EUROLYGA 2023

Gerų žinių dėl traumuotų žaidėjų pateikęs G. Žibėnas: „Po pralaimėjimo geriausias vaistas yra pergalė“

Vilniaus „Rytas“ trečiadienį stos į antrąją dvikovą FIBA Čempionų lygos TOP 16 etape. Sostinės klubas namuose priims Sombathėjaus „Falco“ krepšininkus iš Vengrijos.

G. Žibėnas.<br>V.Skaraičio nuotr.
G. Žibėnas.<br>V.Skaraičio nuotr.
G. Žibėnas.<br>V.Skaraičio nuotr.
G. Žibėnas.<br>V.Skaraičio nuotr.
G. Žibėnas.<br>V.
G. Žibėnas.<br>V.
G. Žibėnas.<br>V.
G. Žibėnas.<br>V.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2022-02-01 17:02, atnaujinta 2022-02-01 17:08

„Rytas“ kaip ir „Falco“ pralaimėjo pirmąsias grupes rungtynes. Vilniečiai namuose 71:76 nusileido Strasbūro SIG ekipai, o „Falco“ namuose 73:79 neprilygo Tenerifės „Lenovo“ ekipai.

„Rytas“ į rungtynes žengs po 3 pralaimėjimų paeiliui, nors prieš tai sostinės ekipa buvo laimėjusi 14 rungtynių paeiliui. Vilniečių vyr. treneris Giedrius Žibėnas teigia, kad laiko pergyvenimams nėra ir išskyrė pagrindinius akcentus prieš artėjančias rungtynes.

„Atvyksta labai gerai treniruojama komanda, ilgą laiką žaidžianti kartu. Tai komanda, kuri žaidžia energingą, greitą ir fizišką krepšinį. Matėme jų žaidimą ne tik čempionų lygoje, bet ir Vengrijoje, kur labai aukšto lygio fiziškumas“, – kalbėjo G.Žibėnas.

– Varžovai remiasi savo krašto puolėjais. Kiek svarbu gynyba prieš juos?

– Ten viskas labai priklauso nuo mažų žaidėjų. Dideli žaidėjai yra maitinami iš mažiukų, dėl to reikės atkirsti jų stipriąsias rankas. Didelis uždavinys bus kontroliuoti atkovotus kamuolius, nes jie dėl jų kovoja labai agresyviai, turinti labai aukštą sudėtį, su tokia šį sezoną dar nesusidūrėme ir tą reikės atlaikyti visiems kartu.

– „Falco“ atkovoja po 39 kamuolius per rungtynes, kaip svarbu bus sustabdyti jų kovingumą?

– Jie atkovoja kamuolius ir nori greitai bėgti į puolimą. Jie labai akcentuoja tą pirmą perdavimą ir dažnai žaidžia ankstyvą žaidimą du prieš du arba centravimą, dėl to mums patiems reikės „lipti ant lentos“, prispausti juos ir stabdyti savoje aikštelės pusėje bei priversti žaisti penki prieš penkis. Atviroje aikštelėje jie labai gerai jaučia vienas kitą ir žino savo atsakomybes.

– Kas svarbiausia ruošiantis akistatai?

– Svarbiausia suprasti, ką mes norime iš jų atimti. Prieš treniruotę dar turėsime vaizdo peržiūrą ir turime paruošti namų darbus.

– Po rungtynių su „Lietkabeliu“ sakėte, jog reikia parodyti tikrąjį komandos veidą. Koks yra tas tikrasis veidas?

– Svarbiausia po kiekvienų rungtynių suprasti, kodėl mes pralaimėjome. Tas priežastis mes radome, išsiaiškinome. Po pralaimėjimo geriausias vaistas yra pergalė.

– Kokios buvo pagrindinės pralaimėjimo priežastys?

– Pagrindine sakyčiau buvo, jog mes nieko neatėmėme iš varžovų, ką planavome gynybine prasme. Tai buvo labai prastos gynybinės rungtynės iš mūsų pusės, tame yra priežastis.

– Kuria varžovų vieta planuojate pasinaudoti puldami „Falco“ krepšininkus?

– Jie turi viską klijuojantį žaidėją Marviną Clarką. Jis yra labai svarbus jiems gynyboje, todėl stengsimės per jį daug neatakuoti, išvengti tų atvejų. Bandysime atakuoti jų aukštus žaidėjus iš nuotolio, o jeigu jie keisis, bandysime įmetinėti kamuolį į vidų. Tai yra toks paprasčiausias planas ir niekam nėra paslaptis, jog mes norime tą daryti. Bet jų didelį krepšininkai yra tokie, kuriuos mes galime apžaidinėti.

– Kaip žaidėjai reaguoja į šią pralaimėjimų seriją?

– Niekam nėra malonu pralaimėti, o mūsų žaidėjai yra profesionalai iš didžiosios raidės ir jie žino kaip atsitiesti. Vienose rungtynėse nepavyko, stengsimės kitose. Vienos rungtynės veja kitas ir nėra laikas kažkokiems pergyvenimams ar per dideliems analizavimams. Tą analizę mes jau padarėme ir dabar visos antenos yra į artėjančias rungtynes.

– Kokia situacija su Jarvisu Williamsu ir Maurice’u Ndouru?

– Pozityvi. Nieko nenoriu prižadėti, bet rytoj gali būti taip, kad Jarvisas jau žengs į aikštelę, o Maurice’as jau po šių rungtynių pradės sportuoti su komanda ir manau, kad arbą savaitgalį, arba rungtynėse su Tenerife mes jį matysime ant parketo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?