EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai: M. Grigonio tritaškiai nokdaunai ir sutrikę žalgiriečiai

Po priverstinės pertraukos, per kurią Eurolyga nukėlė visas 19-ojo turo rungtynes, keli Lietuvos krepšininkai grįžo į aikštę. Tačiau sugrįžimas nesukėlė daug džiaugsmo nei Kauno „Žalgiriui“, nei Rokui Jokubaičiui. Užtat ryškiai spindėjo Marius Grigonis, svariai prisidėjęs prie Maskvos CSKA pergalės.

M. Grigonis<br>G. Bitvinsko nuotr.
M. Grigonis<br>G. Bitvinsko nuotr.
Edgaras Ulanovas<br>G. Bitvinsko nuotr.
Edgaras Ulanovas<br>G. Bitvinsko nuotr.
M.Grigonis<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Grigonis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Artūras Milaknis<br>G. Bitvinsko nuotr.
Artūras Milaknis<br>G. Bitvinsko nuotr.
Lukas Lekavičius ir treneris Jure Zdovcas<br>G. Bitvinsko nuotr.
Lukas Lekavičius ir treneris Jure Zdovcas<br>G. Bitvinsko nuotr.
Rokas Jokubaitis.<br>Barca Basket nuotr.
Rokas Jokubaitis.<br>Barca Basket nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Jan 12, 2022, 11:46 PM

Marius Grigonis

CSKA gynėjas jau 4-ąją min., nepasiteisinus trenerio sumanymui žaisti aukštu penketu, pakeitė N.Kurbanovą ir per kelias dešimtis sekundžių išprovokavo dvi I.Papapetrou pražangas. M.Grigonis stengėsi žaisti agresyviai, bet labiausiai pasižymėjo tuo, kad dukart pataikė iš toli prieš pat atakai skirto laiko sireną.

Jis žymiai prisidėjo prie pergalę užtikrinusio komandos spurto ir vien iki 13-osios min., kai buvo pakeistas, surinko 9 taškus. Po pertraukos be jokios įtampos vykusiose rungtynėse lietuvis dar pagerino asmeninę statistiką.

M.Grigonis žaidė 23 min., pelnė 19 taškų (2/5 dvitaškių, 4/8 tritaškių, 3/3 baudų), atliko 3 rezultatyvius perdavimus, 3 kartus prasižengė ir išprovokavo 4 pražangas.

Jis pasiekė asmeninį sezono rekordą. Iki šios savaitės M.Grigonio sezono rekordas buvo vos 10 taškų, jo karjeros rekordas, pasiektas žaidžiant „Žalgiryje“, yra 25 taškai.

CSKA (11-7) išvykoje sutriuškino „Panathinaikos“ (4-14) klubą 98:74. Maskvos komanda pirmajame kėlinyje atsiliko 17:20, bet po to įmetė 23 taškus (!) be atsako ir rungtynės prarado prasmę.

Rokas Jokubaitis

Barcelona“ gynėjas nuo atsarginių suolo pakilo vos įpusėjus pirmajam kėliniui, bet pirmojoje mačo dalyje jam nepavyko nei kurti, nei pralaužti varžovų gynybą individualiais veiksmais. R.Jokubaitis pirmuosius taškus pelnė greitoje atakoje paskutinėmis pirmojo kėlinio sekundėmis. Po to lietuvis žaidė ramiai, be klaidų, bet ir nedažnai draskydamas varžovų gynybą.

R.Jokubaitis per 22,5 min. pelnė 11 taškų (4/7 dvitaškių, 1/1 tritaškio), atkovojo 4 kamuolius ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

„Barcelona“ (15-4) namie permainingose rungtynėse pralaimėjo „Olimpia“ (11-6) komandai 73:75. Pirmaujanti komanda keitėsi 12 kartų, o skirtumas tik sykį buvo dviženklis – trečiojo kėlinio viduryje „Barça“ nutolo 51:41. Tačiau svečiai greitai sureagavo ir labai užtikrintai žaidė paskutinėmis minutėmis.

Marekas Blaževičius

7-ąją min. į aikštę įėjęs vidurio puolėjas gerai atsidengdavo, gaudavo kamuolį ir drąsiai atakavo. M.Blaževičius labiausiai puolimą pagyvino pirmajame kėlinyje, per kurį pelnė 5 taškus. Po to varžovai spėdavo ateiti vienas kitam į pagalbą, o jaunasis žalgirietis net turėdamas nedidelį pranašumą pirmoje atakos fazėje būdavo priverstas mesti iš sudėtingos padėties ir į krepšį dažniausiai nepataikydavo.

M.Blaževičius žaidė 9 min., pelnė 7 taškus (2/7 dvitaškių, 3/3 baudų), atkovojo 2 kamuolius ir išprovokavo 3 pražangas.

„Žalgiris“ (3-14) išvykoje pralaimėjo „Bayern“ (8-10) klubui 65:74. „Žalgiris“ antrojo kėlinio viduryje buvo įgijęs 8 taškų persvarą, bet „Bayern“ dar prieš pertrauką išsiveržė į priekį ir antroje mačo pusėje visą laiką pirmavo.

Lukas Lekavičius

5-ąją min. M.Kalnietį pakeitęs L.Lekavičius iškart pabandė viską išspręsti pats, bet pirmasis jo metimas buvo neparengtas ir netaiklus. „Žalgirio“ įžaidėjo bandymai lipdyti komandos puolimą buvo nesėkmingi, o individualūs veiksmai tik kartais duodavo laukiamą rezultatą. Trečiajame kėlinyje kelių minučių tarpsnyje L.Lekavičiui pavyko įžiebti puolimo kibirkštėlę, bet varžovai neleido iš šios kibirkšties įpūsti tikrą liepsną.

L.Lekavičius žaidė 22 min., pelnė 10 taškų (4/7 dvitaškių, 0/2 tritaškių, 2/2 baudų), atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir išprovokavo 5 pražangas.

Artūras Milaknis

A.Milaknis trenerio nurodymo eiti į aikštę pirmą kartą sulaukė tik 12-ąją min. Pirmieji jo metimai buvo neparuošti ir nepasiekė tikslo, o visus taškus „Žalgirio“ gynėjas surinko trečiajame kėlinyje. Vis dėlto didelės įtakos rungtynių eigai A.Milaknio veiksmai neturėjo.

Jis žaidė 14,5 min., pelnė 5 taškus (1/3 tritaškių, 2/2 baudų) ir prasižengė 3 kartus.

Mantas Kalnietis

Vienintelis į „Žalgirio“ starto penketą patekęs lietuvis blaškėsi aikštėje ir strigo varžovų gynyboje. Jis nudžiugino tik vienu tritaškiu, kurį pataikė trečiojo kėlinio pabaigoje.

M.Kalnietis žaidė 14,5 min., pelnė 3 taškus (1/2 tritaškių) ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Paulius Jankūnas

„Žalgirio“ kapitonas į aikštę žengė pirmojo kėlinio viduryje, bet kelias minutes buvo nepastebimas, o vėliau viską darė tarsi sulėtintai. Trečiojo kėlinio viduryje jis pelnė taškus, bet netrukus gavo techninę pražangą už vaidybą.

P.Jankūnas žaidė 6 min., pelnė 3 taškus (1/2 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 1/1 baudos) ir atkovojo 4 kamuolius.

Edgaras Ulanovas

Pirmojo kėlinio viduryje į aikštę įleistas E.Ulanovas iš pradžių turbūt ir pats nesuprato, ką darė aikštėje – jis buvo lyg šeštas varžovų žaidėjas. Vėliau vaizdas nesikeitė, o trečiajame kėlinyje „Žalgirio“ puolėjas abiejose aikštės pusėse pralaimėjo turbūt visas dvikovas su V.Lučičiumi. Nors ketvirtojo kėlinio viduryje E.Ulanovas pataikė du metimus, perdavimas į užribį paskutinę minutę tiksliausiai iliustravo, kaip jam susiklostė šios rungtynės.

E.Ulanovas žaidė 27 min., pelnė 4 taškus (2/7 dvitaškių), atkovojo 5 kamuolius ir 3 kartus prasižengė.

Nežaidė

„Žalgiris“ į Bavariją keliavo be susižeidusio Regimanto Minioto, o dvyliktuke buvęs Karolis Lukošiūnas visas rungtynes sėdėjo ant suolo.

Trys komandos, kurioms atstovauja lietuviai, šį turą praleido. „Zenit“ (Artūras Gudaitis ir Mindaugas Kuzminskas) nežaidė su ASVEL, „Baskonia“ (Rokas Giedraitis ir Tadas Sedekerskis) – su „Anadolu Efes“, „Monaco“ (Donatas Motiejūnas) – su „Uniks“.

Savaitės skaičiai

0

„Žalgiris“ vis dar neiškovojo nė vienos pergalės išvykoje. Lietuvos čempionai varžovų arenose žaidė devintąsias rungtynes. Išvykose nė karto nelaimėjo ir „Panathinaikos“ komanda (taip pat per devynis bandymus).

5

Šiame Eurolygos ture buvo nukeltos 5 iš 9 numatytų rungtynių.

8

„Žalgiris“ jau aštuntose šio sezono rungtynėse nepasiekė 70 taškų ribos. Kauno komandos rezultatyvumo vidurkis yra 70,1 taško – mažiausias Eurolygoje. Rezultatyviausia Eurolygos komanda „Barcelona“ pelno vidutiniškai 84 taškus.

10

Paulius Jankūnas žaidė Eurolygos rungtynes po 10 savaičių pertraukos. Jis praėjusį kartą rungtyniavo spalio 29 dieną. Tiesa, traumą išsigydžiusio „Žalgirio“ kapitono pertrauka buvo trumpesnė – jis sausio 2 dieną jau žaidė LKL rungtynėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.