EUROLYGA 2023

Eros pabaiga: Mantas Kalnietis atsisveikina su Lietuvos rinktine

Ilgametis Lietuvos krepšinio rinktinės vedlys 35-erių Mantas Kalnietis baigia savo karjerą vilkėdamas Lietuvos rinktinės marškinėlius.

Mantas Kalnietis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Mantas Kalnietis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 26, 2022, 11:51 AM, atnaujinta Jan 26, 2022, 12:07 PM

Tokį savo sprendimą krepšininkas atskleidė Basketnews žurnalistui Jonui Miklovui.

„Per vieną dieną to nenusprendžiau. Sprendimas atėjo daugiausiai dėl sunkaus sezono, dėl traumos, kuri pernai pakeitė mano trajektoriją. Galų gale atsirado žmonių, kurie pakeis mane ir nėra taip, kaip anksčiau, kad nėra kam žaisti. Dabar yra žmonių ir talentingo jaunimo. Normalu, atėjo laikas pasitraukti, ir ramiai priėmiau tą sprendimą“, – savo sprendimą komentavo M.Kalnietis.

Kauno „Žalgiryje“ rungtyniaujantis krepšininkas už Lietuvos rinktinę sužaidė 95 rungtynes ir yra ketvirtas Lietuvoje pagal šį rodiklį.

M.Kalnietis su Lietuvos rinktine 2013 ir 2015 metais laimėjo Europos čempionato sidabro medalius, o 2010-aisiais iškovojo Pasaulio čempionato bronzą.

Įžaidėjas nuo 2017 metų buvo paskirtas komandos kapitonu.

Žaisdamas už Lietuvos rinktinė M.Kalnietis vidutiniškai pelnydavo po 10,1 taško, atkovodavo 2,8 kamuolius ir atlikdavo po 5,1 rezultatyvius perdavimus. Pagal pastarąjį rodiklį įžaidėjas yra visų laikų Lietuvos rinktinės lyderis, išdalinęs net 484 rezultatyvius perdavimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.