EUROLYGA 2023

Ir vėl Eurolygoje pralaimėjęs J. Zdovcas: „Turėjome progą, bet ja nepasinaudojame“

Kauno „Žalgiris“ Eurolygoje patyrė dar vieną pralaimėjimą. Šįkart kauniečiai 58:65 neatsilaikė prieš Milano „Olimpia“ ekipa.

Jure Zdovcas<br>M.Patašiaus nuotr.
Jure Zdovcas<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 29, 2022, 12:54 AM, atnaujinta Jan 29, 2022, 1:27 AM

Po rungtynių Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Jure Zdovcas rado ir pozityvo.

„Tai ką susikūrėme geros gynybos dėka, nesugebėjome išnaudoti puolime. Sugebėjome atrasti laisvus metimus, dar du ar tris kartus neatlikome perdavimo atsidengusiems žmonėms. Mes turėjome savo šansą, tačiau juo nepasinaudojome ir Milanas nusipelnė laimėti“, – Eurolygai po rungtynių trumpai pasisakė „Žalgirio“ strategas.

Kauno „Žalgiris“ po 19 rungtynių turi 3 pergales ir užima paskutinę poziciją Eurolygoje, o nuo 17-oje vietoje esančių Atėnų „Panathinaikos“ krepšininkų atsilieka jau 2 pergalėmis. Treneris teigia, jog pergales iškovoti trukdo ir nuolat besikeičianti situacija komandos viduje.

„Kai žaidi prieš tokias stiprias ekipas, o situacija komandoje nuolatos keičiasi, vieni žaidėjai iškrenta, kiti grįžta nebežinai ko tikėtis. Kaip paskutinėse rungtynėse žaidėme, ypač gynyboje tikrai tikėjau, jog turėdami gerą dieną galime juos nustebinti.

Dėjome dideles pastangas, turėjome savo momentų. Deja nesugebėjome pasinaudoti savo gera gynyba, prametėme laisvus metimus, tačiau negaliu sakyti, jog esu labai nusivylęs. Buvo gerų dalykų, tačiau nepakankamai, jog nugalėtume Milane“, – plačiau rungtynes atpasakojo treneris.

– Tai Websteris turėjo problemų ginantis prieš Troy Danielsą, kodėl?

– Tai buvo vienintelis man nepatikęs dalykas pirmoje rungtynių pusėje. Mes specialiai jam pasiruošėme. Buvo nuspręsta, jog prie jo visų rungtynių metu privalo būti žmogus. Po pirmo pataikyto T.Danielso tritaškio liepėme T.Websteriui būti atsargesniam, tačiau jis sužaidė konservatyviai. T.Danielsas yra žaidėjas, kuris vienas gali nuspręsti rungtynių baigtį.

– Kodėl nepavyko perlaužti rungtynių?

– Nežinau, kas tiksliai nutiko. Prametėme laisvus metimus, padarėme klaidų, atlikome prastus perdavimus, net ir gerai išsidėstę. Toks yra krepšinis.

– Kaip paaiškintumėte klaidas rungtynių pabaigoje?

– Per daug skubėjome, tačiau tai nėra kažkas naujo. Tiek Stambule, tiek Vilniuje kai turėjome persvaras galėjome pabaigas sužaisti protingiau. Sakyčiau, jog šiandien po gerų epizodų gynyboje bandėme per greitai pereiti į puolimą.

Padarėme klaidų ir dėl nuovargio. Paskutiniu metu mes gerai ginamės, bet turime kontroliuoti situaciją ir puldami, nes po klaidų puolime vėl turi eikvoti jėgas gindamasis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.