EUROLYGA 2023

Kaune įvyko „Žalgiris Youth Camp“ stovykla

Vasario pradžioje patirties Kauno „Žalgirio“ organizacijoje sėmėsi gausi Danijos krepšininkų delegacija – jau ne pirmą kartą organizuojamoje „Žalgiris Youth Camp“ stovykloje, kartu su treneriais, dalyvavo trys vaikinų ir viena merginų komandos iš Kopenhagos „Ajax“ krepšinio akademijos.

Kaune surengta jaunimo krepšinio stovykla.<br>Stopkadras.
Kaune surengta jaunimo krepšinio stovykla.<br>Stopkadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 10, 2022, 12:41 PM

Beveik savaitę vykusioje stovykloje jauniesiems Danijos krepšinio talentams buvo vedamos individualios ir komandinės treniruotės, o laisvu laiku jiems buvo sudarytos galimybės stebėti dvejas Eurolygos rungtynes „Žalgirio“ arenoje.

„Jie dirbo su mūsų treneriais, tobulino individualius įgūdžius, o mes juos supažindinome su visais krepšinio principais, kuriuos naudojame mūsų jaunimo rengimo sistemoje. Jie čia atvyksta pasisemti patirties, nes čia atvyko ir trenerių grupė, kuri labai noriai bendrauja, domisi ir mokosi“, – sakė „Žalgirio“ jaunimo komandų vadovas Gediminas Navickas.

Jau eilę metų į Lietuvą tobulėti ir mokytis atvyksta ilgametis Danijos krepšinio rinktinės treneris Erezas Bittmanas, šiuo metu treniruojantis ir „Ajax“ jaunimo komandą.

„Kiekvieną kartą čia atvykę mes galime matyti tą aistrą „Žalgirio“ trenerių akyse. Jie yra labai maloniai nusiteikę dalintis informacija, kuri padeda augti Danijos krepšiniui. Esame labai pagerbti dėl jų noro dalintis žiniomis su šalimi, kuriai šiuo metu tų žinių labai reikia“, – pasakojo su Danijos rinktine ir Lietuvą kartą įveikęs strategas.

Be žaidėjų ir trenerių Kaune taip pat lankėsi ir kiti „Ajax“ krepšinio akademijos atstovai, kuriems taip pat atsirado proga papildyti žinių bagažą.

„Atvykti pas jus ir mokytis iš jūsų trenerių – puiki patirtis, kuri iš esmės yra įsimintiniausias mūsų sezono įvykis. Šis kartas yra dar labiau ypatingas, kadangi dėl pandemijos teko laukti dvejus metus. Krepšinio prasme mes galime treniruotis su labai gerais treneriais ir žaisti prieš geras komandas. Danijoje šis jaunimas yra gana geras, bet čia yra kitas lygis. Matau, kad Danijoje dirbame neblogai, nes daug ką darome taip pat, bet visada yra smagu atvykti čia ir gauti įkvėpimo iš geriausių“, – sakė Jesperas Sorensenas, Kopenhagos „Ajax“ jaunimo komandos vadovas.

Daugiausiai iš „Žalgiris Youth Camp“ stovyklos pasisėmė jaunieji Danijos krepšininkai, kuriems buvo skiriamas ypatingas „Žalgirio“ jaunimo sistemos trenerių dėmesys.

„Manau, kad didžiausias skirtumas čia yra mažose detalėse. Čia darome daug pratimų su medicininiais kamuoliais ir stoveliais, taip iš pratimų bandydami išspausti maksimumą. Žinoma, čia taip pat skiriama daugiau dėmesio kiekvienam žaidėjui, tobulinome individualius įgūdžius. Buvo labai gerai stumti save į priekį. Žaidėme prieš „Žalgirio“ jaunimo komandą ir buvo tikrai smagu pamatyti, kaip mes atrodome. Manau, kad pralaimėjome maždaug 25 taškais, bet buvo gera pajausti, ką reiškia būti tokiame lygyje. Taip pat lankėmės Eurolygos rungtynėse su Tel Avivo „Maccabi ir Kazanės „Unics“ – buvo įdomu pamatyti, kaip viskas persiduoda“, – pasakojo krepšininkas Peteris Mansas.

„Žalgirio“ organizacija planuoja ir toliau rengti „Žalgiris Yoouth Camp“ stovyklas, o šią savaitę sudarė bendradarbiavimo sutartį su Tartu krepšinio akademija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.