labiausiai per šitą Eurolygos pertrauką stengėtės pagerinti?

– Kad ir nežaidėme, tačiau daug keliavome taip prarasdami treniruotes. Turėjau planų kaip išnaudoti šį laiką, tačiau to nepavyko padaryti. O kai nėra rungtynių, užsimirštamos komandos taisyklės. Reikia dirbti ties aikštelės išplėtimu puolime, laiku kamuolio perdavimu ir turime pagerinti gynybą, matėte kaip prieš „Šiaulius“ praleidome 86 taškus.

– Kaip jūsų nuomonė pasikeitė „Žalgirio“ žaidimas nuo pirmų tarpusavio rungtynių su „Bayern“?

– Aišku, kad pasikeitė. Mėgstu savo komandą. Nebeverkiu, kad neturime kažkokių žaidėjų ar esame per lėti. Gyvenu su tuo, bandome vienas kitam padėti ir dirbame su visomis smulkiomis detalėmis. Individualiai manau patobulėjo ne vienas žaidėjas ir dabar laukiu sugrįžtančio Joffrey Lauvergne’o, kuris pakels komandos lygį dar labiau.

– J.Lauvergne’ą jau buvo galima matyti treniruotėse. Kada galima tikėtis jį išvysti rungtynėse?

– Tiesa pasakius nežinau, sakykime apie 3 savaites dar reikės palaukti.

– „Bayern“ Eurolygoje pralaimėjo tris rungtynes paeiliui ir Vokietijoje patyrė pralaimėjimą. Kur jie stringa labiausiai?

– Kai jie atvyko į Kauną, jie irgi buvo duobėje, tačiau atvykęs V.Luvičius visiškai pakeitė komandą. Galbūt jiems tikriausiai prastesnis etapas, sezone visada būna pakilimų ir nuopuolių, tačiau tikiuosi, kad rytoj jų pralaimėjimų serija prasitęs.

– Darrunas Hilliardas nežaidžia jau apie mėnesį, ar turite informacijos apie galimą jo sugrįžimą?

– Ne, neturime informacijos. Manome, kad jis ryt nerungtyniaus o jo vietoje bus KC Riversas.

– Yra informacijos, kad rungtynės prieš „Crvena Zvezda“ taip pat bus nukeltos. Kaip tai pakeistų jūsų savaitės planą?

– Vėlgi, turime laukti iki paskutinio momento, kol nėra nieko oficialaus. Stengsimės rasti kitas rungtynes, kad vėl neatsirastų tarpo, kai ir taip atsiliekame ir nuo LKL, ir nuo KMT grafikų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.