EUROLYGA 2023

Eurolygoje ilgai lauktas „Žalgirio“ varžovas – šį sezoną kauniečiams į paširdžius jau vožęs „Bayern“

Atrodo, ilga priverstinė Kauno „Žalgirio“ pertrauka Eurolygos varžybose baigiasi. Lietuvos krepšinio čempionai iškeliavo į Bavariją, kur antradienį vakare turėtų žaisti 20-ojo turo rungtynes su Miuncheno „Bayern“ komanda.

G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
AFP/Scanpix.com nuotr.
AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (11)

Lrytas.lt

Jan 11, 2022, 3:57 PM

Pertrauka

Ilgame Eurolygos reguliariajame sezone numatyta tik viena trumpa pertrauka, per kurią vasario viduryje rengiami nacionalinių taurių turnyrai.

Tačiau Kauno „Žalgirio“ krepšininkai šią žiemą buvo priversti padaryti ilgą trijų su puse savaičių pertrauką ir nežaidė nuo gruodžio 17 dienos. Net trejos iš eilės Lietuvos čempionų rungtynės buvo nukeltos varžovams užsikrėtus koronavirusu.

Nuo 17-ojo iki 19-ojo turo „Žalgiris“ nežaidė numatytų rungtynių su Milano „Olimpia“, Atėnų „Panathinaikos“ ir Pirėjo „Olympiakos“ komandomis.

COVID-19 per tas savaites įsisiautėjo ne juokais. Jei 17-ajame ture nežaidė tik „Žalgiris“ ir „Olimpia“, tai praėjusią savaitę neįvyko nė vienerios iš devynerių planuotų 19-ojo turo rungtynių.

Jau aišku, kad 20-asis turas taip pat bus smarkiai apkarpytas. Eurolyga nukėlė penkerias šio turo rungtynes. Tačiau nei „Žalgiris“, nei jo varžovas Miuncheno „Bayern“ apie užsikrėtusius krepšininkus nepranešė, todėl antradienį Miuncheno arenoje krepšinio kamuolys turėtų bumsėti.

Padėtis

„Žalgiris“ dar gerokai prieš priverstinę pertrauką įstrigo paskutinėje Eurolygos lentelės vietoje. Kauno krepšininkai laimėjo 3 iš 16 rungtynių ir turi mažiausiai pergalių. Vis dėlto pagal pralaimėjimų skaičių kauniečius „pavijo“ Graikijos čempionas „Panathinaikos“. Atėnų komanda laimėjo 4 kartus, bet žaidė jau 17 rungtynių.

Kitos komandos nutolo nuo dviejų autsaiderių. Berlyno ALBA laimėjo 6 iš 17 rungtynių, Vitorijos „Baskonia“, „Monaco“, Belgrado „Crvena Zvezda“ ir Tel Avivo „Makabi“ – po 7 iš 18, Stambulo „Fenerbahçe“ ir „Bayern“ – po 7 iš 17.

„Bayern“ per praėjusius du turus praleido rungtynes su Vilerbano ASVEL ir Stambulo „Anadolu Efes“ komandomis. Miuncheno ekipa praėjusį kartą žaidė gruodžio 23 dieną ir savo aikštėje pralaimėjo „Baskonia“ krepšininkams 76:81.

Vitorijos komanda į Bavariją keliavo be lietuvių Roko Giedraičio ir Tado Sedekerskio, tačiau „Bayern“ nesugebėjo pasinaudoti tuo, kad „Baskonia“ gretose buvo vos aštuoni sveiki žaidėjai.

Pernai iš „Bayern“ į „Baskonia“ ekipą perėjęs Wade‘as Baldwinas buvo negailestingas ir į buvusios komandos krepšį įmetė net 30 taškų, o gelbėti bavarus bandžiusių K.C.Riverso (16 taškų), DeShauno Thomaso ir Vladimiro Lučičiaus (po 12 taškų) pastangos nedavė vaisių.

Pirmosios rungtynės

Pirmosios „Žalgirio“ ir „Bayern“ rungtynės Kaune vyko spalio 21 dieną. Tuomet pergalę 75:73 po permainingos kovos šventė Miuncheno komanda.

Nors žalgiriečiai jau pirmajame kėlinyje įgijo dviženklę persvarą, svečiai trečiajame kėlinyje pradėjo mažinti skirtumą, paskutiniame ketvirtyje persvėrė rezultatą ir paskutinėmis sekundėmis neleido Kauno komandai sugrąžinti lygsvarą.

„Žalgiryje“ rezultatyviausiai žaidė Lukas Lekavičius (17 taškų), Joshas Nebo (12), Mantas Kalnietis ir Nielsas Giffey (po 11), „Bayern“ – Vladimiras Lučičius (17), DeShaunas Thomasas (15), Darrunas Hilliardas (14) ir Corey Waldenas (11).

Nors „Bayern“ laimėjo Kaune, varžovų treneris Andrea Trinchieri perspėjo, kad namie lengviau nebus: „Susitiksime su komanda, kuri nuo rudenį vykusių pirmųjų rungtynių padarė pažangą. „Žalgiris“ pakeitė kelis krepšininkus ir pradėjo žaisti geriau. Jie žaidžia kietai ir yra labai patyrę.“

Lyderiai

Šį sezoną Miuncheno komandoje per Eurolygos rungtynes rezultatyviausiai žaisdavo amerikietis Darrunas Hilliardas. Jo vidurkis – 15,8 taško. Tačiau gruodžio pradžioje šis gynėjas iškrito iš rikiuotės dėl kelio traumos.

Iš pradžių buvo manoma, kad D.Hilliardas galės greitai grįžti į aikštę, bet optimistinėms medikų prognozėms nepasitvirtinus, Miuncheno klubas gruodžio viduryje pakvietė kitą toje pačioje pozicijoje žaidžiantį krepšininką.

„Bayern“ vadovai sukirto rankomis su buvusiu Kauno komandos gynėju K.C.Riversu. Jis kol kas žaidė 3 rungtynes, per kurias įmesdavo 8,3 taško.

Antras pagal rezultatyvumą „Bayern“ žaidėjas yra serbas Vladimiras Lučičius (13,3 tšk., 5,3 atk.kam., 4,3 išpr.praž.). Komandai puolant nemažai nuveikia dar keturi amerikiečiai: pernai iš „Žalgirio“ atvykęs Augustine‘as Rubitas (10,4 tšk.), DeShaunas Thomasas (10,8 tšk.), Corey Waldenas (9,5 tšk.) ir Othello Hunteris (8,2 tšk.).

Vokietijos lyga

Vokietijos lygoje „Bayern“ laimėjo 11 iš 15 rungtynių ir užima antrąją vietą. Tiesa, naujai pandemijos bangai sujaukus tvarkaraštį, komandos žaidė nevienodai rungtynių ir šiuo metu dar du pirmaujantys klubai turi tiek pat pralaimėjimų, kiek ir „Bayern“ – po 4.

Pirmojoje vietoje esantis Bonos „Telekom“ laimėjo 12 iš 16 rungtynių, trečiąją vietą užimanti Berlyno ALBA – 10 iš 14.

Iškart už šios trijulės rikiuojasi penkios komandos, iškovojusios po 10 pergalių, bet patyrusios daugiau pralaimėjimų. Tai – Ulmo „ratiopharm“, „Gottingen“, Chemnico „Niners“ (žaidė po 15 rungt.), Liudvigsburgo „Riesen“ ir Krailsheimo „Merlins“ (po 16 rungt.).

Sekmadienį Miuncheno krepšininkai nesutrukdė priartėti vienai iš persekiotojų Chemnico komandai. „Bayern“ žaidė namie, bet čempionams trūko kelių pagrindinių žaidėjų V.Lučičiaus, D.Hilliardo, O.Hunterio.

„Niners“ tuo pasinaudojo, pavijo dviženkliu skirtumu pirmavusius varžovus ir iš Bavarijos sostinės išsivežė pergalę 65:63.

Ketvirtojo kėlinio viduryje „Bayern“ pirmavo 62:54, bet paskutinį tarpsnį pralaimėjo 1:11.

Prie „Niners“ laimėjimo prisidėjo ir lietuvis Mindaugas Sušinskas (8 taškai), o „Bayern“ gretose naudingiausiai žaidė D.Thomasas (19 taškų) ir K.C.Riversas (12).

Miuncheno komandoje per Vokietijos lygos rungtynes naudingiausiai žaidžia D.Thomasas (14 tšk.), A.Rubitas (12,8 tšk., 5,5 atk.kam.), V.Lučičius (11,9 tšk.), D.Hilliardas (11,7 tšk.) ir O.Jaramazas (9,6 tšk.).

Buvęs žalgirietis K.C.Riversas kol kas žaidė tik 3 rungtynes ir per jas įmesdavo 11,9 taško.

Įdomu, kad nė vienas „Bayern“ krepšininkas nežaidė visų 15 rungtynių. Bundeslygoje 14 rungtynių žaidė G.Schillingas (vid. 5 tšk.), po 13 rungtynių – A.Obstas (9,2 tšk.) ir J.George‘as (2,4 tšk.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.