EUROLYGA 2023

„Lietkabelis“ antrąjį ratą pradeda dvikova su autsaideriais

Panevėžio „Lietkabelio“ krepšininkai antradienį pradės Europos taurės turnyro antrąjį ratą. Pirmasis varžovas, su kuriuo panevėžiečiai susitiks antrą kartą, bus prieš tris mėnesius Lenkijoje jau įveiktas Vroclavo „Śląsk“ klubas.

 „Śląsk“ - „Lietkabelis“<br> „Śląsk“ klubo nuotr.
 „Śląsk“ - „Lietkabelis“<br> „Śląsk“ klubo nuotr.
 „Śląsk“ - „Lietkabelis“<br> „Śląsk“ klubo nuotr.
 „Śląsk“ - „Lietkabelis“<br> „Śląsk“ klubo nuotr.
 „Śląsk“ - „Lietkabelis“<br> „Śląsk“ klubo nuotr.
 „Śląsk“ - „Lietkabelis“<br> „Śląsk“ klubo nuotr.
 „Śląsk“ - „Lietkabelis“<br> „Śląsk“ klubo nuotr.
 „Śląsk“ - „Lietkabelis“<br> „Śląsk“ klubo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 18, 2022, 1:02 PM

Padėtis

Panevėžio krepšininkai per pirmąjį ratą padarė daug, kad priartėtų prie pirmojo tikslo. „Lietkabelis“ laimėjo 4 iš 9 rungtynių ir A grupėje dalijasi šeštąją vietą su Hamburgo „Towers“ ir „Boulogne-Levallois“ komandomis. Ši trijulė susikūrė neblogą persvarą prieš du autsaiderius – devintąją vietą besidalijantys Vroclavo „Śląsk“ ir Trento „Dolomiti Energia“ turi tik po 1 pergalę.

Maža to, panevėžiečiai gali kėsintis ir į ketvirtąją vietą, kuri suteiks aikštės pranašumą pirmajame atkrintamųjų varžybų etape. Po pirmojo rato ketvirtąją vietą besidalijančios „Andorra“ ir Ankaros „Türk Telekom“ komandos turi po 5 pergales.

A grupėje pirmauja Badalonos „Joventut“, Belgrado „Partizan“ (po 7 pergales) ir Krasnodaro „Lokomotiv“ (6 pergalės).

B grupėje pirmauja Podgoricos „Budućnost“ (7 pergalės), Las Palmo „Gran Canaria“, „Valencia“ ir Bolonijos „Virtus“ (po 6 pergales).

Varžovai

„Śląsk“ krepšininkai vienintelę pergalę Europos taurės turnyre pasiekė gruodžio pradžioje, kai savo aikštėje sutriuškino „Towers“ klubą 87:61.

Tiesa, Vroclavo komanda žaidė mažiau rungtynių nei „Lietkabelis“ bei dauguma kitų A grupės ekipų. Praėjusią savaitę „Śląsk“ ir „Andorra“ mačas buvo nukeltas dėl kovido protrūkio Lenkijos klube. „Śląsk“ praėjusias tarptautines rungtynes žaidė dar prieš Kalėdas.

Pirmosios „Lietkabelio“ ir „Śląsk“ rungtynės Vroclave vyko spalio viduryje. Panevėžiečiai varžovų aikštėje nugalėjo 70:59, o geriausiai tarp nugalėtojų žaidė Panagiotis Kalaitzakis (12 taškų), Gediminas Orelikas (11), Vytenis Lipkevičius ir Kristupas Žemaitis (po 10).

Vroclavo komandoje prieš tris mėnesius pasižymėjo Cyrilas Langevine‘as (19 taškų), Aleksanderis Dziewa (14) ir Ivanas Ramljakas (11).

„Śląsk“ tuo metu išgyveno sunkiausią laikotarpį. Spalio viduryje Vroclavo klubas pakeitė trenerį (į „Śląsk“ grįžo anksčiau jame dirbęs slovėnas Andrejus Urlepas) ir neteko pavojingiausio krepšininko Strahinjos Jovanovičiaus, kuris netikėtai išvyko į Varšuvos „Legia“ ekipą.

Spalio pabaigoje „Śląsk“ rado pamainą išvykusiam lyderiui. Į Vroclavą persikėlė praėjusį sezoną Stambulo „Galatasaray“ klube žaidęs amerikietis Travisas Trice‘as (28, 183).

Lapkričio pabaigoje Vroclavo komandą papildė dar vienas naujokas latvis Martinis Meieris (30, 208), kuris šį sezoną pradėjo Šalono „Elan“ klube.

T.Trice‘as tapo puikiu papildymu. Jis pelno 12,7 taško, atlieka 6,7 rezultatyvaus perdavimo ir yra rezultatyviausias „Śląsk“ krepšininkas Europos taurės turnyre. Aikštėje jam labiausiai padeda kiti du amerikiečiai Kodi Justice‘as (10,4 tšk.) ir Cyrilas Langevine‘as (8 tšk., 7,1 atk.kam.), turkas Keremas Kanteras (9,9 tšk., 7,8 tšk.), Jakubas Karolakas (10,3 tšk.) ir Aleksanderis Dziewa (9,5 tšk.).

Lenkijos lyga

Kai „Śląsk“ ir „Lietkabelis“ susitiko pirmą kartą, Vroclavo komandai reikėjo nerimauti ir dėl žemos vietos Lenkijos lygoje. Spalio viduryje „Śląsk“ sąskaitoje po aštuonerių rungtynių buvo net šeši pralaimėjimai ir tik dvi pergalės.

Tačiau spalio pabaigoje Vroclavo krepšininkai pradėjo kopti į viršų ir iškovojo septynias pergales iš eilės. Graži virtinė nutrūko tik prieš pat Naujuosius metus, kai „Śląsk“ savo aikštėje po pratęsimo pralaimėjo Zeliona Guros „Zastal“ komandai 85:88.

Šiais metais „Śląsk“ žaidė tik vienerias rungtynes – praėjusį šeštadienį namie sutriuškino Gdynės „Arka“ ekipą 86:63 (K.Justice‘as 18, L.Kolenda 16, A.Dziewa ir I.Ramljakas po 13).

Per tris mėnesius savo padėtį žymiai pagerinęs „Śląsk“ dabar dalijasi šeštąją vietą. Vroclavo komanda laimėjo 10 iš 17 rungtynių.

Lenkijos lygoje nėra aiškaus lyderio, o nuo kitų komandų šiek tiek pabėgo Manto Česnauskio treniruojamas Slupsko „Czarni“ (laimėjo 15 iš 19 rungtynių) ir Vloclaveko „Anwil“ (14 iš 18), į kurį žiemos pradžioje perėjo buvęs „Lietkabelio“ vidurio puolėjas Žiga Dimecas.

„Śląsk“ labai nežymiai atsilieka nuo Ostrovo „Stal“ (12 iš 18), Torūnės „Twarde Pierniki“ (12 iš 18) ir „Zastal“ (11 iš 18) komandų.

Per Lenkijos lygos rungtynes Vroclavo komandoje naudingiausiai žaidžia T.Trice‘as (14 tšk., 7,1 rez.perd.), A.Dziewa (12,5 tšk.), K.Kanteras (11,6 tšk., 5,7 atk.kam.), K.Justice‘as (10,4 tšk.) ir C.Langevine‘as (9,8 tšk.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: įvykiai Sakartvele – nauja kova tarp Rusijos ir Vakarų?