EUROLYGA 2023

G. Labuckienė padėjo Žeronos ekipai išsaugoti Eurolygos ketvirtfinalio viltį

Naudingai žaidusi Giedrė Labuckienė ir jos komandos draugės iš Žeronos „Spar“ trečiadienį pasiekė svarbią pergalę ir išsaugojo galimybę patekti į moterų krepšinio Eurolygos atkrintamąsias varžybas.

Giedrė Labuckienė.<br>Facebook nuotr.
Giedrė Labuckienė.<br>Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 2, 2022, 10:17 PM

Moterų krepšinio Eurolygoje šią savaitę sužaistos 14-ojo turo rungtynės. Šis turas turėjo būti paskutinis, tačiau nemažai rungtynių buvo nukeltos dėl sveikatos krizės, todėl visas 14 rungtynių kol kas sužaidė tik keturios komandos.

Eiti į aikštę dar reikės ir visoms trims Eurolygoje rungtyniaujančioms lietuvėms. A grupėje žaidžiančioms Rygos TTT (Daugilė Šarauskaitė) ir Venecijos „Reyer“ (Gintarė Petronytė) komandoms liko po dvejas rungtynes, B grupėje kovojančiai Žeronos „Spar“ (Giedrė Labuckienė) – vienerios rungtynės.

B grupė

Žeronos krepšininkės kabinasi į B grupės pirmąjį ketvertą. Trečiadienį „Spar“ išvykoje įveikė autsaiderę Gdynės „Arka“ komandą 78:68 ir nutraukė trijų pralaimėjimų virtinę. „Spar“ vidurio puolėja Giedrė Labuckienė žaidė 22 min. ir prie įtikinamos pergalės prisidėjo 8 taškais bei 5 atkovotais kamuoliais.

„Spar“ laimėjo 7 iš 13 rungtynių ir grupėje užima penktąją vietą. Į ketvirtfinalį pateks keturios geriausios grupės komandos, o Žeronos ekipa tik vienu tašku atsilieka nuo Skijaus „Famila“ (8 iš 13), „Sopron“ (8 iš 14) ir Kursko „Dinamo“ (8 iš 14).

„Spar“ paskutines rungtynes žais namie su „Landes“, tačiau privalės ne tik laimėti, bet ir sulaukti palankaus rezultato kitame mače.

Net jei „Spar“ nepavyks patekti į Eurolygos ketvirtfinalį, ši komanda tęs tarptautinį sezoną. Ji, blogiausiu atveju, užsitikrino teisę pereiti į Europos taurės atkrintamąsias varžybas. Šią teisę gaus komandos, kurios grupėse užims penktąją ir šeštąją vietas.

B grupėje pirmąją vietą jau užsitikrino 10 iš 13 rungtynių laimėjusi Stambulo „Fenerbahçe“.

A grupė

A grupėje „Reyer“ antradienį namie pralaimėjo vienai pagrindinių turnyro favoričių Prahos USK komandai 75:84. Gintarė Petronytė žaidė tik 8,5 min. ir taškų nepelnė.

„Reyer“ laimėjo 3 iš 12 rungtynių ir grupėje užima septintąją vietą. Venecijos krepšininkės jau prarado galimybę patekti į Eurolygos ketvirtfinalį, bet kovoja dėl teisės pereiti į Europos taurės atkrintamąsias varžybas.

A grupėje šeštąją vietą užimanti Maskvos MBA taip pat turi 3 pergales, bet žaidė dar tik 11 rungtynių. Kelialapio likimas gali paaiškėti per „Reyer“ ir MBA tarpusavio rungtynes, kurios numatomos vasario pabaigoje Maskvoje.

TTT komanda laimėjo 5 iš 12 rungtynių ir užima penktąją vietą. Rygietės dar turi aritmetinę galimybę patekti į Eurolygos ketvirtfinalį, bet jos kelialapį iškovotų nebent fantastiškai palankiai susiklosčius daugeliui aplinkybių.

Pirmąją vietą šioje grupėje užsitikrino čempionės vardą ginanti Jekaterinburgo UGMK (laimėjo visas 13 rungtynių), dėl antrosios vietos kovoja Salamankos „Perfumerias Avenida“ (10 iš 13) ir USK (9 iš 13), o ketvirtojoje pozicijoje ramiai jaučiasi „Lattes-Montpellier“ (6 iš 11).

A grupė

Venecijos „Reyer“ – Prahos USK 75:84. G.Petronytė („Reyer“) – 0 tšk. (0/1 dvitaškio), 8,5 min.

Salamankos „Perfumerias Avenida“ – Jekaterinburgo UGMK 67:93.

Lentelė: UGMK – 13 ir 0, „Perfumerias Avenida“ – 10 ir 3, USK – 9 ir 4, „Lattes-Montpellier“ – 6 ir 5, Rygos TTT – 5 ir 7, Maskvos MBA – 3 ir 8, „Reyer“ – 3 ir 9, „Szekszard“ – 0 ir 13.

B grupė

Gdynės „Arka“ – Žeronos „Spar“ 65:78. G.Labuckienė („Spar“) – 8 tšk. (3/6 dvitaškių, 2/2 baudų), 5 atk.kam., 22 min.

Kursko „Dinamo“ – Stambulo „Fenerbahçe“ 57:63, Stambulo „Galatasaray“ – Skijaus „Famila“ 67:80, „Landes“ – „Sopron“ 61:52.

Lentelė: „Fenerbahçe“ – 10 ir 3, „Famila“ – 8 ir 5, „Sopron“ – 8 ir 6, „Dinamo“ – 8 ir 6, „Spar“ – 7 ir 6, „Landes“ – 6 ir 7, „Galatasaray“ – 5 ir 9, „Arka“ – 2 ir 12.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.