EUROLYGA 2023

Permainingomis nuotaikomis atrankos kovas pasitinkantis K. Maksvytis kalbėjo apie slapukaujančius varžovus, Eurolygos lietuvius ir planą B

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė vasario 24 dieną pradės kovas antrajame FIBA 2023–ųjų metų Pasaulio taurės atrankos lange. Tuzlos mieste lietuviai susitiks su Bosnijos ir Hercegovinos rinktine, o vasario 27-ąją tuos pačius Bosnijos ir Hercegovinos krepšininkus priims „Avia Solutions Group“ arenoje Vilniuje.

K. Maksvytis<br>G. Šiupario nuotr.
K. Maksvytis<br>G. Šiupario nuotr.
K. Maksvytis<br>G. Šiupario nuotr.
K. Maksvytis<br>G. Šiupario nuotr.
K. Maksvytis<br>G. Šiupario nuotr.
K. Maksvytis<br>G. Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 21, 2022, 4:54 PM, atnaujinta Feb 21, 2022, 5:05 PM

F grupėje rungtyniaujančios komandos laimėjo savo pirmas dvi dvikovas prieš Čekijos ir Bulgarijos rinktines, tad kova vyks dėl pirmosios vietos grupėje.

Paskelbęs rinktinės sudėtį Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis teigė, kad laukia kietos kovos.

„Kreipėme dėmesį ir į laukiantį varžovą, kadangi tai yra agresyviai, ypatingai savo arenoje, žaidžianti komanda. Visų pirma, su bosniais reikės atstovėti fizinėje kovoje. Liaudiškai tariant – pirmiausiai bus muštynės ir tik po to prasidės krepšinis“, – apie bosnių žaidimo stilių mintimis dalijosi K. Maksvytis.

Pirmadienį įvykusioje spaudos konferencijoje K.Maksvytis pasidalijo nuotaikomis prieš pirmą treniruotę ir mintimis prieš pirmąsias rungtynes, bei atskleidė, kad vienas Vilniaus „Ryto“ krepšininkas užsikrėtė koronavirusu.

„Nuotaikos permainingos. Lyg ir susirinkome visi Vilniuje, bet jau vakar vakare išgirdome naujienų. Pirma naujiena buvo, kad nelabai gerai jaučiasi keli rinktinės kandidatai. Tai pagrinde buvo Vilniaus „Ryto“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ krepšininkai. Vakar vakare atlikome greituosius testus, šiandien atlikome ir PGR. Vaidas Kariniauskas deja turi teigiamą PGR testą ir negali prisijungti prie rinktinės.

Daugiau dėmesio būtent skiriame „Ryto“ ir „Lietkabelio“ žaidėjams, kurių komandose buvo negalavimų. Kiti kandidatai dabar lyg ir yra pasiruošę ir bandysime su tais žaidėjais kurie yra tęsti treniruočių procesą“, – kalbėjo K.Maksvytis.

– Kristupas Žemaitis užsikrėtė roto virusu. Kokia situacija su įžaidėjų grandimi šiuo metu?

– Reaguojame į situaciją. Abu „Lietkabelio“ atstovai, tiek K.Žemaitis, tiek Dovydas Giedraitis jaučiasi geriau ir tikimės, kad čia bus lengvas apsinuodijimas maistu ir kad jie abu galės prisijungti prie rinktinės ir galės dalyvauti treniruočių procese.

Jeigu kažkuris žaidėjas negalės dalyvauti jame, eisime prie plano B. Dar keisime sudėtį ir pildysimės.

– Ar iškritus V.Kariniauskui nėra baimės, jog per didelė atsakomybė įžaidėjo pozicijoje krenta debiutuojančiam K.Žemaičiui?

– Kaip minėjau dėl Dovydo Giedriaičiojau buvome priėmė sprendimą anksčiau. Ilgai dvejojome, bet nenorėjome sakyti prieš KMT finalą, dar pilnai nežinojome situacijos „Lietkabelio“ ir „Ryto“ komandose. Vakar sužinojome, kad V.Kariniauskas ir K.Žemaitis jautėsi prasčiau, tačiau šiandien Kristupas jau jaučiasi geriau.

Atsitiko tokia situacija, kad viskas sukrito ant vienos pozicijos žaidėjų, tačiau tikimės iš šios situacijos išeiti sausi, jeigu K.Žemaitis galės prisijungti prie treniruočių. Jeigu ne, tada dar kviesimės pastiprinimo. Tiesa, pastiprinimą galime kviesti tik iš 24 žaidėjų, kuriuos buvome registravę FIBA turnyrui.

– Kokios šį kartą buvo derybos su Kauno „Žalgiriu“? Išleistas buvo vienintelis Regimantas Miniotas.

– Šį kartą šį klausimą iš karto atidėjome į šalį. Labiau derėjomės dėl R.Minioto. Su Edgaru Ulanovu teko bendrauti, situacija nepasikeitė – sunkus sezonas, įtemptos rungtynės. Taigi, kad „Žalgiris“ nukentėtų mažiau, bet šiek tiek padėtų ir mums paprašėme, kad išleistų R.Miniotą, kuris grįžus „Žalgirio“ aukštaūgiams mažiau patenka į rotaciją.

– Kam bus patikėta gynyba prieš Džananą Musą?

– Arnas Butkevičius, Margiris Normantas ir Tomas Dimša – turbūt šiems žaidėjams skirsime jo globą. Matome, kad lengva nebus. Jisai Ispanijos lygoje skina MVP laurus ir geriausios Ispanijos komandos turi problemų su juo.

– Komandoje yra du tie patys aukštaūgiai, tačiau praėjusiame lange turėjote Martiną Gebeną, o šį kartą rungtyniaus Martynas Sajus. Koks motyvas buvo atlikti tokį pakeitimą?

– Manau ir treniruočių procese, ir išplėstiniam sąraše yra dėsninga turėti 3 aukštaūgius. Nežinau ar galutiniame sąraše buvo visi 3. M.Sajus buvo pasirinktas, nes šiuo metu demonstruoja neblogą formą. Pačiam teko prieš jį žaisti. Kai jo komandoje iškrito vienas aukštaūgis jis su tuo puikiai susitvarkė ir netgi pagerino savo žaidimą. Norime jį pamatyti rinktines kontekste ir norime jam duoti šansą.

– Vytenio Lipkevičiaus nebuvo išplėstiniame sąraše, kokie to motyvai.

– Visų pirma žiūrime į bendrą vaizdą bei perspektyvą. Jeigu yra du vienodi žaidėjai tai pasirenkame jaunesnį, kuris galbūt rinktinės languose žais ilgesnį laiką. Vytenis pagal dabartinį žaidimą gal ir būtų vertas vietos rinktinėje, bet kiek žinau, po KMT finalo jis irgi nesijaučia labai gerai.

– Ar Bosnija ir Hercegovina slapukauja su sudėtimi? Jie paskelbė, kad pradėjo treniruotis, bet sudėties neskelbia. Ar taip ir yra?

– Taip ir yra. Pagal mūsų šaltinius sužinojome, kad pas juos yra traumuotas natūralizuotas amerikietis Johnas Robersonas. Jis vaidina gana nemažą vaidmenį. Jie paskutinėse rungtynėse rėmėsi 8-9 žaidėjais ir J.Robersonas buvo vienas jų. Iš paskutines informacijos girdėjome, kad jis iškrito 3-4 mėnesiams. Dabar tikslinamės informaciją, ar jie išsitrauks kokį kitą natūralizuotą žaidėją.

– FIBA ir Eurolygos santykiai. Ar matote kažkokį progresą?

– Asmeniškai jokio progreso nematau. Santykiai kokie buvo, tokie iš išliko. Viena Graikijos komanda, kuriai Eurolygos sezonas nieko nebelemia žaidėjus išleido, bet nematau, kad būtų kažkokių pasikeitimų. Tai aišku padėtų stipresnėms rinktinėms ir būtų didesnė teisybė.

– Kokia situacija su Sankt Peterburgo „Zenit“? Pirmame lange buvo Mindaugas Kuzminskas, šį kartą jo nėra.

– Prieš išleidžiant į pirmą langą turėjome informaciją, kad komanda jį išleis tik į šį langą. Bandėme dar žiūrėti ar nepasikeitė komandos nuomone, tačiau paskutiniais duomenimis M.Kuzminskas turi teigiamą koronaviruso testą.

– Ar buvo kalbama su kitais Eurolygos lietuviais?

– Su „Barcelona“ buvo kalbama pirmame lange, o su kitom komandom neteko kalbėti.

Lietuvos krepšinio rinktinės sudėtis: Arnas Butkevičius, Gytis Masiulis, Gytis Radzevičius, Kristupas Žemaitis, Laurynas Birutis, Margiris Normantas, Martynas Echodas, Martynas Sajus, Mindaugas Girdžiūnas, Osvaldas Olisevičius, Regimantas Miniotas, Tomas Dimša, Vaidas Kariniauskas, Vytenis Čižauskas, Dovydas Giedraitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prasidėjo išankstinis balsavimas