EUROLYGA 2023

Prieš KMT kovas J. Zdovcas džiaugėsi grįžtančiais žaidėjais ir kalbėjo apie nuolatos slegiantį spaudimą

„Visada esant šioje komandoje yra spaudimas, nes reikia laimėti kiekvienas rungtynes“, – prieš Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) turnyrą apie komandą slegiantį spaudimą kalbėjo „Žalgirio“ treneris Jure Zdovcas.

 J. Zdovcas<br>M.Patašiaus nuotr.
 J. Zdovcas<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 17, 2022, 4:03 PM, atnaujinta Feb 17, 2022, 4:38 PM

Vasario 19-20 dienomis Lietuvos krepšinio mylėtojus Vilniuje „Avia Solutions Group“ arenoje džiugins Karaliaus Mindaugo taurės varžybos.

Šeštadienį krepšinio gerbėjų lauks pusfinalio etapas, kur Kauno „Žalgiris“ susitiks su „Šiauliais“, o Vilniaus „Rytas“ kovos su Panevėžio „Lietkabelio“ krepšininkais.

Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Jure Zdovcas prieš turnyrą surengtoje spaudos konferencijoje atidavė pagarbą Šiaulių komandai ir papasakojo apie komandos atmosferą prieš taurės rungtynes.

„Labai gerai pažįstame savo varžovus, jau pora kartų žaidėme prieš juos. Gerbiame juos kaip ir bet kokią kitą komandą. Mūsų laukia pusfinalis, daug spaudimo.

Šiauliečiai yra puolanti komanda, turi įvairių ginklų puolime, žinome, kad pas juos yra Jonathanas Elmore’as, kuris yra akivaizdus jų lyderis“, – kalbėjo J.Zdovcas.

– Ar matote treniruotėse teigiamų pokyčių po pergalės prieš „Monaco“?

– Žinote, turėjome kelias treniruotes, nes privalėjome žaidėjams duoti laisvų dienų po tokio įtempto tvarkaraščio. Gera yra laimėti, ypač išvykoje, ir jaučiame geresnę atmosferą, tačiau nesame atsipalaidavę. Iš savo patirties galiu pasakyti, kad kai atsipalaiduoji per daug, iškart sumoki už tai didelę kainą.

Pagaliau turime daugiau žaidėjų, vis dar yra problemų su įžaidėjo pozicija. Mantas Kalnietis dar negali rungtyniauti, Janis Strelniekas atsigauna iš lėto. Tačiau visi kiti žaidėjai gali žaisti pilna jėga.

– Kuriose situacijose J.Elmore’as yra pavojingiausias?

– Jis yra labai talentingas žaidėjas puolime. Turime būti agresyvūs žaisdami prieš jį, turime priversti jį priimti blogus sprendimus, išprovokuoti klaidas.

Bet tai nėra tik jis, jie turi ir kitų talentingų žaidėjų. Puolime patys turime būti kantrūs ir sulaukti savo progų.

– Ar jaučiate papildomą spaudimą dėl to, kad esate turnyro favoritai?

– Visada esant šioje komandoje yra spaudimas, nes reikia laimėti kiekvienas rungtynes, nepaisant to, kokiame turnyre žaidžiame. Koncentruojamės į pirmas rungtynes, tada žiūrėsime kas bus mūsų varžovai.

– Ar J.Strelniekas yra pilnai pasiruošęs savaitgalio kovoms?

– Jis trečiadienį žaidė geras rungtynes, kai kalbėjau su juo, jis sakė, kad greitai pavargdavo, tačiau visa kita buvo gerai.

– Kokia M.Kalniečio situacija? Galime tikėtis jį išvysti savaitgalį ant parketo?

– Jis šiek tiek treniravosi, tačiau nesijautė šimtu procentų atsigavęs ir kokia jo situacija pamatysime šiandien arba rytoj.

– Kas jūsų manymu yra „Ryto“ ir „Lietkabelio“ poros favoritas ir prieš ką norėtumėte susitikti finale?

– Tokiose rungtynėse nėra favorito. „Lietkabelis“ Europos taurėje, o „Rytas“ Čempionų lygoje turi puikius sezonus.

Paskutinėse tarpusavio rungtynėse Panevėžyje matėme „Lietkabelio“ pergalę. Tikiuosi lygios kovos ir viskas priklausys nuo sportinės formos tą dieną.

Jei žaisime prieš „Rytą“, jie bus namuose. Gerbiu abi komandas ir turi žaisti labai gerai jeigu nori nugalėti vieną iš šių komandų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.