EUROLYGA 2023

RKL savaitė: 55 naudingumo balai ir įspūdingas dėjimas nuo lentos

Šį savaitgalį Regionų krepšinio lygoje (RKL) A diviziono lyderiai šlavė varžovus triuškinamais rezultatais, o B divizione fiksuota kaip niekad daug atkaklių mūšių.

Jonavos „CBet-2“ ir Marijampolės SC akistatos akimirka.<br> S.Čirbos nuotr.
Jonavos „CBet-2“ ir Marijampolės SC akistatos akimirka.<br> S.Čirbos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 6, 2022, 3:18 PM

Lyderiai vargo neturėjo

Šį savaitgalį A divizione pirmaujančios komandos didelių vargų neturėjo. Tiek „Raseiniai“, tiek „Tauragė“, tiek Vilniaus „Rivile“, tiek „Jurbarkas-Karys“ pasiekė triuškinamas pergales ir išsaugojo savo pozicijas turnyrinėje lentelėje.

Didžiausią pergalę šį savaitgalį savo vienintelėse žaistose rungtynėse pasiekė Vilniaus „Rivile“, 108:64 išvykoje sutriuškindami Prienų „Labas Gas-KKSC“. Šiame susitikime visiškai dominavo Karolis Brusokas – jis pelnė 24 taškus (10/15 dvit.) ir surinko 33 naudingumo balus.

Prieniškių nepasigailėjo ir „Tauragės“ krepšininkai – jie laimėjo rungtynes namuose 98:60. „Tauragės“ gretose išsiskyrė Gvidas Galinauskas, Paulius Steikūnas ir Matas Makauskas, atitinkamai pelnydami 18, 17 ir 16 taškų. „Labas Gas-KKSC“ į priekį bandė vesti Gediminas Maceina, surinkęs 19 taškų.

„Tauragė“ laimėjo ir kitas šį savaitgalį žaistas rungtynes – 78:57 įveikė Kauno Technologijos universiteto krepšininkus. Studentų gretose rezultatyviausiai žaidė Žygimantas Kerza, surinkęs 13 taškų, „Tauragei“ 14 taškų ir 10 atkovotų kamuolių surinko P. Steikūnas.

Bene sunkiausiai iš lyderių ketverto sekėsi „Raseinių“ komandai. Jie penktadienį išvykoje 79:74 palaužė Kauno „LSU-Atleto“ pasipriešinimą, o šeštadienį namuose 89:86 įveikė Plungės „Olimpą“.

Penktadienio rungtynėse raseiniškiams rungtynių eigą pavyko perlaužti tik įpusėjus ketvirtajam kėliniui, kai Antanas Montrimavičius pelnė du taškus su pražanga, o iškart po to tritaškį pridėjo Tadas Baracevičius.

Tuo tarpu šeštadienio susitikime „Raseinių“ komanda pirmavo nuo pat antrojo kėlinio pabaigos, o ketvirtojo pradžioje susikrovė ir dviženklę persvarą. Charakterį pademonstravę svečiai iš Žemaitijos varžovams galutinai atitrūkti buvo sumažinę skirtumą iki dviejų, tačiau to nepakako.

Puikų savaitgalį turėjo „Raseinių“ aukštaūgis A. Montrimavičius – penktadienio susitikime jis pelnė 16 taškų, atkovojo 9 kamuolius ir surinko 29 naudingumo balus, o šeštadienį surinko 17 taškų.

Nesunkiai klostėsi ir „Jurbarko-Kario“ reikalai. Praėjusių metų B diviziono finalo pakartojime „Jurbarkas-Karys“ penktadienį namuose 84:57 sutriuškino Kazlų Rūdos „Ataką“, o šeštadienį išvykoje 79:69 palaužė Ukmergės „Olimpą“.

Kariškių gretose penktadienio susitikime galingą pasirodymą surengė Vytautas Šarakauskas. Praėjusių metų RKL čempionas į „Atakos“ krepšį sumetė 24 taškus, atkovojo 7 kamuolius ir surinko 33 naudingumo balus. „Atakos“ gretose išsiskyrė Dominykas Ratkus su 18 taškų.

Bene daugiausiai intrigos kėlė A diviziono autsaiderių susitikimas, kuriame pečius surėmė tris pergales turintis Kauno „LSU-Atletas“ ir dusyk laimėję LCC Tarptautinio universiteto studentai. Rungtynėse savo ketvirtąjį sezono laimėjimą pasiekė kauniečiai, iškovoję pergalę 82:73.

Ramūno Butauto auklėtinių gretose išsiskyrė 21 tašką pelnęs Lorenas Stoškevičius, 20 pridėjo Nojus Jankūnas. LCC studentams 18 taškų surinko Kornelijus Zikas.

A divizione pirmauja triskart per 18 rungtynių suklupusi Kauno r. „Omega“, vienu pralaimėjimu daugiau turi „Rivile“, „Jurbarkas-Karys“, „Tauragė“ ir „Raseiniai“.

Nutrauko derbio pakartojimas

B divizione šį savaitgalį netrūko itin intriguojančių susitikimų. Vienas iš tokių – Vilniaus jaunimo derbis, kuris pirmajame rate nutrūko dar antrajame kėlinyje.

Šįkart komandoms pavyko sužaisti visas 40 minučių, o joms ištiksėjus pergalę šventė Vilniaus „Rytas-MRU-VKM“, 75:72 patiesęs Vilniaus „VKM-Vilma“ komandą.

Rungtynės visą laiką vyko taškas į tašką, o kulminacija pasiekė aukščiausią tašką, kai du tritaškius iš eilės pataikė „VKM-Vilma“ krepšininkas Gedas Jucius ir sumažino atsilikimą iki minimalaus.

Į tritaškius dvitaškiu atsakė „Ryto-MRU-VKM“ atstovas Tomas Zelenskij, dukart taškais apsikeitė Titas Pundinas ir Gediminas Alisas, o tašką rungtynėse padėjo būtent G. Alisas, pelnęs paskutinius rungtynių taškus.

Jis buvo ir rezultatyviausias bei naudingiausias šių rungtynių žaidėjas. Aštuoniolikmetis surinko 17 taškų, atkovojo net 18 kamuolių ir viso surinko 33 naudingumo balus.

„VKM-Vilmos“ ekipai T. Pundinas pelnė 16 taškų ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus.

Net 15 kartų per pirmuosius du kelinius suklydusių „Ryto-MRU-VKM“ krepšininkų treneris Karolis Čyžius po rungtynių teigė, kad jo vaikinams ne iki galo pavyko susitvarkyti su įtampa.

„Varžovai išėjo su didesniu noru, mes jautėme didesnį spaudimą, buvome susikaustę, lygiose vietose klydome, kamuolys blogai judėjo. Iš to mes praradome labai daug taškų, nes ne tik kad patys neatakavome krepšio, bet dar ir varžovai laisvi pelnydavo taškus iš po lentos“, – kalbėjo jaunųjų „Ryto“ dublerių treneris.

Tuo tarpu „VKM-Vilmos“ treneris paklaustas, ko pritrūko jo komandai, kad išsaugotų ilgą laiką turėtą persvarą, atsakė, kad jei nebūtų trūkumų, tai jo komanda žaistų Eurolygoje.

„O dabar žaidžiame tik regionuose. Jaunatviškumas, pataikyti, įmesti, sakykim, jei krepšininkas meta ir lanko neliečia, tai nieko nepadarysi. Aš tikrai džiaugiuosi savo auklėtinių parodyta kova, energija. Jeigu visada taip žais, tai daug ko pasieks šie jaunuoliai“, – teigė Linas Šalkus.

„Rytas-MRU-VKM“ šeštadienį iškovojo ir antrą pergalę – išvykoje vilniečiai 73:71 palaužė turnyrinės lentelės kaimynus, Molėtų „Ežerūno“ krepšininkus. Tuo tarpu „VKM-Vilmai“ 74:77 teko pripažinti Anykščių „Elmio“ pranašumą.

Rungtynes uždarė galingos atkarpos

Intriguojanti kova vyko ir Kaišiadoryse, kur vietos „Savingė“ priėmė antrojoje B grupės vietoje esančią Ignalinos „Vilkakalnio“ ekipą.

Penktadienio vakarą Algirdo Brazausko vardo gimnazijoje pečius surėmusių ekipų akistatoje pajėgesni buvo svečiai iš Ignalinos, iškovoję pergalę 77:67.

„Vilkakalnio“ krepšininkai pirmavo kone visą rungtynių laiką, tačiau ketvirtojo kėlinio viduryje Roko Grėbliūno tritaškis išlygino rezultatą. Nors Ignalinos krepšininkai kelis sykius lygino rezultatą, likus kiek daugiau nei trims minutėms iki rungtynių pabaigos dviejų taškų persvarą „Savingės“ ekipai sugrąžino Simas Sakalauskas.

Tačiau tai ir buvo viskas, ką „Savingei“ pavyko nuveikti šiose rungtynėse. Ignaliniškiai spurtavo 14:2 ir uždarė rungtynes.

Po pergalės „Vilkakalnio“ strategas Genadijus Kuliominas teigė, kad jo auklėtiniams paleidžiant rungtynių vadžias iš savo rankų yra smagiau.

„Mes daugelyje rungtynių pirmaujame, bet kažkuriuo metu paleidžiame varžovus. Mano auklėtiniai sako, kad jiems taip smagiau, bet vieną kartą galime ir prisižaisti. Realiai tiesiog pradėjome skubėti su metimais, varžovai gynėsi aikšte, o mes nepataikėme. Būtume sumetę savo metimus, būtų visai kitas žaidimas“, – kalbėjo treneris.

Tuo tarpu Kaišiadorių „Savingės“ treneris Raimundas Zakrys atviravo, kad šiose rungtynėse jo komandai daug kas nepavyko. „Galvoju, kad mano žaidėjai po šešių iš eilės pergalių per daug pasitikėjo savimi ir tai pakišo koją ne tik ketvirtajame kėlinyje, bet ir visų rungtynių metu“, – kalbėjo treneris.

Arti trečiosios pergalės sezone buvo Marijampolės sporto centro auklėtiniai, tačiau Kęstučio Juozaičio auklėtinius sustabdė Jonavos „CBet-2“ komanda.

Suvalkiečiai po spurto 12:1 trečiajame kėlinyje įgijo šešių taškų persvarą, o po Domo Rusevičiaus tritaškio ir Airido Luckaus dvitaškio prasidėjus ketvirtajam kėliniui pirmavo net 14 taškų skirtumu, tačiau jonaviškiai dviejų minučių atkarpą laimėjo 10:1 ir sušvelnino atsilikimą iki trijų. Galiausiai, priešpaskutinę rungtynių minutę šeimininkai susigrąžino persvarą, o marijampoliečių bandymas išplėšti pergalę baigėsi klaida – finalinis teisėjų švilpukas fiksavo „CBet-2“ pergalę 87:84.

Antrose savaitgalio Marijampolės ekipos rungtynėse fiksuotas sezono rekordas. Tiesa, jį pasiekė ne marijampoliečių, o Alytaus „SRC-Dzūkijos“ krepšininkas Eimantas Vojevockas. Jis pelnė 30 taškų (10/11 dvit., 10/10 baud.), atkovojo 12 kamuolių, išprovokavo 7 pražangas ir surinko 55 naudingumo balus. Šis pasirodymas atvedė alytiškius į pergalę 104:76.

Savo antrąją pergalę sezone iškovojo Ukmergės sporto centro krepšininkai. Jie išvykoje 75:72 palaužė Švenčionėlių „Ridą“.

Ukmergiškiams pergalę taikliu dvitaškiu su pražanga išplėšė Jonas Gineika, o „Ridos“ atsakas baigėsi klaida.

Švenčionėlių komandai nepakako ir fantastiško Manto Kukulskio pasirodymo – pastarasis pelnė 19 taškų ir atkovojo 17 kamuolių.

Ukmergės SC komandą į pergalę vedė Laurynas Skapas, surinkęs 24 taškus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.