EUROLYGA 2023

366 dienas išvykoje laimėti negalinčiam „Žalgiriui“ T. Cavanaugh siūlo išeitį: „Turime nustoti šaudyti sau į kojas“

Kauno „Žalgirio“ (3/16) krepšininkai pratęsė savo juodą Eurolygos išvykų seriją. Penktadienį Lietuvos čempionai išvykoje 58:65 (20:20, 10:19, 15:15, 13:11) nusileido Milano „Olimpia“ (14/6) krepšininkams.

T.Cavanaugh vardino Kauno ekipos pralaimėjimo priežastis.<br>G. Bitvinsko nuotr.
T.Cavanaugh vardino Kauno ekipos pralaimėjimo priežastis.<br>G. Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 29, 2022, 11:46 AM

Šiame sezone be pergalių išvykoje vis dar liekantis Kauno klubas apskritai patyrė šeštąjį pralaimėjimą Eurolygoje iš eilės.

„Sunkus pralaimėjimas. Manau, kad kaip komanda tikrai galėjome žaisti geriau. Aš asmeniškai taip pat nepataikiau savųjų metimų. Tai buvo geri metimai, kurie įprastai įkrenta, tačiau šį kartą juos pramečiau“- po rungtynių samprotavo 27-erių „Žalgirio“ puolėjas Tyleris Cavanaugh.

„Žalgiris“ išvykose negali laimėti ne tik šiame sezone. Po patirto pralaimėjimo Milane, Lietuvos čempionai svečių tvirtovėje nebelaimi daugiau nei metus – net 366 dienas.

Paskutinį kartą „Žalgiris“ išvykoje Eurolygoje laimėjo 2021-ųjų sausio 27-ąją. Tąsyk Valensijoje kauniečius išgelbėjo taiklus Mariaus Grigonio metimas.

„Mes kovojome, stengiamės. Sulaukiame galimybės iš komandų mums išlikti rungtynėse, tačiau nesugebame tuo pasinaudoti. Gaila, nes dažnai esame šalia pergalės. Tikiuosi, kad greitai sugebėsime perlaužti vienas iš tokio tipo dvikovų“, – po pralaimėjimo „Olimpia“ krepšininkams kalbėjo T.Cavanaugh.

Iš viso 206 cm ūgio puolėjas per 33 minutes įmetė 10 taškų (2/4 dvit., 2/7 trit.), atkovojo 7 kamuolius ir surinko 9 naudingumo balus.

– Kaip galėtumėte įvertinti savo komandos gynybą?

– Varžovai įmetė tik 65 taškus. Manau, kad buvome pakankamai aktyvūs, mums netrūko agresijos bei gerai komunikavome. Šiandien dėl traumų bei pražangų problemų nevengėme žaisti ir žemu penketu, tačiau mums padėjo tarpusavio komunikacija.

Gerai žaidėme gynyboje, daug kovojome, tai mūsų visų nuopelnas.

– Ketvirtajame kėlinyje pasipylė klaidos. Tai nuovargio ženklas?

– Galbūt trūko ir komunikacijos. Pats asmeniškai atlikau perdavimą į užribį, nes galvojau, kad Karolis Lukošiūnas bus kampe. Kitoje atakoje taip pat suklydau atiduodamas perdavimą, nors galėjau palaukti papildomą sekundę.

Tai truputį erzina, nes mes sugebėjome sustabdyti varžovus, tačiau neišnaudojome savųjų šansų puolime.

– Minėjote, kad komandos jums suteikia galimybes likti rungtynėse. Ko trūksta, kad jomis pasinaudotumėte?

– Labiausiai šiandien nuvylė klaidos. Geriau jau atakuotume į krepšį nei padarytume klaidą. Turėjome gerą šansą galbūt net išsiveržti į priekį. Tai būtų varžovams suteikę daugiau spaudimo. Turime sutvarkyti šią problemą ir nustoti šaudyti sau į kojas.

– Kiek netektys prisideda prie šių galimybių neišnaudojimo?

– Paskutinėmis savaitėmis turėjome nemažai netekčių, tačiau mums padeda vietiniai žaidėjai, jaunimas puikiai dirba treniruotėse, turime prie to prisitaikyti.

Esame išalkę ir norime laimėti tokias rungtynes. Tobulėjame, svarbiausia – mažinti klaidų skaičių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.