EUROLYGA 2023

Sakramente – išprotėjusios sėkmės būsena dėl Domanto Sabonio atvykimo: „Esame ekstazėje“

Vienas iš „Indiana Pacers“ lyderių lietuvis Domantas Sabonis keičia savo dislokaciją – antradieni vakarą mūsų šalies krepšininkas sužinojo, jog klubas surengė mainus ir D.Sabonis dabar jau tapo „Sacramento Kings“ ekipos nariu.

Domantas Sabonis<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Domantas Sabonis<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 9, 2022, 2:15 PM

Pirmasis apie tai. kad D.Sabonis su šeima turės kelti sparnus į Kalifornijos sostinę pranešė „Pacers“ treneris Rickas Carlisle’as. Jis paskambino nieko nežinojusiam Domantui ir padėkojo už bendrą darbą.

„Aš pirmasis paskambinau Domantui. Jis atsiliepė. Domas nežinojo apie mainus, todėl buvau pirmasis, kuris apie tai jam pranešė. Nežinau, kiek jis nustebo. Padėkojau jam už nuostabius pastaruosius du mėnesius ir puikius keletą metų iš „Pacers“ stovykloje“, – kalbėjo treneris.

Tuo tarpu Vakarų konferencijos „Kings“ klube – džiaugsmo akimirkos sužinojus, kad D. Sabonis pateko į jų komandą.

„Kings“ generalinis vadybininkas Monte McNairas trečiadienį jau pasveikino po mainų atvykstančius krepšininkus Jeremy Lambą, Justiną Holiday ir D.Sabonį. Ypač vadovas išskyrė lietuvį.

„Esame ekstazėje sutikdami naujokus mūsų „Kings“ šeimynoje. Tai buvo unikali galimybė gauti dukart „Visų žvaigždžių“ rungtynėse dalyvavusi krepšininką (D.Sabonį) ir du veteranus perimetre. Jie padės mums tęsti Sakramento komandos statymą“, – sakė jis.

Savo žodį apie Lietuvos rinktinės aukštaūgį tarė ir „Kings“ treneris Alvinas Gentry.

„Žaidžiant du prieš du jis yra stipriausias, tai pagrindinis jo koziris. Tikiu, kad jis gali mums padėti tokiose situacijose.

Be to, žaidėjas puikiai dalinasi kamuoliu ir esant žaidimui per centrus jis galės sukurti progų draugams atakuoti nedengiamiems“, – aiškino A.Gentry.

Teigiama, kad D.Sabonis jau atskrido į Sakramentą, o „Pacers“ komanda už tris savo žaidėjus ir „Kings“ gavo Tyrese’ą Haliburtoną, Buddy Hieldą ir Tristaną Thompsoną.

„Pacers“ D.Sabonis šį sezoną vidutiniškai rinko po 18,9 taško, atsikovojo po 12,1 kamuolio ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

„Kings“ Vakarų konferencijoje su 20 pergalių po 56 mačus rikiuojasi trylikta, tačiau ją nuo dešimtosios pozicijos, kuri leis kovoti įkrintamuosiuose mačuose, skiria tik du laimėjimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.