EUROLYGA 2023

Sąmokslo teorijomis apie COVID-19 tikinčią NBA legendą skandina ne tik elgesys, bet ir pareiškimai

Prieš skiepus pasisakanti ir COVID-19 taisyklių nesilaikymą pademonstruoti pamėgusi NBA legenda Johnas Stocktonas sulaukė griežtos Gonzagos universiteto reakcijos. Po skundų lavinos universitetas laikinai sustabdė 59-erių buvusio „Utah Jazz“ klubo veido bilietų į rungtynes galiojimą.

 J.Stocktonas.<br> ImagoImages/Scanpix nuotr.
 J.Stocktonas.<br> ImagoImages/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-01-26 17:07, atnaujinta 2022-01-26 17:14

Pats mokęsis Gonzagos universitete J.Stocktonas po savo karjeros NBA reguliariai lankėsi universiteto komandos rungtynėse. Gonzagos universitetas netgi yra į palubes iškėlęs jo 12-uoju numeriu pažymėtus marškinėlius.

Tačiau universiteto vadovybė pademonstravo, kad neketina daryti nuolaidų garsenybei, jeigu ši nesilaiko privalomų taisyklių.

Sprendimą sustabdyti bilietų galiojimą universitetas priėmė po to, kai sulaukė skundų, kad J.Stocktonas atsisako dėvėti medicininę kaukę per rungtynes.

J.Stocktonas pats neslėpė, kad sulaukė prašymų užsidėti kaukę, tačiau atsisakė tai daryti, kol galiausiai jam buvo liepta pasirinkti – kaukė arba bilietų galiojimo sustabdymas.

J.Stocktonas jau spėjo išgarsėti savo požiūriu į COVID-19 vakcinaciją ir griežtus reikalavimus. Jis taip pat viešai skleidžia sąmokslo teorijas ir niekuo nepagrįstus kaltinimus.

Jis netgi pasirodė juostoje apie COVID-19 vakcinas, kuriose bėrė tiesiog sugalvotus skaičius.

„Manau, kad tai jau užfiksuota ir dabar yra 150 ar daugiau nei 100 profesionalių sportininkų, kurie mirę. Profesionalūs sportininkai, savo gyvenimo viršūnėje, krenta negyvi, nes yra vakcinuoti. Tiesiog aikštėje“, – tuomet skelbė J.Stocktonas.

Tokie J.Stocktono pareiškimai sulaukė milžiniškos kritikos. Buvo reikalaujama, kad jis savo žodžius pagrįstų, tačiau buvęs krepšininkas tokių skaičių ir spekuliacijų niekuo pagrįsti taip ir nesugebėjo.

Itin daug kritikos J.Stocktonui žėrė kita NBA legenda Kareemas Abdulas-Jabbaras, kuris buvusį varžovą kaltino tyčia skleidžiant konspiracijas.

Nusivylimą išreiškė ir buvęs krepšininkas Detlefas Schrempfas, kuris tokius J.Stocktono pareiškimus vadino beprotybe.

„Esu labai nusivylęs, kad šitiek pavyzdinių žmonių taip elgiasi. Tai tikrai nepadeda“, – teigė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.