EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai: L. Lekavičiaus stabilumas, P. Jankūno sugrįžimas ir keista K. Lukošiūno statistika

Kauno „Žalgirio“ lyderiais pastarosiomis savaitėmis tapo Lukas Lekavičius ir Edgaras Ulanovas. Tačiau jų naudingas žaidimas nepadeda Lietuvos čempionams grįžti į pergalių kelią.

 Edgaras Ulanovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Edgaras Ulanovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Edgaras Ulanovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Edgaras Ulanovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Edgaras Ulanovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Edgaras Ulanovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Edgaras Ulanovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Edgaras Ulanovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Lukas Lekavičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Lukas Lekavičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Lukas Lekavičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Lukas Lekavičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Artūras Milaknis<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Artūras Milaknis<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Lietuvių statistika.
 Lietuvių statistika.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Feb 8, 2022, 11:51 PM

Antradienį žalgiriečiai nukeltose rungtynėse patyrė dar vieną nesėkmę, kai namie nusileido Milano klubui 70:74.

Lukas Lekavičius**

„Žalgirio“ starto penketo įžaidėjas pirmoje rungtynių atakoje gavo K.Hineso bloką, bet nemalonus epizodas jo nesutrikdė. L.Lekavičius ir verždavosi, ir mėtydavo, netikėtai keisdavo atakų akcentus ir buvo daugiausiai atsakingas už 9 taškų spurtą pirmojo kėlinio viduryje. Nors po pertraukos varžovai atkirto Kauno komandos variklį variklį nuo kitų žalgiriečių, jis imdavosi individualių veiksmų ir dažnai apsilankydavo prie baudos metimų linijos.

L.Lekavičius žaidė 27,5 min., pelnė 16 taškų (4/6 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 8/8 baudų), atkovojo 3 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir išprovokavo 6 pražangas.

Be M.Kalniečio ir J.Strėlnieko žaidęs „Žalgiris“ (3-19) namie pralaimėjo trečiąją vietą užimančiai „Olimpia“ (16-7) 70:74. Lygiose rungtynėse skirtumas nė karto nebuvo dviženklis, o pirmaujanti komanda keitėsi 12 kartų. Vis dėlto nuo ketvirtojo kėlinio vidurio priekyje visą laiką buvo svečiai iš Milano.

„Žalgiris“ kitas rungtynes žais ketvirtadienį išvykoje su „Monaco“ (12-12).

Edgaras Ulanovas**

„Žalgirio“ starto penketo puolėjas pelnė pirmuosius komandos taškus, kuriais 4-ąją min. išlygino rezultatą 2:2, o po to tritaškiu išvedė šeimininkus į priekį. E.Ulanovas pirmoje rungtynių pusėje rasdavo gerus atakų tęsinius, gindamasis laiku atsitraukdavo ir padėdavo savo baudos aikštelėje. Tačiau ketvirtajame kėlinyje jis atrodė apsunkęs ir dukart nepataikė iš sunkių padėčių, bet iš tokių, iš kokių praėjusią savaitę pataikydavo.

E.Ulanovas žaidė 25 min., pelnė 9 taškus (2/4 dvitaškių, 1/2 tritaškių, 2/2 baudų), atkovojo 4 kamuolius ir prasižengė 3 kartus.

Paulius Jankūnas*

„Žalgirio“ kapitonas per Eurolygos rungtynes žaidė po keturių savaičių pertraukos. Jis į aikštę įėjo 7-ąją min. ir pirmoje pusėje naudingai žaidė puolant: gerai pratęsdavo atakas, atitverdavo varžovus. Trečiajame kėlinyje P.Jankūnas pataikė vieną dvitaškį, bet po pertraukos baudos aikštelėse nebebuvo toks aktyvus.

P.Jankūnas žaidė 12 min., pelnė 2 taškus (1/1 dvitaškio) ir atkovojo 2 kamuolius.

Karolis Lukošiūnas*

Penktas rungtynes „Žalgirio“ starto penkete pradėjęs gynėjas pirmosiomis minutėmis dukart nepataikė iš toli ir greitai buvo pakeistas. Nors antrajame ir trečiajame kėliniuose jis pataikė du tritaškius, dauguma K.Lukošiūno metimų skriejo pro šalį. Kai kurie – net labai toli pro šalį.

K.Lukošiūnas žaidė beveik 24 min. ir pelnė 8 taškus (1/1 dvitaškio, 2/8 tritaškių).

Artūras Milaknis*

Gynėjas 5-ąją min. pakeitė K.Lukošiūną ir nevertė ilgai laukti pirmojo taiklaus tritaškio. Tačiau kiti jo tolimi metimai tikslo nepasiekė, o gindamasis A.Milaknis atsidurdavo ne ten, kur reikėjo, ir rinko pražangas.

A.Milaknis žaidė 17,5 min., pelnė 5 taškus (1/1 dvitaškio, 1/4 tritaškių) ir prasižengė 3 kartus.

Marekas Blaževičius

Vidurio puolėjas į aikštę buvo įleistas tik antrojo kėlinio pradžioje, bet greitai grįžo ant suolo. Jis per trumpą tarpsnį pasižymėjo tik kvailai gauta pražanga puolant.

M.Blaževičius žaidė 3 min. ir į krepšį nemetė.

Nežaidė

Mantas Kalnietis nebuvo registruotas, o Regimantas Miniotas pateko į dvyliktuką, bet liko ant suolo.

Dienos skaičiai

0

Paulius Jankūnas šį sezoną dar nežaidė nė per vienerias laimėtas rungtynes. Antradienį jis žaidė septintąsias rungtynes.

2

Karolis Lukošiūnas šį sezoną įmetė vos du dvitaškius. Jis nuo sezono pradžios pataikė 12 iš 40 tritaškių (30 proc.), 2 iš 6 dvitaškių (33 proc.) ir 1 iš 2 baudų (50 proc.).

4

Luko Lekavičiaus rezultatyvumas ketvirtose iš eilės rungtynėse buvo dviženklis. Per pastarąsias tris savaites jo vidurkis yra 14,5 taško. Iki tol jo vidurkis buvo 8,1 taško.

9

„Žalgiris“ pralaimėjo devintąsias iš eilės rungtynes ir pakartojo šio Eurolygos sezono ilgiausios pralaimėjimų virtinės rekordą.

Šį nemalonų rekordą sezono pradžioje pasiekė „Žalgiris“, kuris nuo spalio 1 iki lapkričio 12 dienos pralaimėjo devynis kartus iš eilės. Gruodžio 10 dieną Kauno komanda pradėjo kitą ilgą pralaimėjimų virtinę, kuri dar gali tęstis...

Trečią pagal trukmę nesėkmių virtinę šį sezoną pasiekė „Maccabi“, kuris nuo lapkričio 19 iki gruodžio 29 dienos pralaimėjo aštuonis kartus iš eilės.

Įdomu, kad sezono ilgiausios pergalių virtinės rekordas yra toks pats. Po devynis kartus iš eilės laimėjo „Barcelona“ ir „Real“ komandos. „Real“ virtinė nutrūko šį antradienį, kai madridiečiai išvykoje pralaimėjo „Fenerbahçe“ klubui.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.