EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ varžovas – Berlyne aplamdytas „Uniks“, kuris kauniečiams pas save neleido įmesti 54 taškų

Į Eurolygos pirmąjį aštuonetą šiuo metu patenka visi trys svarbiausiame žemyno turnyre kovojantys Rusijos klubai. Vienas iš jų – Kazanės „Uniks“ – penktadienį vakare prisistatys Kauno „Žalgirio“ sirgaliams.

„Uniks“ klubas žais su Kauno „Žalgiriu“
„Uniks“ klubas žais su Kauno „Žalgiriu“
„Uniks“ klubas žais su Kauno „Žalgiriu“<br>unics.ru nuotr.
„Uniks“ klubas žais su Kauno „Žalgiriu“<br>unics.ru nuotr.
„Uniks“ klubas žais su Kauno „Žalgiriu“<br>vtbleague.com nuotr.
„Uniks“ klubas žais su Kauno „Žalgiriu“<br>vtbleague.com nuotr.
„Uniks“ klubas žais su Kauno „Žalgiriu“<br>TASS/Scanpix nuotr.
„Uniks“ klubas žais su Kauno „Žalgiriu“<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 4, 2022, 5:38 PM

Padėtis

Nors šią savaitę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai po labai ilgos pertraukos vėl žaidė savo arenoje, pajudėti iš vietos jiems nepavyko. Antradienį jau septintąją iš eilės nesėkmę patyrę Lietuvos čempionai murkdosi Eurolygos lentelės dugne po 20 rungtynių savo sąskaitoje turėdami tris pergales.

Kauniečius mažiausiai lenkiantis ir priešpaskutinę vietą užimantis Atėnų „Panathinaikos“ turi penkias pergales. Tiesa, Graikijos čempionai žaidė jau 22 rungtynes.

„Žalgiris“ svarbių turnyrinių užduočių nebesprendžia. Nors aritmetinė galimybė patekti į atkrintamąsias varžybas dar neprarasta, net laimėjus visas 14 likusių rungtynių Kauno komandai būtų sudėtinga pakilti į pirmąjį aštuonetą.

Tuo tarpu „Uniks“ pavadinimas šiuo metu įrašytas pirmajame aštuonete. Kazanės komanda laimėjo 12 iš 22 rungtynių ir užima septintąją vietą.

Nors „Uniks“ vieta aukšta, jis yra paskutinis tarp trijų šį sezoną Eurolygoje žaidžiančių Rusijos klubų. Sankt Peterburgo „Zenit“ užima ketvirtąją vietą (laimėjo 14 iš 21 rungtynių), Maskvos CSKA – penktąją vietą (13 iš 22).

Po ketvirtadienio rungtynių Eurolygoje pirmauja Madrido „Real“ (19 iš 22), „Barcelona“ (19 iš 24) ir Milano „Olimpia“ (15 iš 22), o tarp Rusijos klubų yra įsiterpęs šeštąją vietą užimantis Pirėjo „Olympiakos“ (12 iš 21).

Varžovai

Nors „Uniks“ padėtis turnyro lentelėje yra gera, per porą pastarųjų savaičių Kazanės krepšininkų nuotaika pabjuro. Praėjusią savaitę jie pralaimėjo „Real“ ir CSKA klubams, o šią savaitę išvykoje nusileido Berlyno ALBA komandai ir patyrė trečiąją iš eilės nesėkmę.

„Uniks“ visus tris pralaimėjimus patyrė dviženkliu skirtumu, bet ypač skaudų antausį gavo trečiadienį Vokietijos sostinėje. ALBA komanda svečius iš Tatarstano sutriuškino net 28 taškų skirtumu 81:53.

Net negalima sakyti, kad „Uniks“ taupė jėgas penktadieniui. Pagrindiniai krepšininkai žaidė gana ilgai, o dviejų atsarginių žaidėjų treneris Velimiras Perasovičius į aikštę visai neleido.

Rezultatyviausiai trečiadienį žaidė Lorenzo Brownas (12 taškų) ir Tonye Jekiri (10).

Berlyne patirtas „Uniks“ pralaimėjimas nebuvo didžiausias šį sezoną. Spalio viduryje Kazanės krepšininkai dar didesniu skirtumu buvo sutriuškinti Stambule, kur pralaimėjo „Fenerbahçe“ klubui 41:80.

Pirmosios rungtynės

Pirmosios „Žalgirio“ ir „Uniks“ rungtynės Kazanėje įvyko gruodžio 17 dieną. Tatarstano sostinėje Kauno komanda atsitrenkė į varžovų gynybos sieną ir pralaimėjo 53:66.

Kazanės ekipoje rezultatyviausiai žaidė 20 taškų pelnęs Mario Hezonja. Po 11 taškų įmetė T.Jekiri ir Isaiah Canaanas. Rezultatyviausi žalgiriečiai Janis Strėlniekas ir Marekas Blaževičius surinko vos po 9 taškus.

Šios rungtynės buvo vienos iš trejų, kuriose „Žalgiris“ nepasiekė 60 taškų ribos, bet kauniečių puolimas dar labiau strigo žaidžiant su CSKA klubu, į kurio krepšį pavyko įmesti tik 51 tašką.

Lyderiai

Pagrindinė gerų „Uniks“ rezultatų priežastis yra stabili sudėtis. Kazanės klubas nuo sezono pradžios nekeitė nė vieno krepšininko, o dėl traumų iš rikiuotės trumpam buvo iškritę tik Andrejus Voroncevičius (5,7 tšk.) ir O.J.Mayo (5,3 tšk.).

Net šeši „Uniks“ krepšininkai šį sezoną žaidė visas 22 rungtynes, du krepšininkai praleido po vienerias rungtynes.

Lorenzo Brownas (13,9 tšk., 6 rez.perd.), Mario Hezonja (13,8 tšk., 5,9 atk.kam.), Isaiah Canaanas (13,2 tšk.), Johnas Brownas (9,7 tšk.), Tonye Jekiri (7,9 tšk., 6,6 atk.kam.) pateisina visus arba beveik visus lūkesčius.

Kita vertus, „Uniks“ atsarginių suolas, palyginti su stipriausiomis Eurolygos komandomis, yra trumpas. Treneris V.Perasovičius remiasi tik dešimčia žaidėjų, o kitus krepšininkus į aikštę leidžia labai retai. Gali būti, kad per kelis mėnesius susikaupęs lyderių nuovargis ir lėmė pastarąsias nesėkmes.

Rusijos lyga

Eurolygoje tris Rusijos klubus skiria vos kelios pergalės. Rusijos lygoje šie trys klubai irgi rikiuojasi vienas šalia kito. Tačiau nacionalinėse pirmenybėse „Uniks“ pagrindinius varžovus lenkia.

Stipriausioms komandoms sužaidus po 12 rungtynių pirmąją vietą užimantis „Uniks“ turi 10 pergalių. Kazanės krepšininkams į nugarą alsuojantys CSKA ir „Zenit“ laimėjo po 9 kartus.

Labai arti ir Saratovo „Avtodor“, kuris iškovojo 8 pergales, bet žaidė tik 11 rungtynių. Dar dvi komandos – Kazio Maksvyčio treniruojama Permės „Parma“ ir Krasnodaro „Lokomotiv“ – laimėjo po 6 iš 10 rungtynių.

Kazanės komanda du pralaimėjimus Vieningoje lygoje patyrė išvykose žaisdama su „Avtodor“ ir „Zenit“ klubais. Abi nesėkmės patirtos dar prieš Naujuosius metus, tačiau šiais metais „Uniks“ kol kas žaidė labai mažai – vos du kartus. Sausio mėnesį Kazanės krepšininkai nugalėjo apatinėje lentelės pusėje esančius „Nižnij Novgorod“ ir Zeliona Guros „Zastal“ klubus.

Rusijos lygoje, kaip ir Eurolygoje, „Uniks“ pergales dažniausiai užtikrina M.Hezonja (17,6 tšk., 6,5 atk.kam.). Tarp naudingiausių taip pat patenka L.Brownas (14,1 tšk., 5 rez.perd.), I.Canaanas (12,8 tšk.) ir J.Brownas (11,2 tšk., 6,7 atk.kam.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.