EUROLYGA 2023

Griausmingai „Kings“ gerbėjams prisistatęs D. Sabonis – apie rastus namus ir pasilinksminimą aikštėje

„Pastarosios 36 valandos buvo beprotiškos. Sužinojome, kad išvykstame, tada – kelionė, šįryt atlikta MRI. Apie tai, kad galėsime žaisti sužinojome valandą iki rungtynių“, – po įspūdingo prisistatymo „Sacramento Kings“ sirgaliams kalbėjo Domantas Sabonis.

 Domantas Sabonis.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Domantas Sabonis.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 10, 2022, 12:44 PM, atnaujinta Feb 10, 2022, 2:48 PM

25-erių 211 cm ūgio lietuviui išties teko greitai suktis – antradienio vakarą paaiškėjo, kad „Indiana Pacers“ iškeičia D.Sabonį, Jeremy Lambą ir Justiną Holiday į Tyrese'ą Haliburtoną, Buddy Hieldą ir Tristaną Thompsoną.

Daug laiko situacijos apsvarstyti D.Sabonis neturėjo – naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį jis jau žaidė su „Kings“ marškinėliais ir netgi padėjo savo komandai nukalti pergalę 132:119 prieš „Minnesota Timberwolves“ ekipą.

„Man tai nauja pradžia. Bus įdomu. Mes norime būti čia. Aš noriu būti čia. Sirgaliai šįvakar buvo nuostabūs. Nežinau, ką dar pasakyti. Ši diena buvo nuostabi“, – apie pokyčius kalbėjo D.Sabonis, kuris „Pacers“ klube buvo nuo 2017 metų, kai į jį atvyko iš „Oklahoma City Thunder“ ekipos.

Per spaudos konferenciją D.Sabonis išgirdo klausimą ir apie jam pakankamai dažnus mainus. Lietuvio karjera NBA prasidėjo irgi po mainų, nes NBA naujokų biržoje jį 11-uoju šaukimu pasirinko „Orlando Magic“ klubas ir iškart iškeitė į „Thunder“ ekipą.

„Tą pačią sekundę, kai patekau į NBA, supratau, ką reiškia verslas. Buvau iškeistas biržos vakarą, o po metų – ir vėl. Aš tiesiog noriu surasti namus, kurs esu mylimas, kur galiu eiti ir kovoti kiekvieną dieną. Manau, kad tai atradau čia. Man čia patinka. Noriu žaisti ir laimėti“, – sakė D.Sabonis.

Jo komandos draugas užsiminė, kad šiose rungtynėse naujokams buvo ypač svarbu aikštėje „gerai praleisti laiką“. D.Sabonis tai ir darė – Sakramente jis jau pirmąjį vakarą paliko įspūdį ir komandą akylai stebintiems žurnalistams, kurie atkreipė dėmesį, jog lietuvis naujojoje komandoje gali laisvai mėgautis sau patinkančiu stiliumi.

„Tai labai svarbu, ypač dabartinėje lygoje. Daug komandų gali apsiginti prieš pirmąją ataką, bet jeigu kamuolys daug juda, tai padaryti sunkiau. Justinui ir Jeremy sakiau, kad turime žaisti savo žaidimą, tad visi irgi dalinsis kamuoliu. Tai užkrečiama. Manau, kad šįvakar tai pamatėme – atlikome 32 rezultatyvius perdavimus. Buvo smagu“, – kalbėjo D.Sabonis.

2019 m. D.Sabonis pasirašė 4 metų 80 milijonų JAV dolerių vertės kontraktą su „Pacers“ komanda.

D.Sabonis „Pacers“ gretose šiame sezone sužaidė 47 rungtynes, per kurias lietuvis aikštelėje vidutiniškai praleidžia po 34 minutes ir renka 18,9 taško, 12,1 atkovoto kamuolio ir 5 rezultatyvių perdavimų vidurkius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.