EUROLYGA 2023

G. Krapikas įvardijo antirekordinio „Žalgirio“ lankomumo priežastį: „Žiūrovai netiki, kad žaidėjai gali kautis už klubą“

„Man atrodo, kad pagrindinė priežastis, kodėl neateina žiūrovai – jie netiki, kad žaidėjai gali kažką įrodyti, kautis už klubą“, – tokiais žodžiais į Kauno „Žalgirio“ pasiektą Eurolygos rungtynių lankomumo antirekordą sureagavo buvęs klubo treneris Gintaras Krapikas.

 Buvęs „Žalgirio“ treneris įvardijo antirekordinio arenos lankomumo priežastį<br> lrytas.lt montažas
 Buvęs „Žalgirio“ treneris įvardijo antirekordinio arenos lankomumo priežastį<br> lrytas.lt montažas
Gintaras Krapikas <br>M.Patašiaus nuotr.
Gintaras Krapikas <br>M.Patašiaus nuotr.
 Tai'us Websteris<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Tai'us Websteris<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Marekas Blaževičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Marekas Blaževičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Tyleris Cavanaugh<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Tyleris Cavanaugh<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Kauno „Žalgirio“ krepšininkai<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Kauno „Žalgirio“ krepšininkai<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Kauno „Žalgirio“ krepšininkai<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Kauno „Žalgirio“ krepšininkai<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Feb 2, 2022, 5:17 PM, atnaujinta Feb 2, 2022, 5:22 PM

Kauno „Žalgiris“ 24-аjame Eurolygos ture namuose 78:94 nusileido be vyriausiojo trenerio Ioanniso Sfairopouloso rungtyniavusiai Tel Avivo „Maccabi“ ekipai.

Kauniečiai sužaidę 20 rungtynių savo sąskaitoje turi tik 3 pergales ir turnyre užima paskutinę, 18-ąją vietą, o pozicija aukščiau esanti Atėnų „Panathinaikos“ ekipa turi dvejomis pergalėmis daugiau.

Rungtynėse su „Maccabi“ „Žalgirio“ krepšininkai lygiai kovojo 3 kėlinius, po kurių Lietuvos čempionai atsilikinėjo tik 4 taškais – 60:64. Таčiau „žalgiriečius“ pražudė lemiamas – 4 kėlinys. Svečių krepšininkai pataikė ir sudėtingus, ir lengvus metimus, o kėlinuką laimėjo rezultatu 30:18 ir nepaliko jokių galimybių „Žalgiriui“.

Savo įžvalgomis pasidalinęs buvęs Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas mano, jog rungtynių baigtį buvo galima numatyti ir anksčiau, o nesėkmingas paskutinysis ketvirtis tik tai patvirtino.

„Kad ir laikėmės tris kėlinius, tačiau jau antrojoje rungtynių pusės pradžioje neišsprendėme problemos, kuri buvo ir pirmoje pusėje. Gynyba su Jamesu Nunnally ar Scottie Wilbekinu, kauniečiams nepavyko suprasti kiek gynyba ties dviem šiais žaidėjais buvo svarbi. Tai žaidėjai kurie bet kokią gautą galimybę bandys išnaudoti metimais, o jie tą ir parodė.

Pradžioje davus jiems lengvesnius metimus, jie gali pajausti savo ritmą ir vėliau atlieka sudėtingus metimus. Vakar jie pataikė 11 iš 14 tritaškių ir tada jau yra nežmoniškai sudėtinga laimėti rungtynes“, – rungtynes lrytas.lt portalui komentavo G.Krapikas.

Savo geriausias karjeros rungtynes sužaidė 20-metis Marekas Blaževičius. „Žalgirio“ aukštaūgis aikštelėje praleido 26 minutes ir per jas pelnė 20 taškų (7/11 dvit., 6/6 baudos), atkovojo ir perėmė po 2 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, kartą suklydo, 3 kartus pažeidė taisykles, pats išprovokavo net 7 pražangas ir rungtynes užbaigė su 26 naudingumo balais.

Visgi, nepaisant gero M.Blaževičiaus demonstruojamo žaidimo „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Jure Zdovcas liko nusivylęs kai kuriais jo epizodais gynyboje.

„Ne mano darbas teisti žaidėjus, bet tu negali praleisti varžovo taip lengvai net rungtynių pabaigoje. Liūdna“, – lietuvio žaidimą rungtynių gale komentavo treneris.

Tačiau Lietuvos talentui rodant vis geresnį žaidimą, kyla natūralus klausimas, ar yra galimybė M.Blaževičiui išstumti Joshą Nebo iš antrosios vidurio puolėjo vietos komandoje.

„Jeigu tas Mareko progresuojantis žaidimas atneštų pergales, tai nebūtų jokių kalbų, kad Marekas dabar yra antras vidurio puolėjas komandoje. Tačiau koks geras progresas bebūtų – jis pergalių neatneša. O J.Nebo negalėjo rungtyniauti, tad sulyginti sunkiai galime.

Geriau turėtume pasidžiaugti kokiais žingsniai Marekas progresuoja ir kaip puikiai jis pasinaudojo savo galimybe iškritus Joffrey Lauvergne’ui. Tačiau prieš „Maccabi“ nors ir sužaidė karjeros rungtynes, treneris turėjo jam priekaištų ir jie buvo aiškūs – nepakankamai kietai ir užtikrintai žaidžiama gynyboje. Vietos tobulėjimui dar yra begalę, o progresas, kad ir koks ryškus yra, pergalių dar neatneša.

Tad sakyčiau, dabar geriau nesivelti į kalbas pirmas, antras ar trečias komandoje Marekas ir tiesiog pasidžiaukime jo progresu. Tobulėjant taip ir toliau, jo žaidimas ateityje atneš mums ir pergalių“, – M.Blaževičiaus žaidimu džiaugėsi buvęs Kauno „Žalgirio“ treneris.

„Žalgirio“ ekipoje šį sezoną ir toliau į akis krenta prasta situacija su legionieriais. Įprastai tikimasi, jog užsieniečiai Kaune rungtyniaus geriau už lietuvius, tačiau rungtynėse su „Maccabi“ legionieriai surinko 18 naudingumo balų, kai Lietuvos krepšininkai jų surinko net 66. Tiesa, net 21 naudingumo balą surinko Tyleris Cavanaugh, kas reiškia, jog kiti užsieniečiai buvo „minusiniai“.

Kelis praėjusius sezonus buvo sukama galva, kaip išlaikyti Kaune užsieniečius, kad šie nesikeltų į stipresnes Eurolygos komandas, tačiau dabar reikia svarstyti, ką vertėtų pasilikti.

„Jeigu pažiūrėtume į rungtynes su „Maccabi“, tai T.Cavanaugh jau po pirmojo kėlinio buvo įmetęs 10 taškų, tad tarkime su juo, pliusų tikrai yra, bet vėliau jo nebebuvo ilgą laiką. Sunku pasakyti, kad šito žaidėjo mums tikrai reikia kitais metais ir negalime rasti geresnio, bet iš kitos pusės yra momentų, už kurių galima užsikabinti.

Reikia atkreipti dėmesį į tai, jog nesame turtingiausias Eurolygos klubas ir neturime neribotų pinigų. Nesu patarėjas ką pasilikti, nes į viską žiūriu tik iš šalies. Nesu treneris, kuris su tais žaidėjais žais ir žinos, kaip juos išnaudoti.

Bet didžioji dalis žaidėjų neatliko tų funkcijų, kurias klubas įsivaizdavo. Jeigu jau sezono pradžioje buvo atleistas pagrindiniu įžaidėju planuotas Emmanuelis Mudiay, tai galime suprasti, kaip po to yra sunku be pagrindinio įžaidėjo žaisti žaidėjams, kurie buvo planuoti kaip pagalbiniai.

Mantas Kalnietis nebuvo planuotas pagrindiniu, o dabar ir jo nėra, į tai irgi reikia atkreipti dėmesio. Dabar pagrindinio žaidėjo nėra, pagrindinis vidurio puolėjas iškritęs keturiems mėnesiams. Bet kuriai kitai komandai išimkite pagrindinį įžaidėją ir pagrindinį centrą, jos irgi turėtų nemažai problemų.

Klubo užduotis kitam sezonui yra žinoti, su kokiu treneriu kitą sezoną eiti į mūšį ir kaip kartu susėdus, o ne vienam žmogui į rankas atidavus, sudiegti komandą kuri būtų konkurencinga“, – įžvalgomis dalijosi G. Krapikas.

Rungtynėse su „Maccabi“ buvo pasiektas antirekordas „Žalgirio“ arenos lankomumo antirekordas Eurolygos rungtynėse – rungtynėse susirinko tik 4683 žmonės. Ar jau galime teigti, kad dingo Šarūno Jasikevičiaus skleidžiama energija, kai fanai rinkosi pažiūrėti trenerio, žaidėjų, aukščiausio lygio krepšinio, o ne pergalių?

„Reikėtų pažvelgti ir į kai kuriuos kitus faktus. Kai buvo pilna arena, buvo ir kitokios „Žalgirio“ galimybės. Komandos biudžetas siekė maždaug 11 mln. eurų ir renkantis žaidėjus buvo visai kitos galimybės ir be abejo treneris buvo kitas – Šarūnas Jasikevičius.

Bet aš šito nenoriu pateisinti. Man atrodo, kad pagrindinė priežastis, kodėl neateina žiūrovai – jie netiki, kad žaidėjai gali kažką įrodyti, kautis už klubą. Jeigu ir pralaimėsi, bet iki paskutinės sekundės kausiesi, kovosi ir stengsiesi perlaužti rungtynes jie ateis. Dabar kartais to yra pasigendama ir tai matosi žiūrovų kiekyje“, – kalbėjo G.Krapikas.

Sirgaliai į kauniečių rungtynes rinkosi rečiau ir sezono pradžioje, tačiau pergalės prieš Atėnų „Panathinaikos“ ir Stambulo „Fenerbahce“ grąžino žiūrovus į tribūnas. Tad galbūt užtektų tiesiog tik kelių pergalių, norint sukviesti žiūrovus atgal, tačiau reikia prisiminti, jog sirgalius kausto ir koronaviruso ribojimai.

„Aš manau viskas yra surišta. Koronavirusas viską taip sumakalavo... Žiūrovai ateina, tačiau žaidėjų nėra. Mūsų ar tai kitos komandos žaidėjai susirgę... Bet kokiu atveju covidas savo įtaką turi, bet kaip ir parodė pora pergalių, kurios buvo pasiektos namie, kad jeigu yra kova, yra kovojama, yra laimima, tai ir sirgalius ateina. Galbūt tai nebus visai pilna arena, bet bus daug žiūrovų, kurie eis ir žiūrės tikėdamiesi, jog bus pergalė“, – savo mintimis su lrytas.lt dalijosi buvęs „Žalgirio“ treneris G.Krapikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.