EUROLYGA 2023

„Lietkabelio“ varžovas – Prancūzijos lygos lyderis „Boulogne-Levallois“

Panevėžio „Lietkabelio“ krepšininkai trečiadienį žais paskutines Europos taurės pirmojo rato rungtynes. Į Panevėžį atvyko Prancūzijos lygos lyderė „Boulogne-Levallois“ komanda, kuri neblizga tarptautinėje arenoje, bet šį sezoną šalies pirmenybėse sutriuškino abu Eurolygoje žaidžiančius Prancūzijos klubus.

„Lietkabelio“ ekipa<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Lietkabelio“ ekipa<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Lietkabelio“ ekipa<br>eurocup nuotr.
„Lietkabelio“ ekipa<br>eurocup nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 12, 2022, 3:49 PM

Padėtis

Panevėžio „Lietkabelis“, kaip ir Kauno „Žalgiris“, tarptautinėse varžybose padarė gana ilgą pertrauką. Tačiau panevėžiečių pertrauka buvo planuota – Europos taurės turnyre paskutinę gruodžio savaitę ir pirmąją sausio savaitę rungtynės nebuvo numatytos.

Iki šios pertraukos „Lietkabelis“ per aštuonis turus iškovojo tris pergales ir prieš devintąsias rungtynes A grupėje užima aštuntąją vietą. Lietuvos atstovai lenkia tik Vroclavo „Śląsk“ ir Trento „Dolomiti Energia“ komandas, kurios iškovojo po vieną pergalę.

A grupėje pirmauja po šešias pergales pasiekusios Badalonos „Joventut“, Krasnodaro „Lokomotiv“ ir Belgrado „Partizan“ ekipos. Po penkis kartus laimėjo „Andorra“ ir Ankaros „Türk Telekom“, po keturis „Boulogne-Levalois“ ir Hamburgo „Towers“.

B grupės lyderiai yra Podgoricos „Budućnost“ ir Las Palmo „Gran Canaria“, taip pat laimėję po šešis kartus. Po penkias pergales pasiekė Bolonijos „Virtus“ ir „Valencia“, po keturias – Venecijos „Reyer“ ir Ulmo „ratiopharm“.

Europos taurės turnyrą, kaip ir Eurolygos varžybas, paveikė kovido banga. Tačiau ne taip smarkiai. Antrajame pagal rangą žemyno turnyre šią savaitę buvo nukeltos trejos iš dešimties rungtynių.

Varžovai

Paryžiaus pašonėje esančiame Levalua mieste krepšinio klubas buvo įkurtas 1941 metais, bet šiuolaikinę istoriją skaičiuoja nuo 2007 metų, kai formaliai susijungė su Paryžiaus „Racing“ klubu.

„Levallois“ dar XX amžiaus pabaigoje debiutavo Prancūzijos pirmojoje lygoje, bet nei tuomet, nei naujajame laikotarpyje didelių pergalių šalies pirmenybėse nepasiekė. Tiesa, klubo kolekcijoje yra du titulai, iškovoti 2013 metais. Tais metais „Levallois“ laimėjo Prancūzijos taurę ir šalies supertaurę.

 

Praėjusį dešimtmetį Levalua dažniausiai nepatekdavo į Prancūzijos lygos atkrintamąsias varžybas, bet pastaraisiais metais ambicijos ir finansinės galimybės išaugo. Užpraėjusį ir praėjusį sezoną „Levallois“ padarė tai, ko iki tol niekada nebuvo padariusi – į Prancūzijos lygos atkrintamąsias varžybas pateko dukart iš eilės.

2021 metų pavasarį Levalua krepšininkai reguliariajame sezone užėmė šeštąją vietą, o atkrintamųjų varžybų ketvirtfinalyje nusileido Vilerbano ASVEL ekipai.

Lyderiai

Šį sezoną „Boulogne-Levallois“ žaidimo ašį nuo pirmųjų rungtynių sudarė keturi amerikiečiai, kurie praėjusių metų vasarą į Prancūziją persikėlė iš kitų šalių. Tai – Willas Cummingsas (29, 188, praėjusį sezoną žaidė Krasnodaro „Lokomotiv“), Vince‘as Hunteris (27, 203, Bolonijos „Virtus“), Keithas Hornsby (29, 191, Oldenburgo EWE) ir Jordanas McRae (30, 196, „Beijing Ducks“, Kinija).

Tiesa, J.McRae (vid. 8,8 tšk.) gruodį patyrė traumą ir grįžti į aikštę galės tik pavasarį. Kad jį pakeistų, Levalua klubas sudarė trijų mėnesių sutartį su kitu amerikiečiu Tony Crockeriu (34, 198). Jis praėjusį sezoną žaidė Australijos lygoje, o šio sezono pradžioje trumpai atstovavo Strasbūro SIG ekipai, kurioje taip pat laikinai pavadavo susižeidusį krepšininką.

Lyderiams padeda komandos senbuviai bosnis Miralemas Halilovičius (30, 208), izraelietis Tomeras Ginatas (27, 202), Davidas Michineau (27, 191), Lahaou Konate (30, 196), dar vienas naujokas Bandja Sy (31, 205, „Andorra“), bet „Boulogne-Levallois“ suolas nėra labai ilgas.

Per Europos taurės rungtynes ypač sunkiai sustabdomi W.Cummingsas (17,5 tšk., 4,8 rez.perd., 5,9 išpr.praž.) ir V.Hunteris (15 tšk., 8,1 atk.kam.). Rezultatyviai žaidžia K.Hornsby (9,6 tšk.), D.Michineau (8,5 tšk.), T.Ginatas (7,7 tšk.), M.Halilovičius (6,9 tšk.).

„Boulogne-Levallois“ daug geriau žaidžia savoje aikštėje. Prancūzijos lygos lyderiai tris iš keturių pergalių Europos turnyre iškovojo Levalua esančiuose sporto rūmuose, kurie pavadinti XX amžiaus pirmojoje pusėje gyvenusio boksininko Marcelio Cerdano vardu. Šios arenos šeimininkai namie nokautavo „Śląsk“, „Dolomiti Energia“ ir „Andorra“ komandas. Tuo tarpu išvykose Levalua krepšininkai laimėjo tik kartą – žaisdami su „Towers“.

Prancūzijos lyga

Jei Europos taurės turnyre „Boulogne-Levallois“ ne viskas klostosi sklandžiai, tai Prancūzijos lygoje ši komanda žygiuoja labai tvirtai. Levalua krepšininkai laimėjo 12 iš 14 rungtynių ir „Pro A“ turnyre užima pirmąją vietą.

Artimiausias persekiotojas „Monaco“ turi 10 pergalių, Le Mano „Sarthe“, Limožo CSP ir Po-Lako-Ortezo „Elan Bearnais“ – po 9 pergales, Strasbūro SIG ir Vilerbano ASVEL – po 8 pergales.

„Boulogne-Levalois“ du pralaimėjimus patyrė pirmajame ir pastarajame Prancūzijos lygos turuose, o tarp jų nugalėjo 12 kartų iš eilės.

Spalio pradžioje Levalua krepšininkai išvykoje nusileido „Sarthe“ ekipai 65:83, o praėjusį sekmadienį namie gana nelauktai pripažino vidutinioko Roano „Chorale“ pranašumą 92:93.

Abi Eurolygos komandas „Boulogne-Levallois“ sudorojo įspūdingu skirtumu: Monako ekipą namie nugalėjo 27 taškais, Vilerbane vykusias rungtynes laimėjo 21 taško skirtumu.

Beje, „Boulogne-Levallois“ didesniu nei 20 taškų skirtumu Prancūzijos lygoje šį sezoną laimėjo jau septynis kartus.

Prie pergalių daugiausiai prisideda keturi amerikiečiai W.Cummingsas (14,6 tšk., 5,1 rez.perd.), J.McRae (12,9 tšk.), K.Hornsby (12,2 tšk.) ir V.Hunteris (10,2 tšk., 6,1 atk.kam.) bei bosnis M.Halilovičius (10,8 tšk., 6 atk.kam.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.